onsdag den 2. juni 2010

Følger af isolationisme

Memorial Day 2010 - hvorfor der tales engelsk i Amerika

De fleste 'Krig-Løser-Intet' idioter mener, at vi ikke burde have været involveret i 1. Verdenskrig. Det de ikke ved er, at Tyskland sendte telegrammer til Mexico med løfter til den mexikanske regering om, at hvis man hjalp Tyskland i et angreb på USA så ville Mexico få Arizona, Texas og New Mexico i bytte.

Hvis disse budskaber ikke var blevet opsnappet af USA så tvivler jeg ikke på at Tyskland ville have smidt Californien med i byttehandlen, og så ville det have været meget svært for Mexico ikke at afvise det. Forestil dig, hvis vi ikke gjorde klar til krig; forestil dig at isolationister af Ron Paul typen havde vundet og vi har blevet forsvarsløse og uforberedte mod Tyskland, Det Osmanniske Imperium og Mexico. Da ville vi måske havet talt spansk i den vestlige halvdel af landet og tysk og måske endda tyrkisk i den anden.

Er det for langt ude? Hvis jeg nu fortalte nogen i 1920'ernes Frankrig, at på mindre end to årtier da ville de besejrede og nedbrudte tyskere diktere, hvordan livet skulle være i deres elskede Paris, ja man ville storgrine af mig, og betragte mig som gennemført idiot.

Da Tyskland imidlertid gik ind i Paris i juni 1940, gjorde vi i Amerika intet. Isolationisterne af Ron Paul typen insisterede på, at dette ikke var noget vi skulle bekymres os om. Faktisk gjorde vi intet år tidligere da tyske tropper strækmarcherede ind i Østrig, Tjekkoslovakiet, Polen.

Vi gjorde intet da japanske tropper voldtog og plyndrede Manchuriet, Kina, Fransk Indokina og Indonesien. Åh jo, vi fik igangsat ineffektive sanktioner (lyder det ikke bekendt?). Isolationister af Ron Paul typen insisterede på at Japans handlinger ikke ragede os.

Havde japanerne ikke begået den skæbnesvangre fejl at angribe Pearl Harbor, da ville de langsomt kunne have fået kontrol over hele Stillehavsregionen, og skulle derpå blot vente på at Tyskland overtog hele Europa, hvilket det med lethed kunne have gjort hvis ikke Amerika gik ind i konflikten.

Når Aksemagterne ikke længere kæmpede, men havde den fulde kontrol over resten af verden da ville Mexico kunne overtales til at tilslutte sig dem, igen med tilbudet om at tidligere mexikanske territorier skulle overdrages dem og amerikanerne ville derpå skulle kæmpe på flere fronter. Japan i Vest, Mexico i Syd, Tyskland i Øst, og det nyligt dannede og tidligere Commonwealth land Canada som Storbritannien havde opgivet da Tyskland indtog UK, i nord.

Heldigvis for resten af verden gik vi ind i begge krige og kan dermed fortsætte med at tale engelsk i Amerika.

På denne Memorial Day ville vi alle have gavn af at reflektere over, hvem vi skal takke for at vi stadig er frie i dette land og at vi stadig taler engelsk:

To The Fallen
Til De Faldne
Photo by: McCarthy's PhotoWorks

Artikel fra plancksconstant.org

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails