lørdag den 26. maj 2012

Er demografien vor skæbne?

Er demografien vor skæbne?

Thomas Sowell
               
Nu da folkeoptællingsdata viser - for første gang i amerikansk historie - at antallet af hvide babyer er under antallet af babyer født af ikke-hvide minoriteter, opstår spørgsmålet:
Hvad betyder det for det amerikanske samfunds fremtid?
Politisk betyder det at minoriteter, der traditionelt, i overvejende grad stemmer på Demokraterne kan sikre at deres land hælder længere mod venstre i de kommende år, og dermed vil få Amerika til at lige Europas velfærdsstater, hvis ubæredygtige forbrug også endeligt førte til finansielle kriser og omfattende uro.


Men dette er ikke kun udelukkende en sag om hvide mod ikke-hvide. Jøder stemmer også vedholdende, og næsten enstemmigt på Demokraterne som også sorte gør. Amerikanere af asiatisk oprindelse er absolut ikke så tilbøjelige, som andre ikke-hvide, til at stemme for klassekampen, beskatninger og forbrugs dagsordenen hos Demokraterne. 
                   
Dog når alt er sagt og gjort, da forekommer den fremtidige politiske retning i landet så smerteligt klar med disse demografiske tendenser, medmindre der sker noget med den nuværende korrelation mellem race og politisk parttitilhørsforhold. Dog er det muligvis ikke tilstrækkeligt.
Selvom Republikanerne kan få tilstrækkeligt med stemmer fra grupper der normalt stemmer på Demokraterne til at holde to-parti-systemet i live, da er bevarelsen af det Republikanske Parti, et reelt problem sammenlignet med bevarelsen af de amerikanske samfund.
Hvis de Republikanske politikere kan ‘redde’ sig selv fra at blive Demokrater, under en anden etiket - og appellere til minoriteterne som minoriteter fremfor som amerikanere - da vil den samme politik og holdninger have den samme ødelæggende virkning på amerikansk økonomi og samfund.

At nægte at skære ned på forbruget til ‘rettigheder,’ for eksempel betyder at den nuværende generation kan fortsætte med at nyde regeringsstøttede goder, på bekostning af fremtidige generationer der overlades til at slås for at skaffe sig nødvendigheder, efter at pengene er borte og regeringens løfter ikke længere kan holdes.

Væksten hos en endnu større og endnu mere ‘indtrængende’ regering betyder at friheden, som generationer af amerikanere har kæmpet for, og døde for på slagmarkerne rundt om i verden, langsomt, men sikker vil gå tabt i vort eget land.

Smertelige som sådanne resultater er, slutter faremomenterne ikke der. En fortsættelse af den nuværende politiske tendens med at fjerne penge der burde bruges på det nationale forsvar, og i stedet bruge dem på håndsrækninger for at få stemmer, betyder at vore fjender rundt om i verden vil få gyldne muligheder på vor bekostning.

Igen så er farerne måske ikke umiddelbare, men de kan blive katastrofale når de indhenter os - og vi er uforberedte. Vi rejste os igen fra Pearl Harbor med en enorm omkostning som følge, herunder den nytteløse død af amerikanske soldater, der kæmpede for livet med elendigt militær udstyr mod fjender med topmoderne våben.

Men selv sådanne ofre, der købte os tid så vi kunne følge med under 2. Verdenskrig er måske ikke nok i en atomalder.

Hvad kan da gøres nu for at være på forkant med de mange farer ved vor nuværende politik og holdninger? Der er ikke meget vi kan gøre ved de demografiske tendenser. Men den anderledes sammensætning af den amerikanske befolkning er ikke i sig selv, den grundlæggende fare. Trods alt krydsede mange, mange millioner immigranter Atlanten i generationer og begyndte processen med at blive amerikanere. Millioner af sorte begyndte ligeledes processen efter de var blevet sat fri.

Demografien er ikke skæbnen - endnu. Men historien om de Balkaniserede og polariserede samfund i det 20. århundrede er en historie om rædsler som vi ikke bør ignorere. 
 

Vi befinder os ikke ved det forfærdelige punkt endnu - men det er den retning vi er på vej ud af, under trylleformularen af “multikulturalisme” og “diversitet,” der er blevet erstatninger for tanker, selv blandt som er stolte over at være “tænkende mennesker.”

Hele vort uddannelsessystem, fra grundskolen til universiteterne er gennemsyret med ideologier af gruppefølelser og offerroller, der maler enhver gruppe op i et hjørne med sin egen separate subkultur, i stedet for at trække dem ind i den førende amerikanske kultur der skabte denne den største nation på jorden.

Medmindre den fashionable Balkanisering standses, da bliver demografien vor skæbne - og en tragedie for alle.
Thomas Sowell
Thomas Sowell is a senior fellow at the Hoover Institution in Stanford, Calif. He is the author of 28 books, including "Dismantling America" and "Basic Economics: A Common Sense Guide to the Economy."

http://www.wnd.com/2012/05/is-demography-destiny/

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails