mandag den 2. maj 2011

Oklahoma bomben og myndighederne

Oklahoma City bombemand truet indenfor fængslets mure? del 3

Læs eventuelt del 1 før denne: http://synopsis-olsen.blogspot.com/2011/03/oklahoma-city-bomben-den-tredje.html
Læs også del 2: http://synopsis-olsen.blogspot.com/2011/04/hvem-er-den-3-terrorist-ved-oklahoma.html

Tør ikke nævne "den tredje terrorist" (nye FBI dokumenter netop frigivet)


Wes Vernon

Terry Nichols, der afsoner en livstidsdom uden mulighed for benådning i superfængslet ADX Florence Solorado for sin medvirken i Oklahoma City Bomben (1995) siger "John Doe 2") - en mystisk medvirkende i den terrorhandling -- virkelig eksisterer. Nichols har givet tilbud om "ikke så skjulte antydninger" af udenlandsk medvirken i terrorangrebet.


I mellemtiden skal Hussain a-Hussaini - identificeret af talrige vidner som "John Doe 2" (NN)i det morderiske angreb der dræbte 171 uskyldige mennesker -- til en planlagt afhøring den 26. april i Boston, hvor han er blevet fængslet på anklager om vold mod en anden.

Forbindelserne?

Tidligere TV journalist Jayna Davis har præsenteret beviser der forbinder Nichols med Ramzi Youset, som hun beskriver som "verdens dygtigste og mest diabolske bombefremstiller." Journalisten/forfatteren har skrevet, at Terry Nichols ofte tog på hyppige udlugter til Filippinerne hvor han angiveligt mødtes med medlemmer af Aby Sayaf, "En Stillehavs talsgruppe for al-Queda."


Davis's hårde slidsomme arbejde i "marken" er blevet beskrevet i hendes bog "Den Tredje Terrorist." Hun angiver, at bogens titel peger på Al-Hussaini (de to andre er den fængslede Nichols og den sidan da henrettede Timothy McVeigh).

Pres indefra?


Ifølge nyligt afklassificerede FBI rapporter, som Davis har vist for denne klummeskribent, har Nichols sagt - i særskilte interviews i 2005 med FBI og medlem af Repræsentanternes Hus, Republikaneren Dana Rohrabacher (Californien) - at skønt den Mellemøstligt udseende "John Doe 2" eksisterer vil han ikke sige hans navn af frygt for gengældelser mod hans familie.

Kilden, årsagen til Michols' frygt?


Mange af navnene i FBI dokumenterne der er frigivet under Freedom of Information Act (FOIA), er blevet fremhævet. Ikke desto mindre, som det kan ske, er en anden indsat i ADX Florence fængslet den omtalt Ramzi Yousef.


Nichols klagede til kongresmedlemmet Rohrabacher over at fængselsembedsmænd forsøgte at intimidere ham ved at lade ham gå forbi en celle med en "speciel" indsat. Det er ikke helt ved siden af, at formode at denne indsatte var Yousef.


Noget langt mere besynderligt man kunne spørge om er - når man tager overfloden af maksimum sikre fængsler i U.S. i betragtning, - hvorfor var det da nødvendigt at indsætte både Nichols og Yousef i det samme - når man overvejer de troværdige informationer om deres sammenfaldende tilknytning til Oklahoma City terrorhandlingen? (Nichols benævner denne særlige påstand som "pladder," men beviset i bogen Den Tredje Terrorist er overvældende.)

Højdepunkter i FBI rapporten

I de netop frigivne FBI dokumenter sagde Nichols, da han blev bedt om en kommentar, at teorien der fremføres i Den Tredje Terrorist vedrørende Al-Hussaini som "John Doe 2" "kunne være korrekt."

Ikke kun een gang, ikke to, men adskillige gange i interviewene diskuterede Nichols den udenlandske indblanding i bombeplanen. Da han blev bedt om at specificere sine grunde for den formodning bad Nichols FBI agenten der skulle overvåge hans interview med Kongresmanden om at forlade rummet.


Interviewet blev da afbrudt da FBI embedsmænd og Kongresmedlem Rohrabachers medhjælpere gik ind på anmodningen. Det som gjorde udslaget var, at FBI sagde det "ville være tvunget til at indstille interviewet hvis ikke agenten fik lov til at vende tilbage til rummet hvor interviewet foregik."

Opsummering

Under fortsættelsen af interviewet "fastslog Nichols at Tmohy McVeigh nævnte folke fra Mellemøsten* inden yderligere information) adskillige gange. "Nichols troede også der var en arabisk forbindelse med Oklahoma City Bomben.


Nichols sagde at McVeigh havde "samtalet med muslimer" før angrebet, skønt han ikke selv var vidne til disse samtaler - delvist fordi McVeigh havde en tilbøjelighed til at "holde sine kontakter for sig selv" i dette nederdrægtige foretagende.

"Mysteriet" er her endnu

I et interview for denne klumme har den efterforskende journalist Jayna Davis udtrykt bekymring over de kraftige indskrænkninger i frigivelsen af FBI papirerme og også den kendsgerning at interviewet med Nichols ved Rohrbacher, slugte mere end to timer, men blev opsummeret på blot tre sider, og derfor er der reel formodning om, at det ikke er fyldestgørende.


Davis huskede at under hendes årelange gennemborende forskning da hun blev interviewet af FBI om denne sag, "Jeg havde bevis på at der var store udeladelser fra det som jeg fortalte FBI fordi hver gang der var kritisk information - og retssagen kørte - udelod de omhyggeligt enhver information der ville kunne foranledige at den blev sendt videre til et forsvarsholds efterforskning."


"Om Oklahoma City Bomben," fortsatte Davis, "kom jeg med navne de specifikke individer der havde forbindelser til PLA (Den Palæstinensiske Befrielsesorganisation), ifølge retsoptegnelser. Det blev fjernet fra min udtalelse."


Når man betragter FBI rapporten der blev offentliggjort i april 2011, med dens sølle tre sider af noter, og "mindst fem til seks direkte henvisninger til Timothy McVeigh, til orden "Mellemøsten," "Arabisk terrorisme", og "Muslim" fortæller det mig at alt det Nichols talte om var en Mellemøstlig operation i Oklahoma City," argumenterer Davis. Samtidig "afholdt Nichols sig fra nærkontakt og personlig indblanding, fordi han sidder lige ved siden af en fyr (Yousef) der ville skære halsen over på ham eller sikre at det bliver gjort." Han vil ikke sige noget om sin personlige direkte kendskab eller direkte samarbejde med Mellemøstlige terrorister. Han vil redde sit selv. Han har et overlevelsesinstinkt."


BTW, Nichols beskikkede advokat dukkede aldrig op ved fængselsinterviewet, og efterlod dermed Davis med spekulationer om at regeringen har nægtet at betale fordi det var "en dyr tur." (Ironi: Dette var samtidig med at regeringen ikke var blasert over at have et forbrug i billionstørrelse).

På adskillige fronter er der dækoperationer

Under normale omstændigheder ville alt dette være forsidenyheder. Medierne ville banke på hver eneste relevant dør for at finde frem til nogle svar. I årevis forsøgte Jayna Davis, og ejerne af hendes TV station bakkede hende fuldt op. Da New York Times købte stationen, blev hun imidlertid hindret i sin efterforskning af sporene. (Hvilken overraskelse!) Det siger noget om mediernes korruption. 
 
Men hvad så med regeringskorruption? Hvorfor stolede Nichols ikke på FBI? I dette særlige tilfælde, hvorfor skulle noget dog det? 22 vidner har linket Timothy McVeigh med Hussain Al-Hussaini, og FBI myndigheder har ikke engang forsøgt at interviewe Al-Hussaini. De havde dog tid og mandskab til at dykke ned i hver blindgyde de kunne finde, tilsyneladende villige til at standse lige før de gik fra hus til hus og trak masser en håbløse "subjekter" der passer på deres forudbestemte profil at den mistænkte ikke må se ud som eller tale som var han fra Mellemøsten.


Hvis FBI udfører deres arbejde, ville dets agenter være overalt hos de lokale myndigheder i Quincy, Massachustts, og kræve at Al-Hussaini ikke frigives fra cellen på anklager der går ud for et angiveligt ølflaske slagsmål den 9. marts. I stedet for at opbygge nysgerrighed vedr. forbundsmyndighederne, da var mine egen foresprøgseler til FBI hovedkvarteret her i Washington noget der blot førte til det rene ingenting og et svar fra en telefonsvarer. (se denne artikel, og denne)

Med de nyligt frigivne (skønt ufuldstændige) informationer der nu er offentlige, hvad hindrer så forbundsmyndigheder fra - endelig! - at udspørge Den Tredje Terrorist? Ja lige præcis hvad? Hvem? Hvorfor?

http://www.renewamerica.com/columns/vernon/110414

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails