tirsdag den 31. maj 2011

Et Apple om dagen holder eks-bøsser borte

Et Apple om dagen holder eks-bøsser borteChristopher Doyle
 
Det plejede at være sådan at litteratur, videnskabelig forskning og bøger af eks-bøsser stille og roligt blev placeret i den 'forkerte' sektion i din lokale boghandel.

Nu da vi befinder os i den digitale tidsalder sker det ikke kun på bogreolerne, men også så internettet. Det viser sig, at nogle stadig føler sig truet af den kendsgerning, at mennesker kan gå fra at være bøsse til hetero. Så i stedet for at debattere årsagen og udvise den nødvendige forskning for at bevise deres pointe, benytter de som ønsker at hæmme andres synspunkter en anden strategi: Nedgørelse, intimidering, og at fjerne alle andres synspunkter så kun deres egne er tilbage.  

Tag for eksempel beslutningen i sidste uge (marts 2011) hos computergiganten Apple om at fjerne en fremstående kristen eks-bøsse præsts applikation fra deres marked. Efter mindre en en måned på markedet, var Exodus Internationals apps blevet downloaded af over 16000.

Imidlertid pressede aktivister selvskabet til at fjerne app'en, idet de påstår at den krænker bøsser og lesbiske, fordi den tilbyder en såkaldt "bøsse-kur," som man ikke kan finde noget sted i produktet. Apple gav sig, til trods for at man til at begynde med havde givet app'en en 4+ score, hvilket betyder den ikke indeholder noget der kan være anstødeligt.
Apple's beslutning om at diskriminere mod eks-bøsser der benytter deres egne standarder er yderst tvivlsomt og rejser en række spørgsmål, især når deres politik også fastslår: Applikationer der sætter individer eller grupper i situationer hvor de kan lide skade vil blive afvist." En af disse farlige apps kaldes "Grindr (Søgested for bøsser, biseksuelle & nysgerrige af samme køn)," der benytter GPS til at lokalisere tilfældige sexpartnere til mænd der har sex med mænd (MSM). Ifølge Center for Sygdomskontrol og Prævention, sker over 70% af nye HIV infektioner i USA sted blandt MSM.

For virksomheder som Apple, er det udelukkende et slags lotterispil. De tjener langt flere penge på bøsser end eks-bøsser. Trods alt har Grinder over 1,5 millioner brugere i 180 lande, sammenlignet med blot 16000 brugere af eks-bøss app'en (før den blev trukket tilbage). Når man tager i betragtning af Apple har over 200 applikationer der betjener bøssesamfundet giver det vist meget god mening (penge). Apple er en privat virksomhed, derfor kan de gøre hvad de lyster ikke sandt?

Faktisk kan de ikke det. Fordi Apple har hovedkvarter i Californien - der har seksuel-orienterende ikke diskriminerende love for næsten alle arbrejdsgivere - kan de ikke beskæftige sig med seksuel-orienteret diskrimination. En privat virksomhed som Exodus International skal blot indgive en klage til California Equal Employment Opportunity (eller Human Rights) Office og Apple ville skulle i retten. Men igen, med begrænsede finansielle ressourcer har eks-bøsse organisationerne kun ringe mulighed for at føre en jurastrid, og det ved store virksomheder som Apple. 

Men dette problem er langt mere alvorligt på højere læreanstalter og universiteter over hele USA, som næsten alle modtager en form for betaling af regeringen (eller sig blot "dine skattepenge"). Besøg en af afdelingerne på universitetets bibliotek for Bøsser, Lesbiske, Transseksuelle, Sprøgsmål, og Intersex (GLBTQI) og du vil kunne finde masser af pro-bøsse titler, fra videnskab til fiktion. Endnu bedre, besøg de fleste undervisningsmiljøer nu om stunder og de vil kunne finde et helt center af ressorucer, fra litteratur til støttegrupper, til lægehjælp, og altomfattende rådgivning, især rettet mod LGBTQI studerende. Det du dog absolut ikke vil finde er en eneste ressource med det formål at hjælpe unge mennesker til at overvinde deres uønskede homoseksuelle tendenser.

En sag der kan belyse det: En ung mand gik fornylig ind på kontoret i et LGBTQI Resoruce Center ved Grand Valley State University i Allendal, Michigan og søgte hjælp til sin uønskede tiltrækning af sex med en af det samme køn. Da han spurgte efter hjælp så han kunne forblive tro mod sine værdier og overbevisninger blev han groft afvist. Yderligere stillede lederen af centeret spørgsmål ved den studerendes seksuelle identitet og påstod at "et flertal af mennesker ville ikke acceptere et individ der identificerede sig selv som værende heteroseksuel, men med en homoseksuel orientering."

Med andre ord, "Q'et" i dette LGBTQI center er altså ikke ment til homoseksuelle der stiller spørgsmål til deres bøsseidentitet. Det helt åbenbare hykleri ved sådanne eksempler viser at tolerancen kun går så langt som de der har magten er villige til yde den til hvilken gruppe der råber højest og mest vedvarende.


Virksomheder som Apple kan være i stand til at 'leve' af de større seksuelle minoriteter, hvis det er det de ønsker; de har stillet oddsene op, og håber af eks-bøsser stille og roligt trækker sig. Men offentligt betalte universiteter - der har langt færre ressourcer til at slås med juraanklager -- bør hellere tænke sig om to gange før de diskriminerer mod de som har uønsket tiltrækning af samme køn, eller de vil åbne op for en ny række af seksuelt-orienteret diskriminations sagsanlæg. Apple kan muligvis holde eks-bøsse rude, men regeringen kan ikke.


http://www.wnd.com/index.php?fa=PAGE.view&pageId=281077

Christopher Doyle is a former homosexual and member of the board of directors of Parents and Friends of Ex-Gays & Gays.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails