torsdag den 15. juli 2010

Obamas fredspartner er for folkedrab...

Obama's 'fredspartner' støtter folkedrab i Darfur

Leo Rennert

Tiden er gunstig, og inde til af forbinde disse punkter:

Punkt 1. - Den 12 juli meddelte Den Internationale Kriminal Domstol i Haag at man har føjet folekdrabsanklager til den tidligere anklage mod den sudanesiske diktator Omar Hassan al Bashir for krigsforbrydelser og forbrydelser mod menneskeheden i Darfur. Anklagerne har base i en systematisk mordkampagne der har krævet mere end 300000 civile dødsofre i Darfur, hvor snesvis af landsbyer er blevet brændt ned og tusinder af kvinder voldtaget.

Punkt 2. Den Arabiske Ligas Topmøde sidste år i Doha, Qatar, der inderligt støttede den anklagede Bashir og søgte at knuse forberedelserne til hans arrestation. --"Vi udtrykker solidaritet med Sudan og vor forkastelse af ICC's forsøg på at pågribe Hans Excellence," lød det i topmødets kommunique. Overhovedet for Den Arabiske Liga, Amr Boussa, en voldsom kritiker af Israel var sammen med emiren af Qatar til et hyggelig kaffekomsammen med Bashir.

Punkt 3. --- Den palæstinensiske leder Mahmoud Abbas, en prominent topmødedeltager føjede sin stemme til den Arabiske Ligas hyldest til Bashir ved at erklære, "Vi skal indtage et fast solidarisk standpunkt sammen med vort broderfolk i Sudan og præsident Omar al-Bashir."

Punkt 4. ---- For nogle få dage siden (9. juli) roste præsident Obama Mahmoud Abbas "forpligtelse på fred" og i en telefonsamtale med Ramallah udtrykte han stærk støtte til hans lederskab. Dette var blot det seneste af mange offentlige erklæringer af Obama om at Abbas er en ægte, pålidelig, troværdig fredspartner.

Punkt 5. ----- Mens Obama var meget hurtig ude med at kritisere Israel, fordi landet stadig bygger i Østjerusalem, så mangler han stadig at udtrykke en offentlig beklagelse over Mahmoud Abbas for dennes inderlige solidaritet med Slagteren fra Darfur.

Punkt 6. ------ Mens Mahmoud Abbas og Den Arabiske Liga har demonstreret til fordel for deres medleder Bashir, så har Israel givet et tilflugtssted for hundreder af flygtninge fra Darfur.

Flere kommentarer er vel knap nødvendige.

LEO RENNERT

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails