torsdag den 11. september 2014

Bacon - politisk korrektheds nye bandeord

Winooski, Vermont og afmontering af Amerikas værdier

Som vært på et talkshow har jeg ikke andet valg end at følge med i hvad der sker i Amerika og verden. Derfor er jeg opslugt af deprimerende og ofte vrede skabende sager.
Det er svært at læse om og diskutere, hvordan de progressive der dominerer de amerikanske medier og akademiet, der moralsk lader Hamas og Israel være lige; som beskriver Amerika -- det mest tolerante, multietniske land i verden -- som racistisk; og som karakteriserer amerikanske universiteter som en “voldtægtskultur.”
Så er der denne knap omtalte historie fra en lille by i Vermont der i sidste uge, uforklarligt nok faktisk kom til mit kendskab. Historien kan ikke sammenlignes med halshugningen af uskyldige mennesker eller så dramatisk som postyret i Ferguson, Missouri. Men den er så typisk for hvad der sker i Amerika at det er vanskeligt ikke at være pessimist med hensyn til Amerikas fremtid.
Kendsgerningerne i hændelsen kan ikke diskuteres.
Som fortalt i Burlington Free Presse, fjernede en restaurant i byen Winooski, Vermont, 7000 indbyggere “et skilt med teksten, “Yield for Sneakers Bacon’ fra en have ved Winoosky Rotary.”
Hvorfor fjernede Sneakers Bistro og Cafe nu det skilt?
Fordi en kvinde der beskriver sig selv som ‘veganer og medlem af et muslimsk hjem’ i en postering på et lokalt Internet forum  kaldte “skiltet krænkende.”
“Når man tager det store antal muslimske familier i Winooski i betragtning, sammen med så mange andre der ikke spiser svinekød af forskellige grunde,” skrev kvinden, “synes det unødvendigt at dette ufølsomme forretningsskilt skal stå ved ved byens hoved gågade."
The Free Press rapporterede at ejeren af Sneakers Marc Dysinger svarede “at skiltet var ment som en pudsighed, og skulle vise at restauranten bekymrer sig om Winooski ... Han undskyldte for kontroversen.”
Efter en “sværm af kommentarer på Internettet efter beslutningen” skrev Dysinger på Facebook:
"Vi er til for at tilbyde MORGENMAD, ikke politik. Vi fjernede skiltet som stod på et offentligt sted som en gestus af respekt for vort alsidige samfund ....At fjerne det var ikke en vanskelig beslutning. Vi elsker stadig bacon, Vi elsker stadig æg. Hav venligst den politiske samtale et andet sted.”
Alt ved denne historien er deprimerende.
For det første - Klagen.
Kvinden der skrev dette totalitære pladder er den værste kombination af fup offerstatus, politisk korrekthed (der i sig selv er en talemåde for “det som krænker venstrefløjen”), og muslimer der søger at påtvinge Sharia lov på ikke-muslimer. Det er også meget sandsynligt at denne kvinde er gået ud fra college, måske med en eksamen i liberale fag. Vore universiteter underviser ikke-hvide, ikke-kristne og kvindelige studerende,  og giver dem eksamener i “Find Fornærmelser.”
Som jøde der afholder sig fra at spise svinekød, ville det aldrig falde mig ind, eller andre jøder der er langt mere troende end jeg at bede en ikke-jødisk restaurant om at fjerne et skilt der reklamerer for bacon. Det ville heller aldrig falde nogen jøde ind at finde en sådan reklame “krænkende.”
Kvinden besidder endnu en nederdrægtig egenskab -- en af de værste i det menneskelige panteon: Utaknemmelighed.
I Winooski er der et somalisk flygtningesamfund. Disse mennesker blev reddet fra de morderiske rædsler i Somalia; dog har denne kvinde, om hun er medlem af, eller ikke, af det specifikke samfund, den frækhed at bede den by der reddede dette muslimske samfund liv om at det ikke skal reklamere for en fødevare hun ikke spiser. En sådan utaknemmelighed forekommer ikke at være naturlig. Den er blevet tillært.
For det andet - restaurantejerens reaktion.
Denne kvinde burde være blevet ignoreret eller fået at vide på det samme sociale medie, hvori hendes klage forekom, at hun skulle søge psykoterapeutisk hjælp og/eller blive mindet om, at hun er frit stillet til at flytte til et samfund der forbyder bacon, og at vort samfund er frit og ønsker at forblive sådan.
I stedet gav ejeren af restauranten straks efter for denne kvindes krav.
Denne mand er typisk for den moralske svækkelse der har fundet sted i Amerika i den sidste generation. Gennem vor historie har vi været stolte over at være “Home of the Brave. ”  Ejerens reaktion er det modsatte af tapperhed. Han “undskylder for kontroversen.” I et moralsk ordentligt univers undskylder man for en ugerning. Han gjorde jo intet forkert. Det gjorde hun.
Hvorfor undskyldte han skønt han var den forurettede? Fordi han er blevet forgiftet af venstrefløjens doktrin om “diversitet,” en af venstrefløjens figenblade bag hvilke man afmonterer amerikanske værdier.
For det tredje byens ledelse.
En udstilling af Politisk Korrekthed ligger bag. Dette ses ved Winooski borgmester, Katherine Decarreau, der skrev, “Som jeg læste hendes postering var den fra en veganer ikke fra en muslim.”
Denne kommentar er simpelthen helt utrolig nederdrægtig. Den klagende kvinde skrev netop at hun er “medlem af et muslimsk hjem,” og skrev at skiltet er krænkende for muslimer. Alligevel benægter byens ledelse offentligt at klagen skyldes at kvinden er muslim.
Ingen har påtalt hendes løgn, og da slet ikke bedt hende om at gå af. Fordi i den ‘Brave New World’ vi lever i har sandheden ingen objektiv eksistens. Alt, selv sandheden er relativ.
Når politisk korrekthed korrumperer så lille en by i Amerika som Winooski, Vermont er det på tide at være bekymret.
Og kæmpe imod.
Blandt andet betyder det at få muslimske organisationer til at tage afstand fra den oprindelige klage. Jeg har ikke kunnet finde en eneste der har gjort det, herunder
Winooski Islamic Community Center.
Så skal der klages til ejeren af restauranten med påpegning af, hvorfor hans undskyldning er moralsk forkert, at den underminerer amerikanske værdier, og ikke er “en gestus af respekt for vort alsidige samfund.” Det var en gestus af mangel på respekt for det store flertal af borgere i byen Winooski der nyder bacon og det store flertal af amerikanere udenfor Winooski uanset om de spiser bacon eller ej.
Dennis Prager
Dennis Prager's latest book, "Still the Best Hope: Why the World Needs American Values to Triumph," was published April 24, 2013 by HarperCollins. He is a nationally syndicated radio show host and creator of PragerUniversity.com.


Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails