lørdag den 31. juli 2010

Obama og Gaddafi - ens??

Barack Obama og Moammar Gadhafi

Joseph Farah

Nu da vi ved at Barack Obama løj om at være "chokeret, så chokeret" over Skotlands løsladelse af Lockerbie bombemanden Abdel Baset al-Megrahi, så er det værd at tænke nogle øjeblikke over den præsidentielle drømmers historie vedrørende Libyens Moammar Gaddafi.

Men før vi undersøger dette overraskende slægtskab så lad os se på nogle kendsgerninger ved Megrahis løsladelse.

Pan Am Flight 103 var på vej fra London til New York den 21, december 1988, da det blev sprængt af en bombe, alle 243 passagerer blev dræbt, heraf 190 amerikanere, 16 besætningsmedlemmer og elle indbyggere i Lockerbie, Skotland hvor rester af flyet faldt ned. Altså ialt 270 døde.

Libyeren al-Megrahi blev dømt for at have udført angrebet og afsonede en livstidsdom i Skotland til sidst i august 2009, da han ganske uforklarligt blev løsladt af "humanitære grunde," idet det blev hævdet han led af dødelig cancer og kun havde tre måneder af leve i.

Selvfølgelig er al-Megrahi stadig i live nu godt 11 måneder senere og lægerne der behandler ham nu siger han højst sandsynligt vil kunne leve i årevis, måske et årti eller mere i Libyen, hvor han betragtes som en national helt. Faktisk så vidste det britiske efterretningsvæsen at Gaddafi havde betalt en præmie til lægerne der deres snydediagnose.

Hvad havde Obama at sige om alt dette dengang?

"Jeg tror vi alle i USA var overraskede, skuffede og vrede over løsladelsen af Lockerbie bomberen," sagde han. "Og min administration har udtrykt vore meget klare indvendinger før beslutningen blev taget og også efter den var udført. Derfor byder vi enhver yderligere information velkommen, der vil kunne give os indsigt i og en bedre forståelse af, hvorfor beslutningen blev taget."

De fleste amerikanere var overraskedede, skuffede og vrede over, at en massemorder/terrorist blev løsladt. Men nu er det tydeligt at Obama ikke var overrasket, skuffet eller vred. Faktisk var han delagtig i affæren fra begyndelsen og hans administration sørgede for den blev udført.

En uge før al-Megrahi's løsladelse sendte Richard LeBaron afdelingschef for U.S. Ambassaden i London, et brev til den skotske førsteminister Alex Salmond og embedsmænd i retssystemet der gjorde klart at U.S. ville foretrække at terroristen forblev i fængslet, men kun protestede kun over en fængselsoverførsel, ikke en løsladelse.

"Ikke desto mindre" skrev LeBaron, "Hvis de skotske myndighder kommer frem til den konklusion at al-Megrahi skal løslades fra skotsk varetægt, så er U.S. holdningen at en betinget løsladelse af medmenneskelige grunde ville være langt at foretrække fremfor en overførsel til andet fængsel, hvilket vi er meget imod".

Det ser nu ud til at løsladelsen af al-Megrahi var del af en aftale indgået med BP om en lukrativ oliekontrakt med Libyen.

Skandalen stinker fælt uanset, hvordan man ser på den. Det er en beretning om politikere der gør lige hvad der passer dem uden at tage hensyn til sikkerheden, og deres vælgeres ægte interesser - medmindre disse vælgere tilfældigvis er multinationale oliekonglomerater og terror massemordere.

Men hvad var Obamas motiver? Overvej denne lille historiske opgørelse over Obamas besynderlige forbindelse med Libyens Moammar Gaddafi.

  • Gadhafi modtog Obama's Kenyanske bedstemor, Sarah Obama, i Tripoli i december 2009. Hun besøgte Gaddafi for at ønske ham til lykke med hans bestræbelser for at forene det afrikanske kontinent, siger det officielle nyhedsbureau JAFA. Ifølge JAFA fortalte hun Gaddafi at hun var kommet for at "fortælle ham om hendes stolthed som borger fra Afrika, over at han gjorde så meget for at forene det afrikanske kontinent og hans humanitære initiativer for Afrika."
  • Obama's præst igennem 20 år, mødtes med Gaddafi i Libyen i 1984 på en rejste med lederen af Nation of Islam, Louis Farrakhan.

  • Efter frigivelsen af al-Megrahi gav Obama administrationen 40000o dollars til en libysk velgørenhedsorganisation der er under ledelse af Gaddafi familine. Pengene gik til to fonde - 2o0000 dollars til Gaddafi Udviklings Fonden, der er ledet af Gaddafis søn, Saif, og andre 200000 dollars til Wa Attassimou, en organisation der er ledet af Gaddafis datter, Aisha. Saif Gaddafi, forhandlede forresten fangeudvekslingen med BP Oil folk. After
  • Gaddafi havde pæne ord at sige om Obama i september da han besøgte FN - og kaldte flere gange Obama "min søn" eller "vor søn." "Kan du garantere efter Obama, hvordan Amerika vil blive regeret? Vi er tilfredse og glade, hvis Obama kan forblive for evigt som præsiden for Amerika" Det rapporteres også, at Gaddafi omtalte U.S. præsidenten som "en sort afrikansk kenyaner."

  • Obama sad to pladser væk fra Gaddafi ved det årlige Top Otte møde for et år siden - kun Silvio Berlusconi, Italien skilte dem ad.
  • I 2008, Sagde Gaddafi at Obama var en muslim med kenyanske rødder der studerede i islamiske skoler og hvis kampagne måske var belvet finansieret af mennsker i den islamiske og afrikanske verden.
  • Gadhafi har gentagne gange udtryk bekymring over at Obama en dag måske ville blive myrdet.

For de fleste amerikanere, er Gaddafi et uhyre - en psykopatisk morder og tyran, og højst sandsynligt skingrende sindssyg.

Men han er så glad for Obama,. Og alt tyder på at Obama trods sine ytringer om det modsatte, har et blødt hjerte når det drejer sig om Gaddafi.

Joseph Farah

http://www.wnd.com/index.php?fa=PAGE.view&pageId=184725

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails