mandag den 12. september 2016

Den muslimske kalden til bøn bør forrbydes

Forbud mod muslimsk kalden til bøn overalt

Som begyndelse vil jeg komme med et eksempel- i byen Acre i Israel, for få år siden blev Lababidi Moskeen genåbnet for bøn På opfordring af kvarterets indbyggere besluttede moskeens administratorer alt kaldet til bøn kun skulle annonceres indenfor i moskeen uden brug af højttaler. Lignende arrangementer eksisterer i andre moskeer i Europa og andre steder. På denne måde bliver den stående tradition respekteret uden at det kommer til at irritere hele nabolag - herunder også moderate muslimer.


Jeg skriver fra Albanien, et moderat muslimsk land. Albanien har givet mig anledning til at fundere og huske på de som blev myrder af saudierne den 9/11.2001. Jeg har også tænkt over Albaniens tendens til radikalisering. Jeg tænkte på Tjetjenien da jeg kørte gennem det albanske bjerglandskab. Tjetjenien var engang kristent og blev så på brutal vis islamiseret ved at klaner i bjergområderne rekrutterede til jihad, fordi man lå under for en skammens æreskodeks. Jihad drejer sig om at udskamme andre. Da jeg udførte interviews i fængsler med somaliere i det fredelige Minneapolis hørte jeg, og så jeg, det samme - skam. Ligesom Tjetjenien benytter de somaliske klaner udskamning. Landets historie med Sufisme hjælper heller ikke med til at dæmpe det det mindste.


Selvom Albanien har mange, mange moderate generøse muslimer er jeg enig med Ibn Warraq - at Islam i sig selv ikke er moderat. Islam benytter udskamning, ved at tvinge den Anden til underkastelse, især ved kaldet til bøn.  


Da jeg hørte det islamiske kald til bøn blæst ud fra deres nye gigantiske moske, bygget af saudierne efter 9/11 i 2005 i Shkoder, Albanien, blev den lokale kirke fuldstændig overdøvet. Kirkens klokker kunne slet, slet ikke følge med.


Hvorfor? Kirkeklokker er fuldstændig anderledes end den påtrængende hysteriske stemme af muezzinen der råber jihads berygtede “Allahu Akbar” kampråb. 94% af det vi kommunikerer gør vi uden ord. Sådan cirka 4% af det 94% udgøres af stemmen. Vi undervurderer, hvor magtfuld stemmen er. Tiden er kommet for et universelt forbud mod at udsende kaldet til bøn.


Det er også på tide at islams tilhængere frivilligt praktiserer sand  ydmyghed, ikke blot ved benytte påstanden om en “fredens religion.” En masse tyrkere står bag scenen i sådan hævdet fredelig kalden til bøn selv i moderate Albanien.


Et betragteligt antal albanere er draget på jihad i Syrien. Læs her:
Alligevel indrømmer albanere åbenlyst at de stadig har en bitter smag i munden over Islams tvungne konversioner. De finder påberåbelsen til bøn stærkt forstyrrende.


I Albanien ser jeg unge kvinder iført hovedtørklæder, stadig i mindretal, og endnu færre med fuldt slør. Imidlertid er der nogle der er iført deres paranoide sorte handsker, et fobisk tegn på deres frygt for at blive ‘forurenet’ af kufar (vantro).


Jeg ser også et antal asiater med deres tildækkede hustruer og børn - der går i række. Indtil nu er der ikke kommet syriske flygtninge fordi der ikke er gratis velfærdsydelser, kun saudiske penge til at bygge moskeer.


Saudierne behøver ikke bekymre sig over om deres medtroende ikke skulle være i stand til at huske når der skal bedes, fordi de kan bygge moskeer over hele verden, ja men så kan de også forsyne alle med et ur.


Hvis saudierne således var oprigtigt interesseret i at gøre undtagelser for jihad der har spredt sig globalt, så burde de pålægge sig at iværksætte en ‘kalden til fred’ ved at forbyde at kaldet til bøn sendes ud, begyndende i Mecca.


Dette ville signalere den sande begyndelse for at gøre godt med alle de som man har myrdet og lemlæstet 9/11.
kobrin 2015
Dr. Nancy Kobrin, Psychoanalyst, Arabist and Counter Terrorist Expert Fellow, The American Center for Democracy Author of: The Banality of Suicide Terrorism 2010; הבנליות של הטרור המתאבדים 2012 Penetrating the Terrorist Psyche 2013 The Maternal Drama of the Chechen Jihad 2014 a free download at Www.freepsychotherapybooks.org The Dictionary of Desperanto: How Terrorists Misuse Objects, in the works


http://www.familysecuritymatters.org/publications/detail/my-call-for-a-universal-ban-on-broadcasting-the-call-to-prayer?f=must_reads#ixzz4Jrzyoq79

1 kommentar:

Unknown sagde ...

Hi,

the usage of image is not legal

thanks,
author of the image

Related Posts with Thumbnails