søndag den 18. juli 2010

Politikeres ferier

Obama's ferier

Ed Lasky

Personlig er jeg villig til at give ham lidt snor når det drejer sig om at holde ferie --- hvis blot det var familieferien der var problemet. Imidlertid er ferierne kun en del at problemet med Obamas modvilje og slaphed overfor arbejde. Hans besættelse af guld, musik soireer i Det Hvide Hus (der finder sted hele tiden, og som har fundet sted lige fra hans indsættelse som præsident) bør få skatteyderne til at undre sig. Men to aspekter ved dette særlige forhold skiller sig ud. Det første er den helt åbenbare hyklen som Michelle Obama giver udtryk for ved at flyve ned til de olietilsvinede strand i Gulfen og fremhæve dem som feriestedet for amerikanerne.

Michelle Obama satte trumf på det politiske fald ved præsidenters ferier da hun under en tur i sidste uge til Gulfen sagde at amerikanerne burde overvej at holde feire på Gulfens "smukke strande" og således give denne regions økonomi et spark fremad. Kommentaren ville kunne være med til at forøge kritikken hvis Obamas holdt ferie på Vineyard (Marthas)

Hykleriet er iøjnefaldende og er med til at sætte fokus på "Gør som jeg siger, ikke som jeg gør" problemet hos så mange venstreorienterede (Gore/Edwards vane med at have store energislugende og co2 udspyende livsstile; Nancy Pelosi' s tilbøjelighed til privat jetfly, betalt af skatteydernes osv.)

Det andet aspekt er timingen ved Obamas radiotale i løbet af weekenden. Han gik hårdt til Republikanerne over deres modstand mod at udvide arbejdsløshedsforsikringen og svinede dem til ved at hævde de var de riges fortalere. I mellemtiden flyver han afsted på en ferie i Maine, og tilsyneladende har han planer om en ferie (igen) i Martha's Vineyard - legepladsen for den virkeligt rige og de som har forbindelserne i orden. Selv Bill Clinton, der elskede Vineyard, indså at dette var et dårligt signal da mange mennesker betragter Vineyard som et sted udelukkende for eliten (derfor skiftede Clinton'erne til Jackson Hole, Wyoming.)

Tidligere præsidenters ferier fandt ikke sted under en alvorlig recession og et monumentalt regeringsunderskud som Barack Obama og hans med Demokrater har forårsaget. Præsidenters rejer er omkostningskrævende (skatteyderne betaler). Vi kan alle huske Obamas trip til Broadway for at overvære et show; hans trip til Europa for at fremme Chicago til Olympiaden, men også at han nægtede at rejse udenlands for at forbedre relationerne med hans allierede. Manden som alle karikaturtegnere skildrer med kæmpeører er helt og aldeles tonedøv.

En præsident må jo også prioritere.

http://www.americanthinker.com/blog/2010/07/obamas_vacations.html

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails