onsdag den 30. juni 2010

Journalistikkens fjende nummer 1!

Journalisternes værste fjende i hele verden?

Humberto Fontova

Der blev svaret på sprøgsmålet den 16. juni af Committee to Protect Journalist's ordførende direktør Joel Simon. Scenen var en høring i "Pressefrihed i Amerika," afholdt af U.S. House of Representatives' Subcommittee on the Western Hemisphere. Ganske så interessant er der ingen i den selvsamme "presse" i "Amerikas" der har fundet det passende af rapportere om dette emne. Hmmm?

Lad os derfor spørge den alsidige Peabody og Emmy prisvindende amerikanske journalist Dan Rather om han ved, hvem der fængsler og torturerer flest journalister i verden.
"Fidel Castro er Cuba's Elvis!"
Niks. Det ser ud til at Dan ikke kan hjælpe.
Okay, lad os så stille det samme spørgsmål til vinderens af Goldsmith Career Award for Excellence in Journalism, Andrea Mitchell:
"Fidel Castro er gammeldags, opmærksom - endog faderlig, en helt igennem fascinerende person!"
Niks, tilsyneladende er fr. Mitchell også ude i mørket.

Okay, så lad os henvende os til den alsidige Emmy vindende journalist Barbara Walters.
"Castro har bragt en god sundhed og megen læsefærdighed til sit land. Hans personlige udstråling er magtfuld, hans nærvær er bydende."
Ups, det ser ud til at det igen er løst krudt

Så over til Peabody Award vinderen Dianne Sawyer -men på vejen dertil falder vi over dette emne:
"Diane Sawyer var så overvældet over Fidels Castros tilstedeværelse (under en middag hos Mort Zuckerman på Manhattan) at hun for op, brød ud i sit helt store tandsmil og slyngede armene om Castro og kyssede ham kærligt på kinden."
Lad os glemme hende og forsøge os med den eminente Newsweek og Los Angeles Times journalist Eleanor Clift.
"At være et fattigt barn i Cuba er bedre end at være et fattigt barn i Miami."
Hold da op! Endnu en ordentlig køretur med fr. Clift.
Lad os skrue lidt ned for forventningerne og forsøge os med CNN's tidligere chef i Havana Lucia Newman (nu om stunder hos Al Jazeera):
"På Cuba fik vi total frihed til at gøre det vi ønsker og arbejde uden censur" (i kursiv ved forfatteren) "Ingen tvivlsomme kampagnemidler her (Cuba), ingen mudderkastning - et system Præsident Castro praler af er det mest demokratiske og reneste i verden!"
Fr. Newman er altså heller ikke nogen hjælp. Men måske CNN'ere højere oppe kan hjælpe os. For pokker lad os gå direkte til toppen: CNN's grundlægger, Ted Turner.

"Fidel Castro er en allerhelvedes karl. I folkens (tilhørerne ved Harvard Jura skolen) ville elske ham!"

OK, nu må det være nok med "morskaben" (Forresten er alle ovenstående citater veldokumenteret).

I tilfælde af at du ikke havde gættet at Castros lensgård vinder prisen for "de fleste journalister der bliver fængslet (og med flere længder endda) per indbygger på jorden. Faktisk så er det totale antal fængslede på Cuba, (en nation med 11 millioner undersåtter) kun en anelse bag Kina (en nation med 1,4 milliarder.)

Ifølge den i Paris bosiddende (bemærk venligst - ikke i Miami!) Journalister Uden Grænser, har Cuba idag 20% af verdens fængslede journalister. Forestil dig Castros undertrykkelse og sammenlign den med Kinas befolkning! Den cubanske "Lov 88" vedtaget i februar 1999, satte undertrykkelsen i virkelige omdrejninger, og idømmer op til 20 års fængsel for at "komme med information der kan være nyttig for U.S. politik."

Forestil dig en lignende lov i U.S. der fængslede journalister for "at komme med nyttige oplysninger, om lad os sige al-Queda eller Talibans politik." Forestil dig nyhederne: "En lammende tavshed indhylder New Yorks næsten øde nyhedskontorer og redaktionskontorer mens lange køer af nyligt dømte skubbes frem mod forbundsfængslerne...."

I dag har Cuba - en nation der i 1958 havde flere fjernsyn, telefoner og aviser i forhold til indbyggerantallet end noget andet land i Europa -- een avis og færre internetforbindelser end Uganda, det laveste antal på halvkuglen.

Som en slags skæbnens ironi, og som en gestus til medierne i verden, som eksempel på storsindethed blev en jorunalist der var arresteret af Castro i 2003, og idømt 25 års ophold i hans torturkamre for den forbrydelse af være "ulydig" (hans skrev en artikel der hyldede FN's Menneskerettighedserklæring) netop frigivet i denne uge.

Sammenlign disse billeder af Ariel Sigler ved arrestationen i 2003 med de som blev taget ved han frifindelse i sidste uge. Forestil dig nu de internationale mediers forargelse! hvis noget der blot ligner det en smule kunne fremvise vedrørende de andre fanger i Cuba (Guantanamo)!!!

R3007513549
Prøv nu om du kan finde denne heltemodige mands (Ariel Siglers) billeder noget sted i MSM?

Humberto Fontova is the author of four books, including Fidel: Hollywood's Favorite Tyrant and Exposing the Real Che Guevara. Visit hfontova.com.Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails