onsdag den 7. juli 2010

Streep som Thatcher

Skal Meryl Streep spille Margaret Thatcher?

John Nolte

Hvorfor kan man frygte at dette vil være et stykke arbejde med en forud bestemt holdning.? Fordi det er en film om et konservativt ikon ,og når det drejer sig om konservative ikoner bliver de enten helt glemt af filmproducenterne eller forhånet af samme.

Forekommer jeg meget kynisk? Jovist. Men det gør filmens synopsis også (klik på navnene på de som er involverede for mere info.)

meryl-thatcher

Hollywood Reporter:

Meryl Streep har forhandlinger om igen at samarbejde med instruktøren til hendes “Mamma Mia” i en film om “Thatcher,” en biografisk skildring af den tidligere britiske premierminister. Jim Broadbent skal muligvis spille Margaret Thatchers mand, Denis, i den britiske produktion. Filmen skal instrueres af Phyllida Lloyd, og skal begynde i 1982 og følge Thatcher mens hun forsøger at frelse sin karriere i de 17 dage der gik forud for Falklands Krigen. De 2,5 måneder lange krig var vendepunktet for premierministeren der, efter sjeren, kunne se hendes popularitet fordobles og derfra vandt endnu en valgperiode.

Produceren Damien Jones (“Sex & Drugs & Rcok & Roll”) har skrevet historien sammen med manuskriptforfatteren Brian Fillis.

Hrm...."Thatcher forsøger at redde sig til et genvalg i dagene lige før en ...krig." Thatcher er ligeså hadet af den britiske venstrefløj som George W. Bush af den amerikanske. Måske endda endnu mere. Det er Thatcher's anden periode som venstrefløjen har allermest imod. Det var da hun privatiserede og solgte et stort antal statsdrevne enheder, og med succes gik efter de almægtige britiske fagforeninger, og fik dem svækket. Og så er der hendes nære venskab med præsiden og fru Reagan.

Vil det derfor kunne overraske nogen, hvis man i en bestræbelse på at underminere vor Jernladys ry producerer en film der kunne så et tvivlens frø over lovligheden ved den anden valgperiode der stadig er en årsag til voldsom postyr hos Thatcher’s kritikere? Eller.....måske er jeg lidt uretfærdig, måske vil filmproducerne være sandfærdige og respektfulde. Fordi det er jo aldrig sket førhen, hvilket kun kan betyde at det må ske engang, ikke sandt?

Hav også i tanke at Meryl Streeps roller, når det drejer sig om at portrættere konservative kvinder er de gennemført afskyelige og resulterede i to af hendes allerværste præstationer. Hun var tåkrummende ensidig i både “Kandidaten fra Manchuriet” og i “Rendition.”

Det er en uomtvistelig kendsgerning, at Hollywood kan finde det humanitære i næsten alt - terrorister, børnemisbrugere, seriemordere - men når det drejer sig om os konservative og de som vi elsker så kan de ikke mande sig op til mere end det man kan kalde varm is. ....Hvorfor? Fordi det er sådan de ser os. Så konservative har ingen grund overhovedet til at være optimister vedrørende dette projekt.

John Nolte John Nolte

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails