søndag den 14. august 2011

Hvem fodrer du?

Bernie Planck

I århundrederne før Islam var Den Arabiske Halvø fyldt med nomade stammer der bekrigede hinanden. Den eneste gang de kunne mødes fredeligt var på visse særligt udvalgte religiøse hellige steder, såsom Mekka hvor Kaaba'en fandtes.

Indeni Kaaba'en var 360 gudebilleder der repræsenterede forskellige religioner. Jesus var et sådant idol, Abraham en anden, sammen med hedenske og arabiske stammeguder af alle slags.

For 1400 år siden stod Quraysh stammen for Kaaba. Et medlem af den stamme ved navn Muhammad fandt på en religion, ved at kombinere Kristendommen, Jødedommen og hedenske ritualer og opfattelser for at få de trofaste fra de adskilte religioner til at følge hans nye orden.

Men ikke alle var villige til at acceptere ham som deres religions sidste profet. For eksempel blev en arabisk stamme der var af den jødiske tro, Banu Qurayza der bekrigede Muhammad behandlet temmelig barskt. Alle mændene der ikke konverterede til Islam blev halshugget, mens alle kvinder og børn blev taget som slaver.

Således begyndte de 14 århundreder med tortur, omvendelse, mord og slaveri. Bogen der gav næring til denne fest af had, vrede og vildskab? Koranen.

Der findes ikke noget nedskreven værk der har forårsaget så megen lidelse og elendig som denne ene bog. Hvilket minder mig om følgende historie fra Don't Feed The  Wolf.
Don't feed the bad wolf


De to Ulve

En vinter aften mens de var forsamlet omkring det knitrende lejrbål fortalte en gammel Sioux indianer høvding sit barnebarn om den indre kamp der foregår i mennesker.

"Ser du," sagde den gamle, "denne indre kamp er som to ulve der bekæmper hinanden. Den ene er ond, fuld af vrede, misundelse, jalousi, fortørnelse, grådighed, arrogance, selvmedlidenhed, skyld, hævntørst, dumhed, løgne, bedrag, falsk stolthed, følelsen af at være overlegen og et stort ego."

"Den anden," fortsatte han, samtidig med han rodede i ilden med en pind så ilden buldrede og sendte flammer og gnister mod nattehimlen,"er god, fuld af glæde, fred, kærlighed, håb, anstændighed, ydmyghed, venlighed, godhed, empati, gavmildhed, sandhed, medfølelse og tro."

I et par minutter sad hans barnebarn og spekulerede på bedstefarens ord og spurgte derpå, "Jamen, hvilken ulv vinder så, bedstefar?"

Nuvel, sagde den kloge gamle høvding, mens hans ansigt brød ud i et genert smil, "Den du fodrer!"

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails