onsdag den 20. august 2014

Stegt fugl hvert andet minut ved solkraftanlæg

Stegte fugle i massevis ved solkraftanlæg       


                               
Et solvarmeværk der delvist ejes af Google griller en fugl i flugten hvert andet minut, og sætter ild i de stakkels skabninger når de flyver over den højkoncentrede stråler der samles fra spejlene.

Hele fupskræmmekampagnen over CO2, som man hævder er årsag til ‘global opvarmning, er motivationen bag denne dødbringende investering der skader økosystemet rundt om Bright Source Energy Plant ved Ivanpah på grænsen mellem Californien -Nevada. Ellen Knickmeyer og John Locher fra AP rapporterer:                

Arbejderne på det højteknologiske solanlæg i Mojave Desert har givet et navn til de fugle der flyver gennem værkets højkoncentrerede solstråler - “streamers” på grund af den røg fjerene afgiver når fuglen antændes i flugten.

Forbunds Dyreværnsfolk der undersøger fænomenet på besøg på BrightSource Energy værket sidste år med egne øjne så, at fuglene faldt brændende til jorden med et gennemsnit på en “streamer” hvert andet minut opfordrer embedsværket i Californien til at afvente at give tilladelse til operatørens anmodning om et endnu større værk.

Forskerne ønsker en pause indtil det fulde omfang af dødsfaldene kan vurderes. Årlige estimater per år går nu fra de lave 1000 opgivet af BrightSource til 28000 som en ekspert fra Center for Biological Diversity miljøgruppen snarere mener det er.

Denne grusomme kremeringsproces kunne man forudse når man tager værkets design i betragtning.

Flere end 300000 spejle, hver på størrelse med en garageport, reflekterer solstrålerne hen mod tre kedeltårne hver op til 40 etager høje. Vandet i tårnene opvarmes til damp, der igen sætter turbiner i omdrejninger, turbiner der giver elektricitet til 140000 husstande.

Solstrålerne der reflekteres af spejlene er skarpe nok til at forvirre piloter der flyver ind og ud af Las Vegas og Los Angeles.  

Forbunds dyreværnsembedsfolk sagde Ivanpah kunne være en “mega fælde” for dyrelivet, med det skarpe lys fra værket der tiltrækker insekter, der igen tiltrækker insektædende fugle der går i døden i de intenst stærke lysstråler.

Værre endnu:
Californiens Enger Kommission overvejer nu en anmodning fra Oakland baserede BrightSource om at bygge en enorm spejlmur og et 75 etagers højt tårn til oplagring af energi. Et tårn der ville nå over sandklitterne og kløfterne mellem Joshua Tree National Park og grænsen mellem Californien/Arizona.

Det foreslåede værk ligger i fugletræk linjen mellem Colorado River og Californiens største sø, Salton Sea - et område som eksperter siger er rigere på fugle end Ivanpah området, med beskyttede amerikanske ørne, og falke, og flere end 100 andre fuglearter man har set der.

U.S. Fish and Wildlife Service embedsmænd advarede Californien i denne måned om at  kraftværkstårnet baseret på solenergi udgør “det højeste dødbringende potentiale” af de mange solkraftprojekter der blomstrer i Californiens ørkener.

Bright Source ligger suverænt i spidsen:
Investorerne inkluderer Google.org, BP Alternative Energy, Morgan Stanley,DBL Investors, Draper Fisher Jurvetson, Chevron Technology Ventures, Statoil Venture, og Black River.

Det er på tide at de ægte miljøforkæmpere rejser sig mod de fupmagere der slagter det vilde dyreliv for at løse et problem der ikke eksisterer.

http://americanthinker.com/blog/2014/08/horrifying_bird_slaughter_at_solar_power_plant.html#ixzz3ApKoDfAt

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails