onsdag den 6. august 2014

Bortfører bekræfter at Hamas stod bag bortførelse og mord af 3 teenagere

Deltager i bortførelse og mord på tre teenagere siger ordren kom fra Gaza

Batya Ungar-Sargon    

 

Israel har bekræftet at midlerne der brugtes til at bortføre og myrde de israelske teenagere Naftali Frankel, Gilad Shaer, og Eyal Yifrah i juni måned - og som igangsatte en kæde af begivenhder der førte til den nuværende krig i Gaza - blev givet af Hamas.                
Hassam Qawasameh, en palæstinensisk mand der arresteredes den 11. juli i forbindelse med sagen indrømmede at ordren og pengene til bortførelsen kom fra Gaza.
   
Israelske sikkerhedsstyrker taler i telefon mens de står vagt den 30. juni i landsbyen Halhul, nær Hebron på Vestbredden hvor ligene af de tre israelske teenagere blev fundet. (MENAHEM KAHANA/AFP/Getty Images)

Paul Hirschson, talsmand for de internationale medier ved Israels Udenrigsministerium, tweeted nyheden her til eftermiddag efter et israelsk forbud om oplysninger i sagen blev hævet.

Hirschson bekræftede over telefon at Qawasameh blev arresteret for 3 uger siden i forbindlese med bortførelsen, og at Qawasameh indrømmede Hamas forbindelsen under afhøringen.

Ynet rapporterer at penge fra Hamas sympatisører i Gaza blev benyttet til at købe de våben der blev brugt i angrebet, og det stykke jord hvor ligene blev begravet.

Bekræftelsen afviser spekulationer hos forskellige nyhedsbureauer i sidste uge om, at Hamas ikke stod bag bortførelsen og at bortførerne arbejdede “for sig selv og ene.”

www.tabletmag.com/scroll/181476/israel-confirms-hamas-funded-kidnapping

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails