torsdag den 24. juni 2010

Det politiske menneske

Homo Politicus

Bruce Walker

Alt i dag er politisk. George Orwell forstod dette for 60 år siden da han skrev:
I vor tid er der ikke noget der hedder at "holde sig udenfor politik." Alle problemer er politiske emner, og politik i sig selv er en bunke løgne, bortforklaringer, bedrag, had og skizofreni.
Det var engang således, at uddannelse gav os en kundskab og opnåelse af færdigheder; at film, TV, og musik adspredte os fra livets problemer; at vort retsvæsen med stolthed var uafhængigt af politik; at kirkerne og synagogerne forsynede os med en ophøjelse over de jordiske ting; og at brancher og deres organisationer bekymrede sig om integritet fremfor at gøre dem med magt tilpas.


Nu er politik blevet livets overbygning. "Politik" er ikke "regeringen." Faktisk er politiseringen af regeringen en grund til de mange elendigheder. På retsområdet har politik medført at O.J. Simpson og Bill Clinton blev frifundet i deres retssager mens Scooter Libby og Ted Stevens blev dømt. Politiseringen af retssystemet betød at Black Panthers der truede vælgerne med stave aldrig blev arresteret, mens Duke Lacrosse Team, uden noget ægte bevis overhovedet, blev arresteret og fordømt for at være unge hvide mænd. Politik forhindrer regeringen i at holde kontrol med vore grænser. Politik betyder at al fornuftig og rimelig afsløring af unge muslimske mænd der vil begå terror er forbudt, selvom det kunne redde menneskeliv. Regeringen er udelukkende drevet af politik.


Hvis regering ikke er politik, så er politik ikke ideologi. De, på det vi kalder "venstrefløjen," tror slet ikke på noget som helst. Deres Gud er magten, udnyttelsen og at straffe de frafaldne. Socialismen er en ækel konstruktion, men på venstrefløjen tror de der ønsker alt skal være politisk ikke på en eneste læresætning de fremkommer med.

Al Gore sætter et gigantisk CO2 fodaftryk...er folk chokerede? Hans eventyrtale om global opvarmning er kun med det formål at skaffe ham penge, ære og opmærksomhed -- og intet andet. Barack Obama er en skabssocialist, der ikke hjælper sin ludfattige famile. Hvorfor mon? Han tror mere på omfordeling af velstanden end en mirakeloliesælger i Dodge City troede på at hans tonic ville kurere noget som helst. Feministerne pisker Clinton for hans brutale behandling af kvinder og ignorerer de muslimske forbrydelser mod kvinder. Undervisere der tilhører venstrefløjen lader deres elever være uvidende i udbredt grad, i stedetfor virkelig at uddanne dem. Venstrefløjens pseudo-psykologi er et tilpasset bedrag der benyttes af de som gerne vil være vore herremænd.

Hele denne dunst af forfejlet politik inficerer nu også vort privatliv. De to seneste år, har deltagere i Miss USA konkurrencen måske mistet titlen for at have give politisk ukorrekte svar på spørgsmål. Carrie Prejean kom med den 'forbavsende' udtalese at hun mente at ægteskab er mellem mand/kvinde. Elizabeth Woolard forårsagede postyr ved at svare på et spørgsmål om Arizonas nye immigrationslov, da hun erklærede at hun troende på statens rettigheder.

Det betød intet at hele Carrie's udtalelse om ægteskab mellem personer af samme køn var omhyggeligt velafbalancet og begyndte med disse linjer: "Nuvel, jeg mener det er flot at amerikanerne er frie så de kan vælge det ene eller det andet. Vi lever i et land hvor man kan vælge mellem to former for ægteskab." Det gjaldt ikke at Elizabeth, efter hun havde sagt at hun støttede statens rettigheder, derpå gik videre og sagde: "Jeg er imod ulovlig indvandring, men jeg er også imod racefordomme, og jeg kan se begge sider af problemet." Det gjaldt slet ikke, at disse unge kvinder ikke valgte hvilke spørgsmål de ville svare på.

At være tilpasset parnassets mening er nu påkrævet for selv mennesker på et traditionelt apolitisk område af den menneskelige aktivitet -- såsom skøndhedskonkurrencer -- hvis man vil have succes.


Vor verden ligner mere og mere, det døende hylster Sovjetunionen. De i Rusland som ikke var medlem af kommunistpartiet kunne kun nå frem til et vist stade i sovjetsamfundet. Det betød intet som helst om disse mennesker troede på den marxistisk/leninistiske ideologi (faktisk, er bøger der er skrevet af dissidenter med til at udstille den groteske kendsgerning at ingen i Sovjetunionen, særligt dem øverst oppe, troede på Marx og Lenin - de troede i stedet på velstand, at rage til sig og privilegier). De som ønsker at komme frem i det amerikanske samfund må hellere følge Partilinjen og det mere og mere. Arten Homo Sapiens i Amerika er blevet udskiftet af det nye Frankenstein uhyre Homo politicus.

Intet område i vort liv, således ser det ud, er undtaget fra tilskyndelserne til at følge Partiets skiftende mål. Kvit tobakken og knus tobaksselskaberne. Straf olieselskaberne der giver brændstof til vore biler også de fødevarevirksomheder hvis brugere vi køber! Homo politicus lever i et univers hvori han er omringet af det som Partiet ønsker han skal se og høre. Han må være et ekko af det eller forsvinde.

Fordi det skrevne ord er farligt for Partiet, så lever Homo politicus, som alle andre i Fahrenheit 451, i en verden af tekster. Lejesoldater som Holder og Napolitano fordømmer love som de aldrig har læst. Arizonalovens image er langt vigtigere end den faktiske ordlyd i loven. Homo politicus forventer at lederne skal se godt ud, og kan læse 'dåse'taler smukt fra en teleprompter -- de aner ikke betydningen af det som teleprompteren viser.

Hvis Homo politicus er forvirret så har Partiet en hærskare af "eksperter" der indsmigrende rådgiver den vildledte undersåt tilbage ind på den korrekte tankegang. Professionelle i medicin, mental sundhed, jura og dusinvis lignende områder har konverteret traditionelt apolitiske organisationer til Partiets organer, der udspyer det samme om problemerne. Grupper som AARP, (som Ældresagen i DK.) angiveligt en organisation der skal beskytte ældre amerikaneres interesser, repræsenteres kun ved de som er noget ved musikken i det politiske maskineri.

Det er kun yderst lidt i vore liv der bør være politisk. Der er et enorm univers at udforske og at få rigdom fra. Partiets mand med en lillebitte hjerne og lillebitte hjerte, den politiske bureaukrat, den dygtige nævenyttige, den fipskæggede akademiker, og den smilende valgte embedsmand bør ikke have særlig meget med vore frie liv at gøre. Men ligesom en skrækkelig fremadskridende sygdom er Amerika ved at blive forvandlet fra Land of the Free til landet for Homo politicus

Bruce Walker is the author of two books: Sinisterism: Secular Religion of the Lie and The Swastika against the Cross: The Nazi War on Christianity.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails