lørdag den 3. september 2016

Hillary og Obama har intet gjort ved sortes drab på sorte

Obama og Hillary: Lyt tilJesse Jackson's råd om kriminalitet i Chicago
Sortes drab på sorte i Chicago var emnet i en berømt klumme af Mike Royko fra the Chicago Tribune den 30. november 1993 med titlen "Politisk ukorrekt. Men lige i Øjet."  Klummen er med i The Best Of Mike Royko, One More Time (University of Chicago Press, 1999).

Royko hylder Jesse Jackson for at gøre opmærksom på sortes drab på sorte i Chicago. Royko fortæller om det berømte Jackson citat:

For mig er der intet mere smerteligt i denne periode af mit liv end at gå ned ad gaden og høre fodtrin og begynde at tænke på røveri. Så ser jeg mig omkring og ser en hvid og føler mig lettet.
Klummens pointe er om regeringens fiasko med at være i stand til at gøre noget ved problemet og behovet for at folk handler. Det mere relevante og vigtige Jackson citat er:
Vi har fået magten til at holde inde med at slå hinanden ihjel....der er en tavshedens lov, baseret på frygt. Vor tavshed er et sikkert sted for mordere og narkohandlere. Der skal være en markeds revolte. Offeret skal stå frem.
Det er rigtigt. Jackson opmuntrer de sorte i Chicago til at holde inde med at slå hinanden ihjel, at rapportere forbrydelser til politiet, og at handle som selvhjælp.

Nu 26 år senere er blodbadet i Chicago af sorte mod sorte den store daglige nyhed. Donald Trump har sat fokus på blodbadet som endnu en fiasko fra Demokraterne og især Obama. Trump har i sandhed en pointe.
Billedresultat for black on black murders chicago
Obama har intet gjort ved blodbadet i Chicago. Han var en samfundsorganisator i Chicago,, en statsrepræsentant for Chicago, en U.S. senator for Illinois og præsident for vort land. Dog har han intet sagt eller gjort om blodbadet udover at opfordre til en endnu mere stram våbenkontrol end den Chicago allerede har. Jesse Jackson sagde mere for 23 år siden end Obama har sagt i 23 år som repræsentant for byen og som præsident.  

Hillary Clinton var på lignende vis co-præsident i otte år, U.S. senator fra New York, Udenrigsminister og nuværende kandidat som præsident, og hun har kontrol over milliarder i the Clinton Foundation. Hvad har hun sagt eller gjort om sort-mod-sort kriminalitet? Igen intet, udover at beskylde våben og racisme for at være hovedproblemet - for at få mere våbenkontrol.

Situationen i Chicago svarer til krigen mod terror. Obama og Hillary nægter at identificere terroristerne som islamister eller muslimske terrorister. På lignende vis nægter de at identificere problemet som sort-mod-sort forbrydelser. Som den første sorte præsident kunne Obama have benyttet præsidentstolen til at opfordre sorte til at holde inde med at slå sorte ihjel og rapportere forbrydelser til politiet og samarbejde med politiet.

Istedet giver han politiet skylden - beskylder det for racisme. Som med-præsident kunne Hillary have gjort noget - men intet er sket. Som præsidentkandidat vil hun blive tvunget til at sige noget, fordi Trump har rejst problemet ved hans appel til de sorte vælgere.

Royko sagde i 1993 at den største fysiske trussel for sorte er en anden sort. Dette stod klart for Jesse Jackson i 1993, men for Obama og Hillary i 2016 er det tåge.


Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails