torsdag den 8. september 2016

Trump i Mexico: Hysteriet fortsætter

Trump i Mexico: Hysteriet fortsætterPå spansk siger vi at nogen kommer til at betale for de smadrede tallerkener "pagar los platos rotos."  Det er en måde at sige at nogen vil få skylden for en dårlig ide,

Vi har netop erfaret at personen der betaler for “los platos rotos" i Mexico er finansministeren Luis Videgaray.  Han betaler den politiske pris især nu da Mrs. Clinton har afvist at besøge præsident Pena-Nieto uden en Demokrat til at dele scenen med hende. Mit gæt er at præsident Pena-Nieto havde håbet at kunne bruge Mrs. Clinton og isolere Mr. Trump. Uheldigvis rejser Mrs. Clinton ikke til Mexico og planerne har givet bagslag.
Billedresultat for pagar los platos rotos
   
Afskedigelsen kommer en uge efter mødet mellem Mr. Pena-Nieto og Donald J. Trup, der medførte udbredt skuffelse og vrede blandt mexicanerne, og som det berettes splittede Mr. Pena-Nietos kabinet. Det var på foranledning af  Mr. Videgaray’s at invitere Mr. Trump, ifølge adskillige mexicanske nyhedsrapporter, skønt Mr. Pena-Nieto senere hævdede det var på hans eget initiativ.
Mr. Peña Nieto forventes at komme med en udtalelse. Og man regner med han udnævner José Antonio Meade, Mexico’s sociale udviklingsminister til finansminister i stedet for Mr. Videgaray.
Det var så slut med at Mr. Videgaray var ihærdig allieret med præsident Pena-Nieto.
Mexico's reaktion var hysterisk og fuldstændig tåbelig. Som Allan Wall mindede os om, plejer præsident Pena-Nieto måske egne interesser og forbereder sig på en noget anderledes fremtid:

En af dem er promoveringen af the Somos Mexicanos programmet beregnet på at hjælpe mexicanere der vender tilbage til Mexico fra United States. Jeg besøgte sidste gang Mexico i juni og juli måned. Da jeg kom til Mexico bemærkede jeg at den mexicanske immigrationsstation var blevet ombygget og nu med en afdeling for  Repatriaciones (repatriering).

Betyder det at den mexicanske regering forventer et stort antal mexicanere tilbage til Mexico? Allan Wall har en pointe, og jeg vil gerne føje et par ting til.  

Illegal immigration ser anderledes ud end for år tilbage. Med andre ord er de fleste af de mennesker der kommer til USA ikke mexicanere. Det er Centralamerikanere der benytter Mexico som springbræt til USA. Dette skaber alvorlige udfordringer for Mexico, fra politiressourcer til immigrations domstole. Helt ærligt står Mexico over for udfordringen med ikke at vide hvem der befinder sig i landet.

Lovløsheden ved Mexicos grænser har inficeret det politiske system. Karteller går nord og syd for grænsen uden det får konsekvenser. De bringer dollars til Mexico der korrumperer politikerne, især i de mindre byer der kontrolleres af kartellerne.

Trumps sprogbrug kunne godt have være mere poleret for et år siden. Imidlertid er hans budskab om lovløsheden ved grænsen et som Mexicos politiske klasse hører og forstår udmærket.

Trods alt skrev Allan Wall, i førnævnte artikel, at har vi ikke hørt tale om at Mexico bygger en mur langs grænsen mod syd?

P.S. You can listen to my show (Canto Talk) and follow me on Twitter.


http://www.americanthinker.com/blog/2016/09/trump_in_mexico_the_hysteria_continues.html#ixzz4Je6krcU6

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails