torsdag den 4. september 2014

De savnede 11 libyske jetfly

Mere om de savnede 11 libyske fly   


               
Bill Gertz, en bunderfaren journalist om Pentagon med mange gode kontakter, videregiver en bekymrende anonym rapport:

Islamistiske militser i Libyen har i sidste måned taget næsten et dusin passagerer fly, og vestlige efterretningsbureauer har for nylig udstedt en advarsel om, at disse fly kunne blive benyttet i terrorangreb i Nordafrika. (se denne artikel på synopsis)

Flyene der befandt sig i Tripoli Airport omfatter adskillige jumbojets:
Det statsejede Libyan Airlines flåde bestod her i sommer af 14 passagerer flyt og lastfly, herunder syv Airbus 320S, en Airbus 330, to franske ATR-42 turboprop fly og fireBombardier CJR-900S. Det libyske luftfartsselskab Afriqiyah Airways her 13 fly, herunder tre Airbus 319S, syv Airbus 320, to Airbus 330S og et Airbus 340.

Der er imidlertid nogle svære forhindringer før man kan benytte disse flys som missiler, eller alternativt transportmuligheder for bevæbnede jihadister der kan sættes ind på udvalgt mål i f.eks. Europa. Saudi Arabien, Jordan eller andre steder.

For det første: Lufthavnen blev alvorligt skadet under angrebet i juli måned, og flyenes forfatning kendes ikke, men mindst 12 blev skadet ifølge the Guardian:
Photo via the Guardian/EPA
Men når man tager antallet af fly i betragtning er det sandsynligt at nogle af dem er uden skader og at startbanerne er gode nok til at de kan lette.

For det andet skal der bruges optrænede folk til at gøre flyene i stand til at kunne bruges og faktisk lette og nå en planlagt destination. Men det har da ikke forhindret narkobander i at få fat i og benytte jetfly til deres smuglerier.

For det tredje formoder man at det er vanskeligt at flyve ud af Tripoli Airport. Dog har verden oplevet med f.eks. Malaysia Airlines at store passagerer fly kan forsvinde uden kendskab til hvad der er sket det.

Nu er der 8 dage tilbage inden september 11.

Update: Med perfekt timing kan det fortælles at Præsident Obama har ophævet forbuddet mod at libyere kan modtage flyvetræning i America - via Breitbart:

Som et chok for mange i Kongressen har præsident Obama åbenbart ophævet det 31 år gamle forbud der skulle forhindre libyere i at komme på flyveskoler og studere kernevidenskab i United States.

The U.S. Department of Homeland Security’s nyeste retningslinjer lyder:

“The United States Government og regeringen i Libyen har normaliseret deres relationer og de fleste af restriktionerne indført af United States og FN mod Libyen er blevet hævet.”

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails