søndag den 7. august 2011

Forskellen på slanger og 'slanger'

Bernie Planck
Under min forberedelse til en anden artikel om kvinder og slanger, ville jeg lave en tilknytning til den bibelske beretning om Eva og Slangen (serpent).
Så bemærkede jeg noget besynderligt: I mere end 2300 artikler der indeholdt flere end 2064876 ord har jeg aldrig benyttet ordet 'serpent.' Dette tiltrods for at nogle få artikler henviste til Adam og Eva.
Når det drejer sig om ordene slange og slanger da er disse ord, siden 2006, benyttet mere end 64 gange i alle mine posteringer. Jeg tror jeg har gjort dette uden at være klar over det, fordi jeg er en overbevist ateist. Det vil sige, der er en dybdere rækkende religiøs og mytisk forskel for mig på ordet slange (snake) og ordet 'serpent.' Jeg har tillid til snakes ikke til 'serpents.'
Rod of Asclepius


En snake er blot et medlem af  krybdyrfamilie. En 'serpent' er på den anden side et oldgammel og ærketypisk symbol på Den Store Modergudinde, om evigt liv og fornyelse, på godt og ondt. Man kan blive bidt af en (snake) men ikke af en 'serpent.' Man kan blive fristet af en 'serpent' men ikke af en slange.

En 'serpent' er ikke altid ond som i beretningen i 1. Mosebog. I mange religioner er en 'serpent' en gavnlig skabning. Dette er sandt om mange ting i naturen, de samme ting kan være onde som gode. Det er ikke tilfældigt, at symbolet for medicin er en 'serpent' der ruller sig om en stav, Æskelops' stav- symbolet på farmakologi, hvorfra det moderne ord farmakologi (apotek) stammer betyder både "medicin" og "gift" på oldgræsk. Vacciner fremstilles ofte fra præcis det samme som forårsager dårligdommen.

Min holdning til beretningen om Adam og Eva er, at slangen ('serpent') gjorde noget godt: Han fjernede os fra en zombietilværelse ved at vi intet kendte til den virkelige verden, hvor vi benytter vor ræsonneringsevne og viden til at beherske Jorden. I de forgangne 10000 år er vi blevet som guderne, vi har haft foden på et andet himmellegeme. Om en milliard eller flere år vil vi dominere Universet.

Vi vil bo på planeter vi selv skaber, nyde lyset og energien fra sole vi selv har fremstillet længe efter at den Sol vi fik fra Gud er slukket og borte. 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Synopsis kommentar:

Hvad jeg har fundet på nettet om forskellen på snakes og serpents:

Serpent er et ord af latinsk oprindelse (serpens, serpentis) der almindeligvis benyttes i en særlig mytisk eller religiøs kontekst, og betegner en snake man ikke skal betragte som et jordisk naturligt fænomen eller som et objekt i den videnskabelige zoologi, men som indehaveren af en form for symbolsk værdi.


Hvorfor hedder det så en hugorm når det er en slange?

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails