fredag den 9. november 2012

Spøgelsesbyer - til brug for hvem?

Flere ‘spøgelsesbyer’ dukker op

Fotos afslører byer der er helt uden mennesker. Hvad sker der?

Chelsea Schilling

Hvorfor lader Kina opbygge store, omhyggeligt planlagte “spøgelsebyer” der er fuldstædnig øde for mennesker?

Nu rapporterer BBC om en gigantisk ny kinesisk bygget by man har set i Afrika i udkantsområderne af Angolas hovedstad Luanda.

                        
                                        
Byen, Nova Cidade de Kilamba, er planlagt til at bebos af op til en halv million mennesker og indeholder 750 otte-etagers bygninger, 12 skoler og mere end 100 butikscentre ifølge rapporten. Den dækker et område på knap 5000 hektar.

BBC tidligere Angola korrespondent Louise Redvers rapporterede at  byens bygninger er fuldstændig tomme.

De tomme byer er ikke kun i Afrika.

WND og Jerome Corsi’s Red Alert rapporterede sidste år at Google Earth fotos af Kina viser by efter by med enorme komplekser bestående af kontorskyskrabere, regeringsbygninger, lejlighedskomplekser, tårne med boliger og hjem, alle forbundet i netværk af tomme veje - med nogle af byerne befindende sig i Kinas mest ugæstfrie områder.
Google billede af Kinas tomme veje.

Billeder af disse “spøgelsesbyer” - efter at utallige milliarder dollars er blevet brugt på at bygge tårne og øvrige bygninger - åbenbarer at der ikke bor nogen i dem.

Blok efter blok af tomme huse og lejlighedskomplekser, glamourøse offentlige bygninger, strålende offentlige parker og sportsfaciliteter, selv kunstmuseer, forbliver i det sorte og hele tomme.

“Billederne ligner kæmpe scenerier fra film der skal fremvise en apokalyptisk scene, hvor en eller anden neutronkernekrig eller en bizar naturkatastrofe har udslettet mennesket fra jordens overfalde efterladende skyskraberne, sportsstadions, parker og veje helt intakt.” Corsi bemærkede “En af Kinas spøgelsesbyer er faktisk bygget midt i en ørken i det indre Mongoliet.”

Business Insider har haft en serie af fotos med disse kinesiske spøgelsesbyer. Den ene viste ingen biler i byen på nær cirka 100 parkeret i klumper ved en regeringsbygning, og en anden der viste et smukt vådområde med mennesker der var føjet ind ved hjælp af Photoshop.

den tid havde Kina anslået overskud på 64 millioner tomme hjem og man byggede op til 20 nye spøgelsesbyer om året på landets “kæmpemæssige områder med ubeboet land.”

Tomme veje i Zhengzhou, Kina

Business Insider spekulerede i at kineserne har brug for at sætte deres penge i et eller andet, derfor har udviklerne besluttet at bygge for dem, som et sted at ‘opbevare’ velstanden, selv om de kinesiske bygninger ikke er beregnet til at kinesere skal bo i dem og der ikke er udsigt til at man kan finde nogen der vil leje dem.

ScallyWagAndVagabond.com citerede Patrick Chovanec, en lærer i virksomhedsledelse ved  Tsinghua University i Beijing, der forklarede. “Hvem ønsker at være borgmesteren der fortæller han ikke fik en vækst på 8% dette år? Ingen ønsker at komme frem med det. Derfor incitamenterne i systemet til at bygge. Og hvis det er den nemmeste vej at opnå vækst, ja, så bygger man.”

Følgende er fotos lagt på Facebook af den kinesiske “spøgelsesby,”
Nova Cidade de Kilamba, in Africa:Chelsea SchillingChelsea Schilling is a commentary editor and staff writer for WND, an editor of Jerome Corsi's Red Alert, and a proud homeschooling mother. Schilling joined the Army at age 17, receiving the exceptional designation of expert marksman three times. In addition to WND, Schilling has worked as a news producer at USA Radio Network and as a news reporter for the Sacramento Union
.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails