søndag den 28. august 2016

Hvorfor har ISIS ingen terrorangreb mod Italien?

Hvorfor har ISIS ikke sprunget Rom i luften?Til frokost forleden var der en klog mand der spurgte mig, hvorfor der ikke rigtig var terrorisme i Italien på trods af at Islamisk Stat hele tiden lover at angribe Vatikanet.

Du har utvivlsomt stillet dig selv samme spørgsmål, og nu giver jeg dig svarene. Svar i flertal, fordi der næppe sker noget af en enkelt grund, især ikke i et land så gådefuldt og kompliceret som Italien. Her følger så nogle grunde:

For det første, Italiens efterretningsvæsen, især den indenlandske, er langt, langt bedre end man skulle forestille sig. De er især gode til at ‘smuglytte’ da staten udmærket er klar over, at borgerne ikke bryder sig om magthaverne og derfor er statens agenter hele tiden i færd med at lytte og lure. Undertiden har jeg ment at ‘lytterne’ er med på hver telefonsamtale og også når folk mødes og snakker sammen. Jeg har brugt rigtig megen tid på at læse udskrifter fra retssager, og der omtales fyldige referater af samtaler på barer, restauranter og endda fra taxiture. .

Husk at det italienske ord for “privat” (privacy)er “privacy. De har overtaget vores fordi konceptet ikke findes på italiensk.

Systemet benyttes i den grad af Skattevæsenet når de forsøger at indfange skatteunddragere, men alt kan bruges og derfor kan de også finde alle andre former for kriminalitet og kriminelle herunder terrorister. Og modsat den opfattelse de fleste af os har af italienere som værende åh så rare, blide sjæle - ja så er de i virkeligheden ret så barske.  
Billedresultat for no terror in italy
Italien har den længst uafbrudte tradition med politiske mord i Vesten, og måske i hele verden. Ydermere gør den komplicerede lovkodeks det muligt at anholde så at sige enhver, og fastholde personen i præventiv detention i mange år. Eller at udvise næsten enhver ikke-borger. Italienerne har smidt mange imamer ud i de seneste år.

For det andet har de italienske myndigheder en masse erfaring med at klare skjulte kriminelle organisationer. Tænk på Mafiaen. Terrorister har længe været i samspil med narkosmuglere, der i Italien er det samme som mafias, især de tre store med base på Sicilien, Calabria og Napoli.

Den Sicilianske mafia er i svær grad blevet svækket i de seneste årtier, og mens det samme ikke gælder Ndrangheta fra Calabria eller Camorra fra Napoli har der været rigtig mange arrestationer. Det fortæller os at staten har infiltreret deres netværker, og at der er forrædere hos dem.

Terroristgrupper har masser af ‘forretning’ med narko/mafia netværker og du kan være sikker på, at de lokale hellere ser de arabiske slyngler anholdt end deres egne.

Når det derfor drejer sig om indsats mod terrorisme yder de organiserede kriminelle organisationer i Italien staten værdifuld information. Og Mafiosi ønsker ikke at titusinder af immigranter fra Mellemøsten flytter til deres regioner, endnu en tilskyndelse til samarbejde med Forbundsmyndighederne.

For det tredje er der en religiøs dimension i Italiens indsats mod terrorisme. Skønt italienerne er langt mindre religiøse end de var for en eller to generationer siden betyder Paven dog stadig en masse. Frans den tredje pro-jøde pave (han holder af koshermad) er meget populær. Vatikanets efterretningsvæsen er uovertruffen (præster arbejder med en frihedsgrad som ikke gives agenter for centralregeringen) og vil gerne hjælpe premierminister Matteo Renzi, en nidkær katolik, der er kendt som god ven af landets jødiske samfund.

Og jøderne selv har forståeligt nok øjnene rettet mod radikale muslimer. Dette gælder især i Rom, hvor der er en fremragende jødisk selvforsvars organisation, der til gengæld kan regne med advarsler fra Israel.

Derfor er det slet ikke let for al Queda og ISIS at smadre Italien. Du kan godt lade Italien være på din ferieliste. Især Syditalien.

Dr. Michael Ledeen is the Freedom Scholar at the Foundation for Defense of Democracies. He is also a contributing editor at National Review Online. Previously, he served as a consultant to the National Security Council, the State Department, and the Defense Department.  He has also served as a special adviser to the Secretary of State. He holds a Ph.D. in modern European history and philosophy from the University of Wisconsin, and has taught at Washington University in St. Louis and the University of Rome.


http://www.familysecuritymatters.org/publications/detail/why-hasnt-isis-blown-up-rome?f=must_reads#ixzz4IACUPfgV

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails