mandag den 25. august 2014

Når børn i Gaza ikke længere er børn

Når børn i Gaza ikke længere er børn

       
               
       
Washington Post’s fra 23. august har en artikel om de seneste tilskadekomne i Gaza (“18 formodede informanter er blevet henrettet i Gaza,” af William Booth og Ruth Eglash,” side A9)

Artiklen omtaler, at Hamas morterild dræbte en 4 årige israelsk dreng, og udbreder sig så om at “Daniel Tregerman var det første israelske barn der er blevet dræbt i de seks uger krigen har varet mellem Hamas og Israel. Efter den seneste optælling er 469 børn blevet dræbt i Gaza af israelernes bombardement under den seks uger lange konflikt ifølge UNICEF.”

Journalisterne søger dermed at tegne en meget stærk kontrast mellem det ene dræbte israelske barn og de 469 børn der formodes at være slået ihjel på den palæstinensiske side.

Det som artiklen imidlertid ikke anerkender er, at mens det israelske dødsfald helt klart er et barn (4 år) er de 469 tilskadekomne på den palæstinensiske side et stærkt overdrevet tal.

Det det drejer sig om er “hvordan defineres ‘et barn’” på hver side af konflikten. Et israelsk barn på 4 år er helt åbenbart et barn. Men da UNICEF er kilden til oplysning om de 469 på den palæstinensiske side så kan man med rette stille spørgsmål ved om disse tilskadekomne faktisk er “børn.”

Hvorfor nu det?

Fordi UNICEF definerer børn som personer under 18 år. Således er de fleste teenagere ifølge UNICEFs definition som sådan børn. Men man tager ikke i betragtning at i Gaza, under Hamas styret, bliver børn optrænet til at blive krigere (terrorister?) som meget, meget unge. De opdrages, præges til at blive drabsmænd, ikke kun når de når teenagealderen, men endog lang tid før. Terrorist træningslejre i Gaza har gang i dem som meget unge. Post journalisterne ville have godt af at besøge Hamas sommerlejre, de som er blevet steder hvor der trænes kommende terrorister.


Da nu Booth og Eglash synes at være meget ivrige efter at opstille kontrasten i tabstal blandt børn fra begge sider, så ville det have klædt dem at finde ud af, hvorvidt, i Gaza, “barne” etiketten mon kunne passe på optrænede kombattanter som er mindreårige - helt ned til under ti år.

Det er så gennemført latterligt at lade en 4 årig dreng sammenligne med en 17 årig Hamas kriger. Førstnævnte er barn. Sidstnævnte så absolut ikke.

For at få noget journalistisk integritiet genoprettet kunne Post jo bede Booth og Eglash om igen at se nærmere på de 469 nævnte i Gaza, om de vitterligt er “børn” ved at bede UNICEF gå i detaljer med dette antal, ud fra eet år ad gangen.

Hvor mange 17 årige, 16 årige, 15 årige og videre der ned af til 8-9 og 10 årige?

Der er masser af fortællinger og beviser der viser at mens den 4 årige israelske dreng helt klart var helt uskyldig, så er de som formodes at være børn på den palæstinensiske side sørgeligt nok frataget deres barndom og blevet gjort til kombattanter.

Sammenligningen som Booth og Eglash benytter er helt og aldels ubrugelig og grundløs. Firehundrede og niogtres Gaza “børn” blev ikke slået ihjel.

Leo Rennert is a former White House correspondent and Washington bureau chief of McClatchy Newspapers.

http://americanthinker.com/blog/2014/08/when_gaza_children_are_no_longer_children.html#ixzz3BIXLRChm

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails