fredag den 5. september 2014

Vendepunkt for Boko Haram - Nyt Kalifat i Afrika

Vendepunkt for Boko Haram

       
               
                           
Samtidig med at begivenhederne i Ukaine og Levanten fuldstændig optager os, “er Boko Haram klar til at eksplodere” hvornår det skal være og blive en islamisk stat.  
               
I Vesten blev det så at sige ikke bemærket, at i sidste uge erklærede den al-Queda tilknyttede gruppe et kalifat og fortsætter med at brede sig ud over den nigerianske delstat Borno, hvor den har indtaget byen Gwoza, med 275000 indbyggere.

Rekrutter flokkes om deres banner og de bliver stadig flere og mere sofitikerede. Ligeledes deres blodtørst.
Bridget Johnson fra PJ Media har en opgørelse over deres fremskridt:

“Boko Haram besidder potentialet til at eksplodere hvornår det skal være - ligesom ISIS. Nu står vi med en international større krise i Irak. Det internationale samfund må ikke lade denne terror fortsætte,” sagde  [Rep. Frederica] Wilson.

“Vi tweeter stadig dagligt #BringBackOurGirls for at de bortførte nigerianske skolepiger kan komme hjem. Vi har en stor og meget ivrigt støttende følgeskare og vort formål er at vise verden, at Boko virkelig er en stor trussel.”

Umiddelbart efter indtagelsen af Gwoza har Boko Haram indtaget Gamboru Ngala nær Chad søen ved grænsen til Cameroun. Terroristangrebet var så voldsomt at, man fik fordrevet cirka 480 nigerianske soldater over grænsen og ind i Cameroun. Kampen om det strategisk vigtige sted har givet Boko Haram en vigtig transitmulighed for at skaffe sig et lager af våben til deres nye Kalifat sammen med andre nødvendigheder.

Boko Haram fik kontrollen over Buni Yadi sent i august, en by i nabostaten Yobe, hvilket nu udgør en vestlig forpost for terrorgruppen. I februar slagtede jihadister 59 drenge ved en kostskole der og satte ild til bygningerne.

Her i september måneds første dage har Boko Haram fået endnu mere momentum.

Terroristerne har fået kontrol over Madagli, en by i Adawama staten nær grænsen til Cameroun. Det katolske sogn der betjener Yobe, Borno og Adawama staterne fortæller journalister at sognets præster flygter for livet og kirker brændes ned.

“Kristne mænd fanges og halshugges, kvinder bliver tvunget til at konvertere til Islam og derpå tages de som de hustruer af terroristerne,” lyd det i en udtalelse fra sognet til medierne, ifølge Nigerias avis Daily Post.
“Husene de kristne er flygtet fra er nu besat af Haramisterne. Deres biler benyttes af terroristerne. Nogle Boko Haram sympatisører uden for byen viste, hvor de kristnes hjem var og hvor de kristne skjulte sig for at de kunne blive dræbt. Streng Sharia Lov er blevet indført, som det fortælles af en kvinder der var så heldig at undslippe fra dødszonen.”

Status for byen Bama, i Borno delstaten, var panik efter et angreb mandag fra Boko Haram, med såvel terroristerne som regeringen der hævder de har kontrol over byen. Borno delstatens guvernør Zanna Mustapha sagde i en udtalelse, ifølge Reuters, at angrebet “var yderst uheldigt, men jeg ønsker at forsikre vort folk om at regeringen har styr på situationen.”

Regeringen har ikke styr på situationen og har i det store og hele opgivet at finde og redde de bortførte piger. Jo meres succes terroristerne kan nyde, des flere rekrutter tiltrækker de, des flere penge samler de ind, des flere forsyninger kan de købe, og des mere farlige bliver de.

Nigeria er Afrikas folkerigeste land med enorme olie og mineralrigdomme. Men landets regering er svag, og ubeslutsom for ikke at nævne den udbredte korruption. Den har vist sig ude af stand til at klare opgaven med Boko Haram og det ser ikke ud til at det forhold vil ændre sig i nærmeste fremtid.

Masseslagtning af kristne er det der står i udsigt medmindre afrikanske stater kan samles om at bekæmpe denne trussel.

http://americanthinker.com/blog/2014/09/the_turn_of_boko_haram.html#ixzz3CPwVozFf

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails