søndag den 24. august 2014

Hvor var hans forældre? Spørgsmål om Michael Browns død

Er Michael Browns forældre skyld i det gik så galt?                                                


Patricia Dickson
       
Mens hændelserne i Ferguson, Missouri fortsætter med at blive afdækket erfarer vi en gang til, at en ung sort teenager på tragisk vis mistede livet.

Selvom vi ikke har alle kendsgerninger om hvad der gik forud før betjenten skød og dræbte den unge Michael Brown er det helt tydeligt at medierne lægger hele skylden på betjent Darren Wilson.  

Så vidt jeg ved er hverken hans mor eller hans far blev spurgt offentligt om, hvor de befandt sig eller om deres søns gerninger den dag. Har forældrene ikke en andel af skyld for denne unge mands opførsel? Mens vi venter på alle kendsgerningerne skal dukke op, så kan vi så ikke, i det mindste diskutere den rolle forældre spiller i hvordan det kan gå så galt med unge mænd som Michael Brown og Trayvon Martin?
ZStills3
                   
Det er tydeligt af billederne fra videoer at da Michael Brown greb en meget ældre og mindre butiksassistent i struben at han ikke har respekt for myndighed. Kendsgerningen at der var en eller anden form for konfrontation med en politibetjent åbenbarer at denne unge mand virkelig havde problemer med myndighed. De første autoritetsfigurer i et barns liv er forældrene. Hvis forældrene ikke underviser i eller kræver at barnet respekterer dem, er der en rimelig stor chance for at barnet vil respektere nogen anden med myndighed (lærere, politi og andre voksne).                
               
Ingen fra medierne turde spørge Lesley McSpadde, Michael Browns mor, om videobillederne af hendes søn da hun turnerede på alle de TV shows der kræver retfærdighed for hendes søns død. Sybrina Fulton, Trayvon Martin’s mor, er på banen igen og tilbyder gode råd til Browns mor. I stedet for at stille disse direkte og ligefremme spørgsmål om deres rolle i deres sønners opførsel, den som førte til deres tragiske død, fremstiller medierne dem som var de Maria, Jesu mor. Endog Browns bedstefar har været på skærmen og anmodet om at  præsident Obama mødes med ham for at kræve retfærdighed for hans barnebarn.

Hvor var han da hans barnebarn stjal cigarer fra en butik? Med alle disse forældrefigurer der nu træder frem kunne det have været passende om nogen havde taget sig tid til at opdrage, disciplinere denne unge mand.

Da jeg voksede op som ung, da fortalte mine forældre mig at de gav mig slag i bagdelen - ‘for så behøver politiet ikke gøre det.’ Bibelen fastslår i Ordsprogene 29:15: Ris og Revselse, det giver Visdom, uvorn Dreng gør sin Moder Skam.

Det er forældrene der svigtede Michael Brown.

Medierne sammen med personager som Al Sharpton, Jesse Jackson og New Black Panthers yder en bjørnetjeneste for de unge sorte mænd ved at udstille typer som Michael Brown og Trayvon Martin som martyrer og helgener.

Justitsminister Eric Holder havde ønske om at holde videoerne om de røverier Michael Brown har begået skjult for offentligheden. At pege fingre af politibetjente og udstille dem som racister, mens man på samme tid ikke fordømmer eller nævner den unge mands opførsel sender et signal til andre sorte teenagere om at Browns og Martins handlinger er helt i orden.

Med andre ord er det uansvarligt for medierne og raceoppiskerne at skabe falske fortællinger der fremstiller ubehøvlede, udisciplinerde unge sorte teenagere som engle, for at sætte deres egen agenda.

Hvordan kan det hjælpe de andre single sorte mødre der forsøger at opfostre deres drengebørn? At se gennem fingre med en kriminel opførsel for at pege fingre af andre kan kun opmuntre andre unge sorte teenagere til at efterligne den samme væremåde. Hvordan er det gavnligt for det sorte samfund at forældre ikke stilles til ansvar for deres børns opførsel?

Det er åbenbart at medierne og typer som Sharpton ikke bekymrer sig det mindste om den døde sorte teenager eller hans forældre. Hvis de virkelig er så omsorgsfulde, hvor er de så når hundreder af stakkels sorte teenagere dræbes hver måned i de større byer over hele Amerika? Hvor mange flere sorte teenagerne ønsker vi at se blive dræbt, ikke kun af politiet, men også af andre sorte?

Jeg er træt af at læse og høre på klogeågerne i medierne der beskylder alt og alle undtaget forældrene for at den unge Michael Brown døde. Han var ikke forældreløs. Jeg betvivler ikke at han ville kunne have fået en strålende fremtid.


Imidlertid kan vi ikke blot dække over hans kriminelle opførsel ved at hævde at politiet bevidst skader hans rygte. Videoerne taler for sig selv.

Vi kan ikke vedblive med at undskylde kriminel opførsel ved at henvise til fattigdom og ulighed. Det er på høje tid at forældre påtager sig deres ansvar for børnenes opførsel i stedet for at stå frem og kræve retfærdighed og beskylde andre for at deres barn døde.


Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails