mandag den 6. februar 2012

Halley's Komet og Koranen

Halleys komet og Koranen - et mirakel

Bernie Planck

I min artikel Myten om at Islam opmuntrer til Videnskabelig forskning, (her på synopsis)bemærkede jeg, hvor latterligt det er at så mange muslimer tror (med selvbedragerisk ihærdighed) at Islam netop opmuntrer til videnskabsforskning og intellektuel udspørgen trods den helt soleklare fattigdom på muslimers indsatser på noget område i videnskaberne.

I et svar på den artikel kom en selvbedragen muslim med denne kommentar: “denne hjemmeside vil få dig til at græde og konvertere til Islam: Miracles of the Qur'an."

Derfor besøgte jeg hjemmesiden og helt sikkert, jeg kom til at græde - af latter.

Her er et eksempel i sektionen: Matematiske Mirakler i Koranen

HALLEY’S KOMET og 76 år

En af de største opdagelser i moderne astronomi er opdagelsen af Halley’s komet. Videnskabsmanden fra det 18. århundrede Edmund Hillary opdagede, at kometen kommer tilbage cirka hvert 76. år. Med den opdagelse konkluderede Halley at kometer har astronomiske kredsløb.

Navnet “Halley” som kometen nu kendes som, forekommer på en næsten slående måde i vers 76 i Surat al-An’am i Koranen:
Da natten kom så han en stjerne og sagde. ‘Dette er min Herre!’ Da den derpå svandt bort sagde han, “Jeg holder ikke af det som svinder bort.” (Sura An’am, 76)
Bogstaverne der udgør ordet “Halley” forekommer for første gang i Koranen i dette vers. Ydermere er henvisningen til en “stjerne der svinder” meget betegnende. Det arabiske ord “kawbakan” betyder “stjerne” og forekommer lige ved siden af bogstaverne der angiver “Halley.”
76, nummeret på det omtalte vers, kan på den anden side indikere 76 år, der er Halleys kredsløbsperiode. (Allah kender sandheden) Nummeret på verset, 76, repræsenterer Halley kometen, fordi Halley bliver synlig fra Jorden hvert 76. år. Det vil sige at dens kredsløb varer 76 år. Af denne grund er Halley nævnt for første gang i Koranen i vers 76, et Allahs mirakel.

Men har noget af dette skingrende skøre sludder sin overensstemmelse med videnskab og virkelighed? Ifølge NASA’s Jet Propulsion Laboratory hjemmesiden om Halleys komet er den faktiske Perihelion 75,3 år. Omløbsperioden på 76 har kun været anslået rigtig i de sidste tre århundreder. For eksempel da kometen dukkede op i 1682 og 1759 var der lidt over 77 år imellem. Faktisk har Halleys omløbsperiode varieret mellem 74-79 år i de sidste totusind år.
[P. Lancaster-Brown (1985). Halley and His Comet. Blandford Press].

Hvis det, som det hævdes, er således, at Allah kender sandheden, så burde Allah have instrueret Muhammed om at lægge henvisningen til Halley’s komet i vers 75 da det er nærmere den faktiske gennemsnitsomløbstid på 75,3 år. Endnu et problem er, at vers 76 taler om en stjerne. En komet er ikke en stjerne. Det burde Allah vide.

Men lad os nu formode at Koranen virkelig taler om en komet med en tilbagevendende omløbsperiode på cirka 70+ år. Hvad så? Jødiske astronomer i det første århunrede havde allerede kendt til Halleys komet som nogen tilbagevendende [Selig Brodetsky: Astronomy in the Babylonian Talmud]. Dette vil blot bevise at Muhammad ikke alene stjal fra Toraen, men også fra Talmud.

Et mirakel fra Allah? Nej nu må jeg bede.

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Man må alligevel undre sig over det "faktum" at allah vidste at "stjernen" (kometen) ville blive opkaldt efter en europæisk astronom :)

Han var ikke nem at narre ham allah, Rofl.....

Santor

Related Posts with Thumbnails