søndag den 27. juni 2010

Kamp mod kvælende regler

Helten fra Gulfen. Costner kæmpede og vandt over regeringen

John Nolte

Helten fra Gulfen? Det er så absolut det som det ser ud til. Ikke alene har BP købt 32 af skuespilleren kevin Costner's olie/vandcentrifuger, men de har prøvet dem til deres yderste og er virkeligt oprigtigt overraskede over, hvor godt de fungerer Videoen demonstrerer disse centrifugers effektivitet. Når processen er gennemført ser vandet mere drikbart og sikkert ud, end vandet i Los Angeles' vandhaner. Den bedste nyhed er, at et par stykker af disse maskiner allerede er i anvendelse og at resten skulle være klar over de næste 60 dage.

Som om det ikke er grund nok til at holde af den Oscar-vindende, Costner der altid taler med ydmyghed, ikke stiller sig op i spotlyset for egen skyld, og hvis åbenbare oprigtighed er soleklar. Her følger nogle citater fra nyheds konferencen. Jeg holder især af den første - udtalelse om, hvorledes det undertiden blot kræver en almindlig fyr med stor beslutsomhed og en svensknøgle at løse et problem. Hvornår har du sidst hørt en filmstjerne aflevere en så velfortjent respekt og hyldest til de, altid helt nede på jorden, fornuftige og opfindsomme almindelige mennesker? Costner respekterer disse mindst ligeså meget som han respekterer de eksperter.

—–

Jeg vil gerne takke mændene. Jeg vil gerne takke deres hustruer. Jeg ved de har arbejdet nat og dag for deres stats skyld.....derfor tak, gutter for de i har brugt Jeres viden, fordi der er videnskabsfolk og ingeniører overalt, og at der undertiden blot kræves, at der er en fyr med en svensknøgle der kan regne løsningen ud. Det er de som i repræsenterer.

“Det er det som denne maskine var beregnet til, - at være i frontlinjen mod olieudspildet. Den gør det muligt for os at beskytte et øko-system der ikke kan beskytte sig selv. Vi har brug for olie....men vi har mere brug for vand. Vi kan ikke tillade at olie kvæler livet i vandene, som er med til at opretholde vor livskvalitet både her og rundt om på jorden. Vi skal finde en metode til at holde styr på olien. Ingen er mere opsat på dette lige nu, end de mænd og kvinder der har deres udkomme ved de rigelige ressourcer i den Mexikanske Gulf. Denne maskine er skabt for at kæmpe for Jer."

En mand der helt tydeligt elsker miljøet og har empati for den arbejdende mand sætter 17 år og 20 millioner dollars af egne penge i spil. Og det var ikke blot teknologien der var modstanderen. Dette er David versus Goliath. Denne kan vi kalde Kevin versus Regeringen. Enhver der forstår hvor ineffektiv og direkte idiotisk vor pralende forbundsregering er vil ikke være overrasket over at erfare at en af grundene/undskyldningerne som olieindustrien benytter til at ignorere Costner's opfindelse skyldes opfinderens manglende mulighed for at opnå forbundsregeringens godkendelse til sin opfindelse, fordi - forstå dette - skønt den er virkelig effektiv, så er den smule olie der er tilbage i vandet efter at have været igennem processen i Costner's maskine - mere end forbundsregulativerne tillader. Med andre ord, lad hellere vandet være 100% forurenet, end at give et OK til en indlysende ide som dog ikke efterlader Perrier.

I sin udtalelse til Kongressen genfortalte Costner sin kamp for effektivt at markedsføre centrifugen. Han forklarede at skønt maskinerne er ganske så effektive, så kan de stadig efterlade små smuler af olie i det behandlede vand der går udover de nuværende miljøregulativer. På grund af dette regulativ, sagde han, havde han det yderst vanskeligt med at få olieindustriens giganter gjort interesseret, uden først at have fået godkendelse af forbundsregeringen.

Jo, netop. Endnu et eksempel på et obskønt arrogant system der er befolket af obskøne arrogante bureaukrater der er villige til - på bekostning af de mennesker som de ellers skulle beskytte - at dræbe det virkeligt gode i jagten på det fuldkomne. Men når dagsordenen er at ødelægge olieindustrien så giver det mening, idet det sidste man ønsker at se, er udstyr der kan fjerne den krise man ikke ønsker skal gå til spilde.

Tænk efter, og over, at det er de samme mennesker der blev sat i ledelsen af vort sundhedssystem.

Må Gud hjælpe os!

Og må Gud velsigne Kevin Costner der drømte om at gøre verden til et bedre sted, og som det ser ud til er lykkedes med det. Ikke alene gennem hans opfindelse, men også gennem sit eksempel.

John NolteJohn Nolte

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails