søndag den 27. maj 2012

Slem, rigtig slem økonomi!

Værste økonomi i Amerikansk historie

Bernie Planck

Tidligere i dag besøgte jeg mit favoritsted på Bowery på Lower Manhattan for at købe en mønttæller. Stedet sælger kasseapparater, regnemaskiner, vægte, regningsblokke, mønttællere og andre kontorartikler. Ejeren spurgte mig, “Hvordan går forretningen?” Jeg fortalte ham sandheden, at jeg havde arbejdet i den ene branche efter den anden siden jeg var 7 år gammel, men dette er dog det værste år for virksomheder i 60 år.

Han nikkede i enighed, og bemærkede, at han har været i branchen siden afslutningen på 2. Verdenskrig og aldrig har det været så sløjt. Han føjede noget interessant til: For år tilbage da påbegyndte mange, når de mistede deres arbejde, en privat virksomhed. Men takket været al den usikkerhed der er skabt af vor uduelige nuværende præsident, så vil virksomhedsiværksættere højst sandsynlig kun gå i gang med så få ansatte som muligt, og dermed forsinkes den økonomiske vækst.
                         

Senere i dag gik jeg hen for at købe gammelt guld fra en guldbutik i Staten Island og ejeren spurgte mig, “Er det blot mig, men går forretningerne ikke elendigt?”
For en uge siden fortalte et limousineudlejningsselskab mig, at normalt på denne tid af året så ville han have mindst 40-60 reservationer forudbestilt for de kommende uger. Han havde kun 4.

En byggeentreprenør der har udført arbejde for mig et dusin gang ringede, og spurgte om der var noget for ham at lave. Jeg måtte sige nej. Her er en mand der normalt ansætter dusinvis af mænd, laver butikker i stand og renoverer lejligheder - og han søgte nu selv arbejde.

Jeg har forretninger med hundredvis af mennesker,og jeg kan fortælle dig at de alle har den samme følelse: Dette er virkelig den værste økonomi i mands minde.

Note


MarketWatch, 19 Mar 2012, New Business Startups Declined in 2011, Annual Kauffman Study Shows
"Den Store Recession har fået mange til at prøve sig som selvstændige grundet de høje arbejdsløshedstal,” sagde Robert Litan, vicepræsident for forskning og politik ved Kauffman Foundation. “Imidlertid har økonomisk usikkerhed højst sandsynligt gjort dem meget mere forsigtige, og de foretrækker at påbegynde at starte helt alene frem for de omkostninger ansatte medfører. Denne ‘foretagsomhed uden ansatte’ kan få en negativ virkning på jobskabelsen og den større økonomiske opblomstring.”

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails