torsdag den 7. august 2014

Jødiske helte og muslimske helte - sådan æres de

Bernie Planck

Park Hotel i Netanya, Israel er ikke et stort hotel, 90 værelser, hvoraf de 78 har balkon med en smuk udsigt over havet og de skønne haver forneden. Den 27. marts 2002 begyndte med klar himmel og sol, ikke så meget anderledes end på fotoet; den skulle slutte med døde og ødelæggelse.
Park Hotel in Netanya, Israel
The Park Hotel in Netanya, Israel
Photo Credit: inisrael.com
Her er hvad der skete. Om aftenen holdt hotellet deres traditionelle årlige Påske måltid i den store spisesal fyldt med 250 gæster, mange af dem ældre, nogle af dem Holocaust overlevere.
En palæstinensisk mand på 25, Abdel-Basset Odeh, forklædt som kvinde med paryk og med gule briller ventede på at sikkerhedsvagten blot et øjeblik var borte fra hotelfoyeren, og gik ind i spisesalen og detonerede en indretning han medbragte i en kuffert. Øjeblikkeligt døde 28 civile og over 140 såredes - 2 af disse døde senere.

Hvordan blev denne selvmordsbombemand så husket? Hvad med at opkalde en fodboldturnering til hans ære?

“På fodboldbanen ved Tulkarem’s Abd Al-Majid Tayeh School... Tulkarem Martyrernes Fodbold Turnering, begyndte turtneringen til ære for Martyr Abd Al-Basset Odeh med 7 top hold, alle opkaldt efter martyrer der gav deres liv for at genvinde Hjemlandet. Holdene er: ..., Martyr Raed Karmi… Martyr Tareq Abu Safaka, Martyr Tareq Al-Qato, Martyr Mahmoud Marmash... Issam, broder til martyren (selvmordsbomberen Odeh) vil uddele pokalerne.”

Således ærer muslimer brutale mordere af uskyldige civile - de behandles som helte.

Lad os nu se på hvilke helte Israel hædrer:
Rabbi Lieb Glantz from Central UTA passing posters with sympathy for the Fire Fighter Satmar synagogue is across the fire house where Ambelas was stationed.
Rabbi Lieb Glantz fra Central UTA passerer opslag der udtrykker sympati for faldne brandmænd. Satmar synagogen ligger overfor brandstationen, hvor Ambelas var udstationeret.

Brooklyn, NY - Blot få timer efter hans død gik Williamsburgs indbyggere sammen med FDNY i procession for at sørge over, at en af New Yorks tapreste, der blev hædret for 12 dage siden for sin andel i at redde en 7 årig Chasidic drengs liv i maj måned, var død.

Løjtnant Gordon Ambelas døde i nat efter at være blevet alvorligt såret i to brande på 75 Wilson Street.

Ambelas ledte efter beboere der ikke kunne komme ud fra 19. etage da han blev fanget i en ildstorm i et soveværelse. Ambelas der blev fundet at kolleger blev ført til
Woodhull Medical Center, hvor han senere døde.

Således ærer jøder tapre mænd der redder liv - de behandler dem som helte.
Nu kender du forskellen mellem helte der æres af jøder og helte der æres af muslimer.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails