søndag den 13. juni 2010

Danser med Djævle

Danser med Djævle

Bill Muehlenberg

Et af de store uløste problemer i nyere historie er, hvorfor så mange medlemmer af Vestens venstrefløj er blevet besatte af, og undskyldende overfor hensynsløse totalitære regimer. Der har altid været venstrefløjstilhængere i Vesten der har idoliseret brutale regimer - det være sig Sovjetunionen, kommunist Cuba eller det islamistiske Iran - og foretrukket dem fremfor deres egne lande i det frie og velhavende Vesten.

Der er andre der har dokumenteret dette fænomen, såsom Paul Hollander, i forskellige klassiske arbejder, herunder Politiske Pilgrimme: Intellektuelle fra Vesten og deres rejser til Sovjetunionen, Kina og Cuba, 1928-78 og Anti-amerikanismen (1995).

I sin nyeste bog, United in Hate, gør Jamie Glazov et forsøg på at forklare og udforske Venstrefljøjens kærlighedsaffære med terror og tyranni. Glazov er meget velkvalificeret til dette arbejde, ikke kun fordi han har en phd i historie, og er specialist i US og russisk udenrigspolitik. Hans personlige historie bidrager til meget i denne bog. Hans forældre var sovjet dissidenter, der kæmpede mod kommunisternes tyranni og undertrykkelse.

Det lykkedes dem at flygte til USA i 1972. Deres første smag på den pragtfulde frihed blev snart bitter da de erfarede at der var akademikere og intellektuelle i Vesten der faktisk hadede dem og det budskab de havde at dele. Disse Vestens apologeter for mordene i Sovjet og folkedrabet ønskede ikke at have noget at gøre med Glazov familien, og søgte at forhåne og dæmonisere dem på det kraftigste.

Tilbage i Sovejtunionen havde de, med livet som indsats, ført kampagne for de millioner der var blevet torteret og dræbt i Gulag slavearbejds lejrene og på de psykiatriske hospitaler udelukkende på grund af deres politiske og religiøse overbevisning. Alligevel blev de i Amerika på det nederdrægtigste angrebet af intelligentsiaen der forhånede Amerika mens den idoliserede kommunistisk barbari.

Det var et chok den unge Glazov aldrig kom sig over, og her søger han at vurdere og forstå denne mest bizarre udstilling af livet i Vesten. Med militant islam ser han hele scenariet udspille sig igen.

Første halvdel af denne vigtige bog dækker de tidligste tilfælde af Vestens fascination med, og blindhed overfor de totalitære mareridtsstater. Sovjetunionen, Castro's Cuba, og Maos Kina var alle de udvalgte som de naive venstreorienterede tilbad og havde forkærlighed for.

Glazov minder os om US ambassadøren i Sovjetunionen, Joseph Davies, ord som han udtrykte dem under højdepunktet af Stalins myrderierne. Han udstillede sin forelskelse i Stalin med disse ord: Stalins "brune øjne er i allerhøjestede grad kloge og blide. Et barn ville gerne sidde på hans skød og en hund ville se tilbedende på ham."

Den franske forfatter Jean-Paul Sartre kunne sige dette om endnu en morderisk forbryder, Fidel Castro: "Castro er på samme tid øen, kvæget og jorden. Han er hele øen." Og Fader Daniel Berrigan, endnu en vedholdende apologet for tyranner, kunne sige dette om Hanoi's premierminister Pham Van Dong: han er et individ, "hvori mangfoldighed dvæler: ...et ansigt med stor intelligens, og dog også med store reserver af medfølelse..."

Eller overvej Sandinisterne i Nicaragua, der efter at have grebet magten i 1979 det lykkedes at udføre 8000 politiske henrettelser på tre år, De forvandlede landet til en torturstat, med undertrykkelse og diktatur. Alligevel var der masser af venstreorienterede fra Vesten der faldt på deres knæ i ren tilbedelse.

Den tyske forfatter Günther Grass, blev forevist et "fængsel" som Sandinisterne gerne ville have de politiske pilgrimme skulle se - ikke de ægte fængsler, hvor de indsatte blev slået, sultet, torteret og dræbt - kom tilbage med euforisk overdrivelse: !"Den humane måde disse straffe afsones under!" stønnede han, sammen med andet sentimentalt sludder.

Sovjet havde gjort nøjagtigt det samme med Gulag årtier tidligere, for at narre de godtroende fra Vesten der kom på besøg. De venstreorienterede fra Vesten var lige så dumme, og så lette at snyde i 1930- eller 50'erne som de var i 80'erne.

Det gælder stadig. Den anden halvdel af denne bog ser på islamisk terrorisme og Vestens apologeter. Der er masser af venstrefløjstilhængere i Vesten der er overbeviste om, at islamisk terrorisme ikke eksisterer, eller at det hele er Amerikas skyld.

Igen kommer Glazov med masser af eksempler. 11. september angrebet giver masser af citater. Norman Mailer kaldte selvmordsangriberne for "brillante." Han undskyldte angrebet ved at sige, "Alt der er galt med Amerika fører til dette, hvor landet byggede et Babelstårn der derfor måtte ødelægges."

Susan Sontag forsikrede os om, at terrorangrebet var resultatet af "særlige amerikanske alliancer og gerninger." Filmmanden Oliver Stone bekræftede at 9/11 var en "revolte" og sagde at de efterfølgende fejringer blandt palæstinenserne var at sammenligne med det som blev set i de franske og russiske revolutioner.

Oliver Stone og Hugo Chavez

Den kristne leder Tony Cambolo ville argumentere for at 9/11 var et lovligt svar på Middeladleresn Korstog. Den tyske komponist Karlheinz Stockhausen beskrev 9/11 anggrbet som "det største kunstværk i kosmos." Igen og igen masser af undskyldninger for terror og tyranni. Oveni der der så den medfølgende og nedarvede anti-semitisme.

For mange på venstrefløjen er Israel altid fjenden og de muslimske og arabiske befolkninger kan ikke gøre noget forkert. Læg mærke til bemærkningerne af Mike Wallace, vedrørende Irans præsident Mahmaoud Ahmadinejad, der har bedt om at Israel udslettes.; "Han er en bemærkelsesværdig mand. Det er han virkelig. Han er klog som en i helvede.....Du ville synes han er interessant."

Disse venstrefløjstilhængere gav mere støtte til Osama bin Laden og Saddan Hussein end de gjorde til George W. Bush. Filmproducenten Michael Moore forhånede USA mens han priste terroristerne: "Irakerne der har rejst sig mod okkupationen er ikke 'oprørere' eller 'terrorister' eller 'fjenden.' De er REVOLUTIONEN, deres antal vil blive flere -- og de vil vinde."

Glazov tilegner et kapitel for at forsøge at undersøge den psykologiske baggrund hos disse på venstrefløjen, hvis romance med tyranni og terror er så svær at fatte. De er som fremmede for deres hjemlande, skønt de sjældent erkender det. De udstiller en verdslig religion, en verdslig utopisk vision der taler rigtigt meget om menneskelighed, men glæder sig over at se individuelle mennesker blive knust i forsøget på at skabe deres påtvungne utopia.

At venstrefløjen i Vesten hader det moderne liv i Vesten synes at være en permanent indstilling. Nu da den kommunistiske revolution har tabt pusten da må og skal der findes andre sager. Den islamiske sag passer meget fint. Det er de samme fjender - Amerika, frihed og overflod.

Som denne bog minder os om, så har vi to virkelige fjender der skal bekæmpes: Morderiske totalitære ideologier af enhver slags, og deres venstreorienterede støtter i vesten. Det er en dødsensfarlig alliance vi alle skal være opmærksomme på. Denne bog gør et meget fint arbejde med det formål.

Bill Muehlenberg is a commentator on contemporary issues, and lectures on ethics and philosophy. His website, CultureWatch is at: www.billmuehlenberg.com.

To order a copy of United in Hate, click here.Du kan finde artikler og interviewartikler med Jamie Glazov under 'interviewartikler'

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails