lørdag den 5. maj 2012

Obama hylder Nazi kollaboratør

Obama hylder nazikollaboratør

Rick Moran

Dette er ikke første gang at Det Hvide Hus har udvist ukendskab som man senere har rettet. Men ironien ved at hylde den eks-patriotiske amerikanske poet Gertrude Stein i en udtalelse, hvor man fejrer Jewish Heritage Month er lidt for tyk til at det kan undskyldes.
Stein, hvis samarbejdsaktiviteter med Vichy regimet i Frankrig blev kritiseret vidt og bredt, er en helt for mange venstreorienterede trods hendes Nazi sympatier, der hverken nedtones eller ignoreres af mange.
Stein, der var jøde, støttede marionetregimet i Vichy i Frankrig under 2. Verdenskrig skønt gennem sin ven, historikeren og nazi kollaboratøren Bernard Fay. The Metropolitan Museum of Art indvilligede fornylig i at opdatere en udstilling om Steins arbejde med en omtale af hendes Nazi forbindelser.
Det Hvide Hus påstod at det at tage Stein med i den sammenhæng var en fejl, resultatet af en tidligere udgave af proklamationen, der udkom også ved en fejl. Imidlertid har Algemeiner, (avis) bevaret en udskrift at den oprindelige proklamation der forblev på Det Hvides Hus’ hjemmeside efter at orienteringen til pressen var blevet tilbagekaldt.

Alan Dershowitz beskriver mere detaljeret Steins holdninger:
 

Ifølge en ny bog med titlen Usandsynligt samarbejde: Gertrude Stein, Bernard Fay og Vichy dilemmaet af Barbara Will, proklameredeStein offentligt sin beundring for Hitler i 1930’erne, og foreslog ham til en Nobels Freds Pris. Selv i Vichyregimets værste dage meldte hun sig frivilligt for at skrive en introduktion til General Philipp Petains’ taler, denne Nazi marionetdukkeleder der deporterede tusinder af jøder, men som hun anså som en stor fransk hely. Hun så gerne hans taler oversat til engelsk, med hendes introduktion, således at amerikanerne kunne se ‘dyderne’ ved Vichy regimet. I den henseende var hun som enhver anden modernistisk skribent, såsom Ezra Pound og TS Eliot, der stolt erklærede deres pro-fascistiske ideologi, men Steins støtte til fascismen var mere bizar fordi hun var jøde.
Steins nærmeste ven, og en mand der have stor indflydelse på hendes forkærlighed for fascismen, var Bernard Fay, som Vichy regeringen satte som leder i jagten på Frimurere, jøder og andre man opfattede som fjender af Staten. Fay var mere end blot en kollaboratør som det vurderes af Met udstillingen. Han var en overbevist Nazist. ansvarlig for mange menneskers død. Efter krigen da de rædselsvækkende resultater blev kendt for alle, skrev Gertrude en støtte til Fay da denne blev sat for en domstol for sine Nazi krigsforbrydelser.

 
Gertrude Stein og Alice Toklas

Stein var ikke kun jødisk, hun var endnu en “uønskværdig” ifølge nazisterne - lesbisk. Kendsgerningen at hun og hendes livspartner Alice Toklas lykkedes at undslippe deportation burde give et fingerpeg om, hvor værdifuld Nazisterne bedømte hende til at være i deres propaganda.
Ligesom Rosenbergs, Alger Hiss, Che og andre kommunister som venstrefløjen glorificerer, bliver Stein og hendes fascisme overset på grund af hendes skriverier og dyrkelse af kunstnere som Picasso og Gris i årenes løb. .


Read more: http://www.americanthinker.com/blog/2012/05/obama_praises_nazi_collaborator_in_statement_celebrating_jewish_heritage_month.html#ixzz1tyjlm9M1

1 kommentar:

Jørgen sagde ...

Tak for et godt indlæg.

Related Posts with Thumbnails