fredag den 2. november 2012

Romney fører nu hos kvinderne

Romney fører i 4 større meningsundersøgelser

Rick Moran

Føringen er helt sikkert ikke stor. Men selv Reuters der hælder mod Demokraterne og WaPo/ABC har Romney som fører i kampen med mindre end to uger tilbage. .

R 50% O 46%...  Rasmussen
R 50% O 47%...  Gallup
R 49% O 48%... ABC/WaPo
R 47% O 46%...  Reuters

Af større betydning.....

Kønsforskellen er borte:

Med mindre end to uger til Valgdagen har Republikanske Mitt Romney udslettet Barack Obamas 16% fordel i kvindelige vælgere, viser en frisk Associated Press-Gfk meningsundersøgelse. Og præsidenten har i tilgift har nu nærmest elimineret Romneys føring hos mænd.  

Denne forbløffende kønsdynamik efterlader præsidentkampen nærmest uafgjort med Romney der skulle få 47% af de sandsynlige vælgere og Obama 45%, et resultat der ligger indenfor fejlmarginen af meningsundersøgelserne.

Efter en første debat, hvor han tog føringen og generelt en god måned har Romney fundet fodfæste hos amerikanerne på en række vigtige områder, herunder deres tillid til at han ville kunne få styr på økonomien og deres indtryk af hans evne til at sætte sig ind i deres problemer.
 

Samtidig er forventningerne om at Obama vil blive genvalgt borte: Halvdelen af vælgerne forventer nu at præsidenten vinder - en nedgang fra de 55% tidligere på måneden.

For en måned siden favoriserede kvinder Obama frem for Romney på økonomien - 56% mod 40%. Nu er det skiftet til 49% for Romney og 45% for Obama.

På lignende vis er Obamas føring blandt kvinder som den kandidat der bedst forstår folks problemer indsnævret betragteligt, fra en 58-36 Obama fordel i sidste måned til 50-43 nu.

Monica Jensen, en 55 årige uafhængig fra Mobile, Alabama siger hun stemte på Obama i 2008, men nu vil hun skifte til Romney - og det skyldes økonomien.  

“Jeg er klar til en forandring,” sagde hun. “Jeg ønsker at se økonomien gå en anden retning.”

Romney udfører det som har været i særlig grad vanskeligt for de fleste præsidentkandidater: Han får folk til at tænke anderledes. Dette er særligt vanskeligt når man stiller op mod en siddende præsident, men det gør Romney.

Tendensen er mest i hans favør, selv i svingstaterne. Forvent at se hans føring blive større, dog langsomt, i løbet af de næste 10 dage.

http://www.americanthinker.com/blog/2012/10/romney_has_lead_in_all_4_major_tracking_polls.html#ixzz2ANed8Zlq

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails