tirsdag den 16. august 2016

Trumps tale om udenrigspolitik 16.08.16

Trumps tale om udenrigspolitik


Holdt i Youngstown, Ohio, 16.08.2016

Mange tak.

Det er skønt at være her med Jer denne eftermiddag.

I dag indleder vi en ny samtale om, hvordan vi kan gøre Amerika Sikker Igen.

I det 20. århundrede besejrede United States - fascismen, nazismen og kommunismen.

Nu er der en anderledes trussel der udfordrer vor verden: Radikal Islamisk Terrorisme.

I denne sommer har der været et ISIS angreb iværksat udenfor krigszonerne i  Mellemøsten, for hver 84. time.

Her i Amerika har vi set det ene brutale angreb efter det andet. 13. blev myrdet, 48 såret, i angrebet på Fort Hood.

The Boston Marathon Bombing sårede og lemlæstede 264 personer - og efterlod fem døde - herunder to politibetjente.

I Chattanooga, Tennessee, blev fem ubevæbnede marinere skudt og dræbt ved et rekrutteringscenter.

Den 14. december sidste år blev 14 uskyldige amerikanere skudt ned ved et selskab i San Bernadino - endnu 24 andre blev såret.

I juni måned blev 49 amerikanere henrettet ved the Pulse Nightclub i Orlando, og yderligere 53 såret. Det var det værste masseskyderi i vor historie, det værste angreb mod LGTBQ samfundet i vor historie.

I Europa har vi set det samme blodbad og blodsudgydelse hos vore nærmeste allierede. I januar 2015 blev et fransk satire tidsskrift, Charlie Hebdo, angrebet fordi man udgav karikaturer af profeten Muhammad. 12 blev slået ihjel herunder to politibetjente, og 11 blev såret. To dage senere blev fire myrdet i en jødisk delikatessebutik.

I november 2015, gik terrorister i gang med et skyderi i Paris der slagtede 130 personer, og sårede yderligere 368. Frankrig lider i svær grad, og turismeindustrien har i voldsom grad været negativt berørt.

Marts i år detonerede terrorister en bombe i lufthavnen i Bruxelles, 32 dræbte og 34o sårede.

I juli måned i år i det sydlige Frankrig, benyttede en islamisk terrorist sin lastvogn som et værktøj til massemord, pløjede ind i og dræbte 85 mænd, kvinder og børn - og sårede endnu 308. Blandt de døde var to amerikanere - en far fra Texas og hans 11 årige søn

For få uger siden, i Tyskland sårede en flygtning, bevæbnet med en økse, fem personer i et grusomt angreb i et tog.

For kun få dage siden, invaderede en ISIS drabsmand en kristen kirke i Normandiet, Frankrig, tvang en 85 årig præst på knæ, og skar hans hals over foran hans menighed.

Overalt har ISIS udført den ene mere utænkelige grusomhed efter den anden. Børn slagtet, piger solgt til slaveri, mænd og kvinder brændt levende.

Korsfæstelser, halshugninger og drukninger, etniske minoriteter er målet for massehenrettelse. Hellige steder vanhelliges. Kristne drives ud af deres hjem og jages for at blive udslettet. ISIS kalder det “nationens kors” i en kampagne med folkedrab. Vi kan ikke lade denne ondskab fortsætte.

Vi kan heller ikke lade den hadfyldte ideologi - Radikal Islam - undertrykkelsen af kvinder, bøsser, børn og ikke troende - få lov til at slå sig ned eller sprede sig i vore egne lande. Vi vil besejre Radikal Islamisk Terrorisme - ligesom vi har besejret enhver trussel vi har stået overfor i enhver tid førhen.

Men vi vil ikke besejre det med lukkede øjne, eller tavse stemmer.
Donald Trump green bay, Donald Trump wisconsin, Donald Trump green bay rally

Enhver der ikke kan sætte navn på vor fjende, er ikke egnet til at lede dette land. Enhver der ikke kan fordømme hadet, undertrykkelsen og volden hos Radikal Islam mangler moralsk klarsyn til at tjene som vor præsident.

At ISIS er kommet til er et direkte resultat af de politiske beslutninger som præsident Obama og udenrigsminister Clinton har taget.

Lad os se på Mellemøsten ved begyndelsen af 2009, før Obama-Clinton administrationen tog over.

Libyen var stabil.
Syrien var under kontrol.
Egypten blev ledet af en verdslig præsident og var allieret med United States.
Irak oplevede en reduktion i volden.
Gruppen der skulle blive det vi nu kalder ISIS var næsten ved at være udslettet.
Iran var ved at blive kvalt af økonomiske sanktioner.

Hurtig frem til idag. Hvad har Obama-Clinton beslutningerne medført?

Libyen er i ruiner, vor ambassadør og tre andre tapre amerikanere er døde, og ISIS har fået en ny base, hvorfra de kan operere.

Syrien står midt i en katastrofal borgerkrig. ISIS kontrollerer store dele af området. En flygtningekrise truer nu Europa og United States.

I Egypten har terrorister fundet fodfæste i Sinai Ørkenen, nær Suez Kanalen, en at de livsvigtige vandveje i verden.

Irak er i kaos, og ISIS er på fri fod.

ISIS har spredt sig over hele Mellemøsten og ind i Vesten. I 2014 opererede ISIS i cirka syv nationer. I dag er de fuldt operationsdygtige i 18 lande med spirende grene i yderligere 6, samlet 24 - og mange mener det er langt mere end det. Situationen er sandsynligvis værre end offentligheden kender til: En ny Kongresrapport åbenbarer, at Administrationen har nedtonet væksten hos ISIS, med 40% af analytikerne der siger de har oplevet bestræbelser på manipulationer af deres forskninger.

Samtidig forsøger ISIS at infiltrere flygtningstrømmene til Europa og United States. Iran, verdens største statsponsor af terrorisme er nu oversvømmet med 150 milliarder dollars i kontanter frigivet af United States - plus yderligere 400 millioner dollars i løsepenge. Det værste af det hele er at Kerneaftalen nu gør det muligt for Iran - den førende statssponsor af Radikal Islamisk Terrorisme - at få sig kernevåben.

Kort opsummeret så har Obama-Clinton udenrigspolitikken skabt ISIS, destabiliseret Mellemøsten og sat Iran - der synger ‘Død over Amerika’ - i en dominerende position som regional magt, og faktisk Iran higer efter at være en dominerende verdensmagt.

Det hele begyndte i 2009, med det som blev kendt som præsident Obamas globale ‘Undskyldnings Tour.’

I en række taler beskrev præsident Obama Amerika som “arrogant,” “ringeagtende” “hånende” og “kolonimagt.” han informerede andre lande om at han ville gøre noget ved Amerikas “tidligere fejl.” Han svor at vi ikke længere ville være en “senior partner” der søgte at diktere vore betingelser.” Han belærte CIA officerer om behovet for at anerkende deres fejltagelser, og beskrev Guantanomo Bay som “et kampråb for vore fjender.”

Måske har ingen anden tale været mere fejlagtig end præsident Obamas tale til Den Muslimske Verden han holdt i Cairo, Egypten i 2009.

Ved at vinde Den Kolde Krig betonede præsident Ronald Reagan at frihed var kommunismen overlegen, og kaldte USSR Ondskabens Imperium.

Dog, da præsident Obama holdt sin tale i Cairo, kunne man ikke finde et sådant moralsk mod. I stedet for at fordømme undertrykkelsen af kvinder og bøsser i mange muslimske nationer, og den systematiske krænkelse af mennskerettigheder, eller finansieringen af global terrorisme, forsøgte præsident Obama at sammenligne vor beretning om menneskerettigheder med deres.

Hans naive ord blev fulgt op at endnu flere naive handlinger.

Fiaskoen med at etablere en ny Status of Forces Agreement in Iraq, og den valgbetonede tidslinje for tilbagetrækning, overgav vore mål i det land, og førte direkte til at ISIS stod frem.

Fiaskoerne i irak blev fulgt op af Hillary Clintons katastrofe i Libyen. Præsident har siden sagt han betragter Libyen som sin værste fejl. Ifølge daværende forsvarsminister Robert Gates, var invasionen af Libyen næsten en beslutning der stod for at falde, men Hillary Clintons kraftfulde indsats for interventionen blev udslagsgivende.

Med den ene elendige bedømmelse efter den anden har Hillary Clintons politik sat gang i ISIS i verden.

Dog, mens hun kastede Mellemøsten ud i et voldens kaos, så gik tingene fint for hende. Clintons tjente næsten 60 millioner dollars i bruttoindkomst da hun var Udenrigsminister.

Episode efter episode beviser igen og igen, at Hillary Clinton mangler dømmekraft, temperamentet og den moralske karakter som leder af denne nation. Vigtigt er det at hun også mangler den mentale og fysiske stamina for at få bugt med ISIS, og alle de mange modstandere vi står over for - ikke kun med terrorismen, men i handel og enhver anden udfordring vi skal konfrontere for at få vendt dette land på rette køl.  

Tiden er inde til en ny fremgangsmåde.

Vo nuværende strategi med nationsopbygning og regimeforandring er en bevist fiasko. Vi har skabt de tomrum som tillader at terrorister kan vokse frem og trives.

Jeg var fra begyndelsen modstander af Irak Krigen - en stor forskel på mig og min modstander.

Skønt jeg var en civil borger, hvis personlige holdninger om sådanne sager ikke havde vægt så udtrykte jeg ikke desto mindre mine private tvivl om invasionen. Tre måneder før invasionen sagde jeg i et interview med Neil Cavuto, som jeg ønsker det bedste for så han hurtigt kan komme sig, at “måske vi ikke skulle gøre det nu,” og at “økonomien er et langt større problem.”

I august 2004, meget tidligt i konflikten kom jeg med en detaljeret udtalelse til Esquire Magazine. Her er det fulde citat:

“Se på krigen i Irak og det rod vi står midt i. Jeg ville aldrig havde håndteret det på den måde. Tror nogen virkelig på at Irak vil blive et vidunderligt demokrati, hvor mennesker nærmest vil løbe til valgstederne og blidt afgive deres stemme, og vinderen med glæde vil træde frem og lede landet?  Tag Jer sammen. To minutter efter vi trækker os ud, vil de mest ondsindede fyre tage over. Og han vil have masseødelæggelsesvåben, som Saddam ikke havde.”

“Hvad var formålet med alt dette? Hundreder og atter hundreder af unge mennesker blev dræbt. Og hvad med de som kom tilbage uden arme og ben? For slet ikke at nævne dem på den anden side. Alle de irakiske børn der blev sprængt i stumper og stykker. Og det viser sig at alle grundene for krigen var grumt forkerte. Alt dette for ingenting”

Således har jeg været klar i mælet i lang tid om at vi ikke burde være gået ind. Men jeg har været lige så klar ved at sige hvilken katastrofal fejltagelse Hillary Clinton og præsident Obama tog med den uansvarlige måde de trak os ud på.

Efter vi havde bragt de hårdt tilkæmpede ofre og gode indsatser så skulle vi aldrig havde haft en pludselig tilbagetrækning - og det med en tidstabel vi gav vore fjender. Al Queda i Irak var blevet kraftigt decimeret, og Obama og Clinton gav det nyt liv og tillod at det spredtes over hele verden.

Efter den samme målestok så burde præsident Obama og Hillary Clinton aldrig have forsøgt på at bygge et demokrati i Libyen, at sætte gang i en øjeblikkelig forandring af regimet i Syrien eller støtte at Mubarak blev styrtet i Egypten.

Endnu en pointe: Jeg har i lang tid sagt at vi burde have beholdt olien i Irak - endnu et område, hvor min dømmekraft har vist sig rigtig. Ifølge CNN, har ISIS tjent så meget som 500 millioner dollars i salg af olie, alene i 2014, som har været med til at sætte gang i og betale for terrorstyret. Hvis vi havde kontrolleret olien kunne vi have forhindret fremkomsten af ISIS i Irak - både ved at skære deres hovedkilde til penge væk og gennem tilstedeværelsen af U.S. styrker der er nødvendige for at passe på olien og de vitale infrastrukturer. Jeg sagde dette igen og igen og til de som ville lytte: Behold olien, behold olien, sagde jeg - lad ingen andre få den.

Hvis de havde lyttet til mig dengang, ville vi have haft de økonomiske goder ved olien, som jeg ønskede at bruge til at tage sig af de hundreder af sårede soldater og familierne til de som døde - og tusinder af liv ville være sparet.

Dette forslag, ville naturligvis skulle have efterladt soldater på steder til at passe på vore værdier. I de gamle dage, da vi vandt en krig, så tilhørte ‘rovet’ sejrherren. I stedet var det eneste vi fik ud af Irak - og vore eventyr i Mellemøsten - død, ødelæggelse og kolossale finansielle tab.

Men det er på tide at lægge fortidens fejltagelser bag os, og sætte en ny kurs.

Hvis jeg bliver præsident vil æraen med nationsopbygning ophøre. Vor nye tilgang, der skal deles af begge partier i Amerika, af vore oversøiske allierede, og af vore venner i Mellemøsten skal være at standse spredningen af Radikal Islam.

Vore handlinger burde være koncenteret om dette mål, og ethvert land der deler dette mål vil være vor allierede. Vi kan ikke altid vælge vore venner, men vi kan aldrig ikke erkende hvem vore fjender er.

Som præsident vil jeg indkalde til en international konference med fokus på dette mål. Vi vil arbejde side om side med vore venner i Mellemøsten, herunder vor største allierede Israel. Vi vil indgå partnerskab med Kong Abdullah af Jordan, og præsident Sisi i Egypten, og alle andre der indser at denne dødens ideologi skal og må udryddes.

Vi vil også arbejde nært sammen med NATO om denne nye mission. Jeg har tidligere sagt at NATO var overflødig, fordi det ikke på tilstrækkelig vis har behandlet terrorismen, siden mine kommentarer har de ændret deres politik og nu har de en ny afdeling med fokus på terrortrusler.

Jeg tror også på vi kan finde fælles fodslag med Rusland i kampen mod ISIS. De har også alt for meget på spil i Syrien, og har haft deres egne kampe med Islamisk terrorisme.

Min administration vil aggressivt stræbe efter en fælles koalition med militære operationer for at knuse og ødelægge ISIS, internationalt samarbejde for at skære deres midler bort, udvidet deling af efterretninger og cyberkrigsførelsde for at forstyrre og smadre deres propaganda og rekruttering. Vi kan ikke tillade at internettet benyttes som rekrutteringsværktøj og til andre formål af vor fjende - vi skal lukke deres adgang til denne form for kommunikation, og vi skal gøre det straks.

Ulig Hillary Clinton der har sat så manges liv på spil med hendes ansvarløse behandling af følsomme informationer, vil min administration ikke telegrafre nøjagtige militærplaner til fjenden. Jeg har ofte sagt at General MacArthur og General Patton ville befinde sig i en tilstand af chok, hvis de var i live i dag og så den måde præsident Obama og Hillary Clinton ansvarsløst forsøger at annoncere deres næste træk før det sker - som de gjorde i irak - således at fjenden kan forberede, og tilpasse sig.

Kampen vil ikke være begrænset til ISIS. Vi vil decimere al-Queda, og vil vi søge at udsulte midlerne til det Iran støttede Hamas og Hezbollah. Vi kan bruge FN Sikkerhedsrådets resolutioner til at indføre nye sanktioner.

Militær- cyber- og finansiel krigsførelse vil alle være væsentlige i afmonteringen af Islamisk terrorisme. Men vi skal også benytte ideologisk krigsførelse.

Ligesom vi vandt Den Kolde Krig, ved delvist at udstille kommunismens dårligdomme og det frie markeds goder således skal vil også benytte ideologi mod Radikal Islam.

Mens min modstander accepterede millioner af dollars i fonds donationer fra lande, hvor bøsser bliver straffet med fængsel eller døden vil min administration tale mod undertrykkelsen af kvinder, bøsser og mennesker med en anden tro.

Vor administration vil være ven med alle moderate muslimske reformatorer i Mellemøsten og vil sørge for at deres stemmer bliver hørt.

Dette inkluderer at der tales mod den frygtelige praksis med æresdrab, hvor kvinder myrdes af deres slægtninge på grund af klædedragt, giftermål eller at de handler på en måde der krænker deres fundamentalistiske lære.

Hvert år anslås det at over 1000 pakistanske piger er ofre for æresdrab af deres slægtninge. Her fornylig blev en prominent pakistansk social mediestjerne kvalt til døde af hendes bror med baggrund i at hun vanærede familien. I hans erklæring var broderen stolt over mordet og sagde: “Piger er født til at være hjemme og følge traditionerne.”

Chokerende er det at denne praksis har nået vore egne kyster.

Et sådant tilfælde involverer en irakisk immigrant der blev idømt 34 års fængsel for at have kørt sin egen datter over idet han hævdede, at hun var blevet “for meget Vesterlænding.”

For at besejre islamisk terrorisme skal vi også tale imod, med stor kraft, en hadfyldt ideologi der giver grobund for at vold og terrorisme kan vækste.

Der er også  brug for en ny immigrationspolitik.

Den fælles tråd der knyttede de større islamiske terrorist angreb der for nylig er sket på vor jord - 9/11, Fort Hood skyderiet, Boston Bomben, San Bernardino angrebet, angrebet i Orlando - er at de har involveret immigranter eller børn af immigranter. Der er helt klart brug for nye screenings procedurer.

En gennemgang af the U.S. Senate Immigration Subcommittee har identificeret 380 individer født i udlandet anklaget for terrorisme eller terrorisme relaterede krænkelser mellem 9/11 ig 2014 og mange flere siden hen.

Vi ved også at ISIS rekrutterer flygtninge efter de er kommet til landet - som vi har set med den somaliske befolkning i Minnesota.

Udover terrorismen, som vi har set det i Frankrig, har den fremmede befolkning også bragt deres antisemitiske holdninger med sig.  Meningsundersøgelser viser at i mange af de lande, hvorfra vi får et stort antal immigranter er ekstreme synspunkter om religion - såsom dødsstraf for de som forlader troen - almindelige.

En Trump administration vil arbejde efter et tydeligt princip der vil styre alle beslutninger vedrørende immigration: Vi burde kun tillade de ind i landet der deler vore værdier og respekterer vort folk.

Under Den Kolde krig havde vi en ideologisk screenings test. Tiden er i den grad moden til at udvikle en ny screenings test for de trusler vi står overfor i dag.

I tilgift med at alle medlemmer eller sympatisører af terroristgrupper skal screenes skal vi også screene enhver der har fjendtlige holdninger over for vort land og dets principper - eller som mener Sharia Lov skal supplere amerikansk lov.

De som ikke tror på vor Constitution, eller som støtter hykleri og had vil ikke få lov at immigrere ind i landet.

Kun de som vi forventer vil blomstre i vort land - og som vil omfavne et tolerant amerikansk samfund - skal der udstedes visa til.

For at sætte disse nye procedurer i værk, må vi midlertidigt suspendere immigration fra nogle af de mest farlige og skrøbelige regioner i verden der har en historie med at eksportere terrorisme.

Lige så snart jeg træder ind i embedet vil jeg bede the State Department and the Department of Homeland Security om at komme med en liste over regioner, hvor en grundig screening skal finde sted. Vi vil standse med at udstede visa til disse områder indtil det bedømmes som sikkert at genoptage proceduren grundet nye omstændigheder og nye procedurer.

Størrelsen af den nuværende immigrationsstrøm er bare for stor til at undvære tilstrækkelig screening. Vi tillader cirka 100000 permanente immigranter fra Mellemøsten at komme hvert år. Udover det tillader vi hundredtusinder at midlertidige arbejdere og besøgende fra de samme regioner. Hvis vi ikke kontrollerer de antal kan vi ikke udføre tilstrækkelig screening.

I modsætning hertil ønsker min modstander af forøge strømmen af syriske flygtninge med 550%. The United States Senate Subcommittee on Immigration vurderer at Hillary Clintons plan ville betyde rundt regnet 620000 flygtninge fra alle de nuværende nationer der sender flygtninge i hendes første periode, og der formodes ikke at være nedskæringer i andre flygtningeprogrammer. Dette er oveni al den anden ikke flygtninge relaterede immigration.

The Subcommittee vurderer at hendes plan vil påtvinge os en livstids omkostning på rundt regnet 400 milliarder dollars når man indregner omkostninger til sundhedspleje, velfærd, husly, skolegang og andre rettighedsgoder der er ekskluderet fra the State Department’s beregningstal.

Kort sagt ønsker Hillary Clinton at være Amerikas Angela Merkel, og I ved hvilken katastrofe denne massive immigration har været for Tyskland og det tyske folk - kriminaliteten er steget til højder ingen drømte om de nogensinde ville se. Vi har tilstrækkeligt med problemer i vort land - vi har ikke brug for endnu et.

Endelig skal vi genskabe ‘sund fornuft’ i vore sikkerhedsprocedurer.

Endnu en fælles faktor i de tidligere angreb der har fundet sted på vor jord er at advarselstegnene blev ignoreret.

På 9/11 flybortførernes visa stod der ‘ fup og fidus’ over det hele.

Russerne advarede os mod Boston Bomberne, der er her på politisk asyl, og angriberne blev to gange udspurgt af FBI.

Den kvindelige San Bernardino drabskvinde var her på et visa som forlovet fra Saudi Arabien, og skrev om sin støtte til jihad online. En nabo så mistænkelig opførsel men advarede ikke myndighederne, fordi som der blev sagt de ikke ønskede at blive anklaget for racisme - nu er mange døde og mange alvorligt såret.

Drabsmanden i Orlando hyldede i sit klasseværelse, som det fortælles, 9/11. Han blev også udspurgt af FBI. Hans far født i Afghanistan støttede det undertrykkende Taliban regime og gav udtryk for anti-amerikanske holdninger - og forresten blev han set siddende bag Hillary Clinton med et stort smil gennem hele hendes tale. Han kunne helt klart godt lide det hun sagde.

The Ft. Hood drabsmanden gav beviser på mental sygdom til et helt værelse af eksperter før angrebet og her flagede han med det ene røde flag efter det andet., Han proklamerede at “vi elsker døden mere end I elsker livet!”

Disse advarselstegn blev ignoreret, fordi Politisk Korrekthed har erstattet sund fornuft i vort samfund.

Det er derfor en af mine første handlinger som præsident vil være at oprette en Commission on Radical Islam – der skal inkludere reformistiske stemmer fra det muslimske samfund der forhåbentlig vil samarbejde med os. Vi ønsker at bygge broer og udviske det som splitter.

Kommissionens mål vil være at identificere og forklare over for den amerikanske offentlighed Radikal Islams kernelære og troslære for at kunne identificere advarselstegnene på radikalisering, og udstille de netværk i vort samfund der støtter radikalisering.

Denne kommission vil blive benyttet til at udvikle nye retningslinjer for lokale politibetjente, forbundefterforskere og immigrations screenere. .

Vi skal også holde Guantanamo Bay åben, og have en fornyet betoning af menneskelig efterretning. Droneangreb vil forblive del af vor strategi, men vi vil også søge at indfange mål med stor værdi for at få den information der er brug for at afmontere deres organisationer. Udenlandske kombattanter vil bliver anklaget ved militærretter.

Endelig vil vi efterstræbe aggressive kriminal eller immigrations anklager mod enhver der låner materiale til støtte for terrorisme. På samme måde som vor anstrengelse for at få bugt med mafiaen, vil dette være den bagvedliggende mission hos enhver forbundsefterforsker og anklager i landet.

For at nå målet skal man fastslå en mission: De støttende netværker for Radikal Islam i dette land vil blive flået i stykker og fjernet en efter en.

Immigrations myndighedspersoner vil også få deres bemyndigelser genskabt: De som er gæster i vort land som prædiker had vil blive bedt om at vende hjem.

For at Make America Safe Again, skal vi arbejde samme igen.

Vor sejr i Den Kolde Krig beroede på en konsensus på tværs af partier og internationalt. Det er de vi må gøre for at besejre Radikal Islamisk terrorisme.

Men ligesom vi ikke kunne besejre kommunismen uden at anerkende at kommunismen eksisterede - eller forklare dens dårligdomme - kan vi ikke besejre Radikal Islamisk terrorisme medmindre vi gør det samme.

Dette betyder også at vi skal fremme de exceptionelle værdier ved vor levevis - og forvente at nytilkomne i vort samfund gør det samme.

Stolthed over vore institutioner, vor historie og vore værdier burde læres af vore forældre og lærere og påvirke alle der slutter sig til vort samfund.

Assimilation er ikke et udtryk for fjendtlighed, men et udtryk for medfølelse. Vort system med regering og vor amerikanske kultur, er den bedste i verden og vil være det bedst udkomme for alle der adoptere det.

Denne tilgang vil ikke kun gøre os sikrere, men vil bringe os tættere sammen som land.

At forny denne ånd med amerikanisme vil hjælpe med til at hel de splittelser der er i vort land. Det vil gøre det ved at understrege det vi har fælles - ikke det som skiller.

Dette er mit løfte til det amerikanske folk: Som præsident vil jeg være jeres største champion. Jeg vil kæmpe for at sikre at enhver amerikaner behandles lige, beskyttes lige, og æres lige. Vi vil forkaste hykleri og undertrykkelse i alle dens afskygninger og søge en ny fremtid bygget på vor fælles kultur og værdier som eet amerikansk folk.

Kun således vil vi Make America Great Again og Safe Again – For alle.

Mange tak.


1 kommentar:

Anonym sagde ...

Super - tak!

Related Posts with Thumbnails