torsdag den 24. maj 2012

Uetisk pressetrick

Boston Globe svarer kritiker med fotos der er skævvridende

Peter Wilson

Det er ingen overraskelse at de førende mediers valgdækning er til fordel for præsident Obama, men af og til så overgår de dog sig selv. 

På gårsdagens lederside, klagede en læserbrevsskribent over manglen på “Ens behandling (af pressen) af Obama, Romney”; Dan Osterlag skrev: “Jeg kan ikke lade være med at tænke på den tone the Globe ville have indtaget om Mitt Romney også havde “udbredt” sig om emnet bøsseægteskaber.
The Globe illustrerede brevet med fotos af de to præsientkandidater. Præsidentens foto er et smukt oplyst billede fra Getty Images. Obama har nærmest en glorie om hovedet og står med hagen løftet, som om han roligt tager stilling til store emner højt hævet over de trivielle småskænderier mellem partierne. Romney fotoet er et på den anden siden meget lidt flatterende, et AP snapfoto af Romney der står foran det amerikanske flag (ikke sejt at vise sin patriotisme).

Lyset er råt, og med til at fremhæve rynkerne i Romneys pande. Romneys mund er halvt åben som om han vil sige noget og det ene øje er mere åben end det andet og det får ham til at se forvirret, næsten dement ud.
 

Teksten under de to fotos er på lignende vis asymmetrisk: Ved Romney står der: “Mitt Romney talte i sidste måned i Des Moines” mens der under Obama står; “Præsident Obama var ved NATO topmødet søndag.” 

På den ene side har vi en kandidat der hænger ud med bondeknoldene på bøhlandet, på den anden side sidder præsidenten på scenen med verdens ledere. Og hvorfor mon “sidste måned” versus “Søndag” om ikke for at antyde at Romney intet har gjort af vigtighed lige siden?

Det ville egentlig være ganske underholdende om det ikke var fordi det er så potentielt betændt.


Read more: http://www.americanthinker.com/blog/2012/05/boston_globe_publishes_biased_photos_next_to_complaint_about_bias.html#ixzz1vmsUybax

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails