mandag den 20. februar 2012

Roden til muslimers had

Roden til muslimers had                                     

Bernhard Lewis

“Efter det klassiske islamiske synspunkt, som mange muslimer er ved at vende tilbage til, er verden og menneskeheden delt i to: Islams Hus, hvor muslimsk lov og tro hersker, og resten, kendt som Vantroens Hus eller Krigens Hus, som det er muslimernes pligt endeligt at bringe til Islam. Selv i islamiske lande, ifølge radikale muslimers holdning, er troen på Islam blevet undermineret og Islams lov vanhelliget. Forpligtelsen til Hellig Krig begynder derfor hjemme, og fortsætter så udenfor, mod den samme vantro fjende.

Som enhver anden civilisation, som menneskeheden kender, så den muslimske verden i sin storhedstid sig selv som centeret for sandhed og oplysning, omringet af vantro barbarer, som det i rette tid ville oplyse og civilisere. Barbarerne mod Øst og Syd var polyteister og afgudsdyrkere, og udgjorde ingen alvorlig trussel, og slet ingen konkurrence for Islam. Mod Nord og Vest genkendte muslimerne derimod, lige fra begyndelsen en ægte rival - en konkurrerende verdensreligion, en karakterrig, fremtrædende civilisation inspireret af en religion og et imperium der, skønt meget mindre end deres ikke var mindre ambitiøs med sine krav og forventninger. Dette var en enhed, som hos sig selv og andre, kendtes som Kristendommen, et udtryk der længe var næsten identisk med Europa.”  
                   

- Bernard Lewis, skrevet i en artikel med titlen, “Rødderne til muslimers vrede” oprindelig udgivet i ‘The Atlantic Monthly,’ September 1990, side 47-60.

FSM: Quote of the Day

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails