torsdag den 24. juni 2010

Farvel Stan McChrystal

Fare Thee Well, Stan McChrystal

Thomas Sowell

Affæren med General Stanley McChrystals "fratræden" var absolut ikke en nydelig affære. Men der er nogle smertelige lektioner i alt dette der går langt videre, end noget der vedrører de involverede individer - generalen, præsidenten eller nogen af embedsmændene i Pentagon eller State Department.

Det som er langt vigtigere, end alle disse individer tilsammen er de titusinder af amerikanske soldater livs, de der kæmper i Afghanistan. Det som er endnu mere vigtigt er landets nationale sikkerhed.

Det er helt sikker ikke politisk af en general eller hans medarbejdere offentligt at udtrykke foragt for de civile myndigheder. Det som er langt vigtigere - set fra det nationale sikkerheds aspekt - er hvad disse myndigheder har gjort, så de fortjener denne foragt.

Jeg håber på, at General McChrystal vil skrive en bog om hans erfaringer i Afghanistan - og i Washington. Offentligheden har brug for at vide hvad der virkelig foregår, og det er ikke sandsynligt de får denne information gennem politikerne.

Dette er, trods alt, en administration der ventede i månedsvis sidste år, før man handlede efter General McChrystals krav om yderligere 40000 soldater, som han gjorde klart ville være nødvendige for at forhindre en fiasko for missionen i Afghanistan. Han fik med tiden 30000 - og en offentlig udtalelse af præsident Obama om, hvornår han ønskede at påbegynde en tilbagetrækning af amerikanske tropper fra landet.

Aldrig i nogen tidligere periode har en amerikansk præsident meddelt en tidstabel for tilbagetrækning af tropper. Der kan have været en tidstabel i tanke, men ingen af disse præsidenter var uansvarlige nok til at fortælle verden - herunder vore fjender - hvornår tropperne ville være væk.

En sådan information giver opmuntring til vore fjender, der ved at de blot behøver at vente på at vi er væk før de kan overtage, det være sig Afghanistan eller andre steder. På samme tid, underminerer det vore allierede, der ved at det at stole på USA er farligt i det lange løb, og at de hellere må komme overens på bedste vis med vore fjender.

Det værste aspekt ved den nationale sikkerhedspolitik hos denne administration er dens helt klare intention om intet at gøre som har nogen realistisk chance for at hindre Iran i at få atomvåben.

Thomas Sowell

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails