tirsdag den 20. november 2012

80 lastvognstog til Gaza fra Israel

80 lastvognstog

Leo Rennert

Hvor langt strækker Israel sig i at opfylde humanitære standarder som intet andet land i verden ville kopiere under en væbnet konflikt?

Her følger et svar: Den 18. november, mens Tel Aviv og andre tætbeboede områder var under raketangreb, bragte Israel 80 lastvogntog med fødevarer og medicinsk udstyr ind i Gaza, ifølge den officiel meddelelse. Israelske grænsevagter var behjælpelig med at få konvojen af sted med stor risiko til følge for dem selv. Disse overførsler er gentagne gange blevet angrebet af Hamas.

Ved Keren Shalom grænseovergangen drog 64 lastvogne med fødevarer ind i Gaza, plus endnu 16 lastvogne med vigtig medicinsk udstyr, herunder bedøvelsesmidler og andet udstyr til brug for læger.
 

Ved en anden grænseovergang, Erez Terminal, kom 26 patienter og deres følge fra Gaza ind i Israel for at få lægelig behandling af højeste kvalitet. De palæstinensiske patienter fra Gaza, var undertiden under behandling på israelske hospitaler under raketbeskydning. .

Israel arbejdede med Den Palæstinensiske Selvstyreenhed og medlemmer af det internationale samfund for at være behjælpelig med overførslen af de humanitære forsyninger.

I en regeringsudtalelse om transporterne sagde myndigheder at “mens Israel er forpligtet til at give fortsat assistance, er det underlagt begrænsningerne skabt ved det fortsatte raketangreb og angreb fra Hamas og andre ekstremistiske grupper i Gaza. Raketterne udgør en fare for de som bemander grænseovergangene og hindrer ofte eller forhindrer helt overførslen af hjælpen.”...

"IDF vil fortsætte med at finde metoder til at afværge terroristangrebene der stammer fra Gazastriben, samtidig med at vil skelne mellem terroristerne og de civile som ikke har noget med dem at gøre.”

De førende medier vil højst sandsynligt ikke give nogen særlig dækning af denne humanitære indsats. Den passer nemlig ikke til deres dagsorden.

Leo Rennert is a former White House correspondent and Washington bureau chief of McClatchy Newspapers.


http://www.americanthinker.com/blog/2012/11/eighty_truckloads_2.html#ixzz2Cgi6Orb6

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails