fredag den 4. juni 2010

Tyrkiske skibe og moral

Tyrkiske skibe og moral

Forsøget på at bryde Gaza blokaden var en bevidst provokation. Hvis nogen ikke er overbevist om hykleriet der foregår, så bør de måske se på en beretning fra 1941, om endnu et skib der havde forbindelse med Tyrkiet.


Ved hændelserne med den tyrkisk-støttede "FREDS-FLOTILLE" er Israel endnu engang blevet hvirvlet ind i et tab-tab spil i manipulationen med den offentlige mening.
Hvis Israel havde afholdt sig fra at reagere som de de selvudnævnte moralister i verden kræver så ville Israel have vundet nogle få point for 'god opførsel.' Imidlertid ville en sådan pointhøst have været forbundet med meget store omkostninger der yderligere ville kunne have styrket Israels omgivende fjender i regionen, der ville have fortolket det som endu et tegn på Israels faldende styrke, Ved selvfølgelig at have taget initiativet og handle er det ikke overraskende at flodbølgen af de meget forudsigelige fordømmelser er skyllet afsted.

Pyt være med den kendsgerning af skibe der smugler våben til de forskellige terrororganisationer er almindeligt kendt i den del af verden.

Pyt være med den kendsgerning at Israel hele tiden har formidlet det budskab, at enhver humanitær hjælp kunne leveres over land.

Pyt være med den hykleriske kendsgerning, at ved at fordømmme Israel da formidler Israel det budskab at man intet bør gøre, men blot betragte at Hamas får mere styrke.

Pyt være med at fordømmelserne mod Israel også viser at den erklærede "krig mod terror" er ved at blive tabt.

Pyt være med den kendsgerning, at ethvert andet land i verden ikke vil risikere tab af deres soldaters liv, og ville have sænket skibet.

Pyt være med den kendsgerning, at Israel netop ikke handlede som enhver anden nation i verden ville gøre og ved denne handling blev uheldigvis nogle af dets soldater helt unødvendigt såret.

Pyt være med alt dette og mange andre kendsgerninger da slutresultatet alligevel er, at verden er helt og aldeles ligeglad.

Enhver der er i besiddelse at blot en smule ærlighed, eller blot har en halv hjerne ved udmærket, at hele denne hændelse var intet andet, end en provokation mod Israel. Derfor bør Israel ikke, og dermed hele det israelske folk, komme med en undskyldning eller fordømmelse af soldaternes handlinger. I stedet bør vi stå sammen mod vore fjender. At mennesker blev dræbt er beklageligt, men Israel er helt sikkert ikke ansvarlig, og bør på ingen måde mødes af alle de hykleriske fordømmelser. Der er trusler overalt omkring os her i Israel, ægte virkeligt farlige trusler så dette er ikke tidspunktet at miste besindelsen over handlinger der helt specifikt er beregnet på at netop at få os til at miste besindelsen.

Hvis nogen ikke er helt overbevist om hykleriet i dette spil, eller over den kendsgerning at det meste af verden er ligeglad, så bør vi måske se på historien om et andet skib med forbindelse til Tyrkiet. Skønt den fandt sted lang tid før internettet, og derfor er mindre kendt end den aktuelle historie, så var dette maritime drama ikke mindre tragisk.

Kort fortalt, sent i 1941, gik næsten 800 rumænske jøder ombord på et gammelt og ramponeret skib ved navn Struma i et forsøg på at flygte fra Nazi Europa og komme til Palæstina. Skibets første stop var Istanbul, Tyrkiet, der også blev det sidste stop. Med briterne der pressede Tyrkiet til ikke at give tilladelse til jøderne om at fortsætte deres rejse til Palæstina, og Tyrkiet der nægtede at giver jøderne lov til at gå fra borde da de ikke var i besiddelse af visa til Tyrkiet, så var jøderne tvunget til at blive på det overfyldte skib i næsten 1o uger mens forskellige løsningsmodeller blev diskuteret. På grund af de elendige forhold ombord, blev der fremsat anmodninger om at flytte jøderne til midlertidige transitlejre, der helt og aldeles ville være betalt af jødiske organisationer.


Ikke desto mindre var anmodningerne for døve øren hos tyrkerne.


Endelig blev dramaet afsluttet da tyrkerne helt uventet besluttede at trække skibet tilbage ud i Det Sorte Hav uden brændstof, mad eller vand. I løbet af få timer var de næsten 800 mænd, kvinder og børns skæbne forseglet da en torpedo fra en russik undervandsbåd sænkede det forsvarsløse skib. Ikke en overlevede.

Billede af Struma i Istanbuls havn, samt mindesmærke med navne på ofrene skrevet på metal der symboliserer et vragdel.

I lyset af en sådan mangel på omsorg og i udvisningen af en sådan omgang hykleri, såvel for 70 år siden som idag , er det på tide at det jødiske folk, ja vi alle, står sammen som een mod vore fjender og holder op med at være sådan under indflydelse af deres hykleriske fordømmelser og falske anmodninger om at vise moral.

Yoel Meltzer has an MA in Middle Eastern Studies and lives in Israel.

Lidt info om tragedien (synopsis-olsen)

Læs mere her: http://struma.org/ klik på The Story. Det viste sig der var een overlevende som efterfølgende fik tilladelse til at komme til Palæstina gik i britisk krigstjeneste, kæmpede i krigen i Palæstina 1948 og efterfølgende bosatte sig i USA

2 kommentarer:

ellegaard sagde ...

Det er da muligt at det var en tyrkisk provokation, men jeg tvivler. Det er bestemt ikke i Tyrkiets interesse at ødelægge deres eget forsøg på at stå som en samlende enhed i Mellemøsten konflikten.
Men uanset hvad, så er det stadig utroligt dårligt håndteret: borde skibet i internationalt farvand, underdimensioneret styrke, dårligt planlagt. De kunne have undgået at dræbe passagere og stadig stoppet skibet inden det nåede Gaza - og så havde de stået endnu stærkere!
Og at samligne med en 70 år gammel sag og derfra trække paralleller, der skal begrunde den nuværende sag? Det er simpelthen så dårlig argumentation, at det skriger mod himlen!

Olsen sagde ...

Ellegaard!
Du har fuldstændig ret i dine betragtninger med at sammenligne den 70 år gamle tragedie med den nuværende. Men historisk set ganske interessant.

Related Posts with Thumbnails