lørdag den 23. august 2014

13 områder hvor vi ligger nummer 1. Desværre.

13 kedelige områder hvor USA er førende i verden

Bernie Planck

Lige for tiden har USA verdens største økonomi. Vi er også Numero Uno i militær magt - lige for tiden.

Men der er 13 områder hvor vi er nummer 1, der hvis de tages i betragtning med tiden vil føre os til anden eller tredje plads i såvel  økonomisk som militær magt. Denne artikel er ikke skrevet for at forhåne, nedgøre vort land, men for at hjælpe til at gøre det bedre og stærkere -- læs I am an American for at forstå dybden af min kærlighed til dette land.

Hvor er det trist at kunne tilbyde mine læsere 13 ‘ikke så gode kategorier’ hvor vi ligger nummer 1:

1.  Vi har verdens højeste antal af fængslede.

2.  Der begås flere forbrydelser på årlig basis i USA end noget andet sted i verden.
Mennesker der ikke kender vort retssystem vil retfærdiggøre vor høje fængsling rate med at vurdere at det afskrækker fremtidige kriminelle fra at begå forbrydelser. Det må være helt soleklart at det ikke virker, tværtimod.

3. Vi har flere borgere med ubrugelige uddannelser end nogen anden nation. Jeg har førhen foreslået at der er brug for at færre kommer på college.

4. Målt i procent af BNP er vi førende på udgifter til sundhed.
Vore enorme udgifter til sundhedssektoren tegner ikke godt for vor fremtid. Med tiden vil det sluge hele vort BNP.

5. Vi har de fleste overmedicinerede borgere på jorden.

6. Vi har verdens største handelsunderskud.

7. Vi bruger flere penge på militæret end nogen anden nation. At vi er verdens stærkeste militærmagt er sådan set godt. Kina vil imidlertid på et tidspunkt overhale os. Vi må lære ikke at bruge en masse, men at bruge midlerne klogt.

8. Vi har det mest komplicerede skattesystem i hele verden. Vi kunne spare billioner af dollars om året ved at gå over til en flad skat.

9. I den forbindelse skal nævnes at vi også har verdens højeste selskabsskat. Vi kunne tjene billioner af dollars ved at fjerne skat på virksomheder.

10. Trods det højeste og mest komplicerede skattesystem har vi akkumuleret den største nationale gæld hos noget land i historien.

11. Vi har den højeste skilsmisserate.

12. På grund af Krigen mod Stoffer har vi nu det største antal af brugere af ulovlige stoffer, der også bidrager til vor førerstilling - nævnt i kategori 1.

13. Vi ligger helt i top som det mest overvægtige land i verden.
the most obese country
We're the Fattest
Photo Credit: Business Insider

Noter


The United States har mindre end 5% af verdens befolkningstal. Men næsten en fjerdedel af fængslede.
Faktisk fører United States i opførelsen af fængsler, hvilket helt og aldeles afspejler den amerikanske holdning til forbrydelse og straf. Amerikanere låses inde for forbrydelser - fra at skrive checks uden dækning til brug af stoffer -- der sjældent ville give fængselsstraf i andre lande. Og de holdes især længere tid i fængsel end fanger i andre lande....
The United States har, f.eks. 2,3 millioner kriminelle bag tremmer, flere end nogen anden nation...

RANK
COUNTRY
Count (2011)
1
United States of America
12,408,899
2
Tyskland
2,112,843
3
Frankrig
1,172,547
4
Rusland
1,041,340
5
Italien
900,870
6
Canada
628,920
7
Chile
611,322
8
Polen
521,942
9
Spanien
377,965
10
Nederlandene
372,305

3) The American Dream, 23 Jun 2011, Er det værd at gå på college?
For millioner af amerikanere er det ganske udmærket, men millioner af andre der er gået ud af college har det været fuldstændig umuligt at få et kvalitetsjob i denne økonomi, og de er fastlåst i et mareridt af studie lån,  og uden udvej. Millioner af unge amerikanere har opdaget at de er blevet “kontraktligt bundne tjenere” i samme øjeblik de består. Hele systemet opmuntrer vore unge til at tage de studielån de har “brug” for uden at bekymre sig om, hvordan de vil betale det tilbage, fordi det at få en college uddannelse jo er så god en “investering.” Der var engang en college uddannelse faktisk var en billet til middelklassen. I dag garanterer en college uddannelse intet for dig, men for millioner af amerikanere er det blot en billet til studielån helvedet.   

USA bruger flere penge på sundhedssektoren per person, end noget andet land i verden. Skønt udgifterne til sundhed tidligere steg i højere tempo, har en ny undersøgelse udgivet i The Lancet omtalt at denne vækst er gået langsomt ned i det sidste årti.

Vi er det mest medicinerede folk på planeten og dog er vi alligevel det mest sygdomsplagede.

[Fra December 2000 til December 2010] Havde Amerika et samlet underskud på handelsbalancen på hele 6,1 billion dollars, mere end hele vor økonomiske vækst. For at finansiere disse underskud gennem 10 år, har USA lånt $1.553 milliard hver dag.

military spending chart
Skatter i United States administreres af bogstaveligt hundreder af skattemyndigheder.

United States 40%

Amerikas forbundsregerings gæld øges med 40000 dollars per sekund. Den er nået 14 billioner dollars, hvad det tal så end står for. Mere forståeligt er måske denne kendsgerning: Gælden vil meget snart være så stor som hele USA’s BNP. Udover krigstid er det aldrig sket før.

11) NationMaster.com, Divorce rate: Countries Compared
#
Country
Rate per 1,000 people
1
United States
4.95
2
Puerto Rico
4.47
3
Rusland
3.36
4
United Kingdom
3.08
5
Danmark
2.81

The World Health Organization's undersøgelse af såvel lovlige som ulovlige stoffer i 17 lande, herunder Nederlandende og andre lande med mindre strenge lov for stoffer, viser at amerikanerne har det højeste niveau af brugere af kokain og marihuana.

Top 10 Det mest overvægtige land:
1. United States
2. Kina
3. Indien
4. Rusland
5. Brasilien
6. Mexico
7. Egypten
8. Tyskland
9. Pakistan
10. Indonesien

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails