lørdag den 10. november 2012

Palæstinas historie - ret og vrang

Godtroende og helt forkert på den: Israel og Palæstina

Bernie Planck

Jeg skriver ikke boganmeldelser, men jeg synes følgende er så interessant at jeg mente det burde viderebringes til mine læsere. Hvis du nu skulle gætte på, hvem der der var flest af i befolkningen i Jerusalem for 165 år siden ville disse tal, da have været blot i nærheden af dit bedste bud: "I 1844 i Jerusalem var der 7129 jøder...5760 muslimer ...3390 kristne."?

Jeg forventer nu, at nogle apologeter indenfor muslimer der har indsigelser mod dette tal, vil sige, at de de fleste muslimer ikke kan tælle eller læse, og så kunne disse tal meget nemt være fabrikeret af snedige jøder.

Uanset disse indvendinger da tilbyder jeg dig disse fascinerende kendsgerninger om Israel og Palæstina fra Marcus Henderson Wilder:
                                                   
Godtroende og helt forkert på den: Israel og Palæstina: Det åbenbare spørgsmål ingen stiller

Her kommer nogle godbidder fra l. kapitel:

I 1869 skrev Mark Twain om hvor øde landet var, om at rejse hele dagen uden at møde et meneskeligt væsen på vejene eller ude på landet. Mark Twain skrev om arabisk dovenskab og snavs og fluer.

I 1880'erne tvang amerikanerne indianerne ud af deres land for at hvide kunne bosætte sig i indiansk land. Mange indianere blev derfor dræbt.

I 1880'erne tvang australierne aboriginerne ud af deres land for at kun hvide kunne bosætte sig i aborignernes land. Mange aboriginere blev derfor dræbt.

I 1880'erne tvang New Zealændere maorierne ud af deres land for at kun hvide kunne bosætte sig i maoriernes land. Mange maorierne blev derfor dræbt.

I 1880'erne købte europæiske jøder øde land i det som nu er Israel, og tilsluttede sig Mizrahi jøderne der havde været der siden Abraham.

I begyndelsen af 1882 slog fyrre jødiske familer sig ned ved Rishon L'Tzion. Fire hundrede arabiske familier slog sig ned rundt om dem. Nogle af de arabiske familier var beduiner. Nogle kom fra Ægypten.

En britisk embedsmand rapporterede at araberne søgte arbejde, rent drikkevand, bedre lægehjælp, og en lavere børnedødelighed. Embedsmanden rapporterede at dette mønster blev gentaget i områderne, hvor jøderne slog sig ned.

I 1890'erne skar belgierne hænderne af afrikanerne hvis de ikke samlede nok gummi ind.

I 1890'erne flokkedes araberne til de jødiske områder i Palæstina for at få arbejde der blev muliggjort af de jødiske investeringer og foretagsomhed.

Efter 2. Verdenskrig forsøgte Storbritannien at oprette et palæstinensisk råd bestående af tolv ...otte arabere...to kristne ... to jøder. Araberne sagde det var to jøder  for mange. En kyniker ville måske sige at araberne vidste, at de to jøder rigeligt gjorde det ud for de otte arabere.

I 1917, lovedes gennem den britiske Balfour Aftale et nationalt hjemsted for jøder i Palæstina. Briterne mente det dog ikke.

Araberne forkastede tostatsløsningerne i 1917, 1937, 1948 og 2000.

Efter en nazi støttet arabisk revolte i 1936-1939 flygtede den britisk-støttede arabiske religiøse leder Husseini til Tyskland. Husseini er æret og respekteret i Islam idag.
I 1939 begrænsede et dekret i alvorlig grad den jødiske immigration til Palæstina.

Efter 2. Verdenskrig søgte europæiske jøder tilflugt i det som nu er israel. De arabisksindede briter søgte med alle midler at holde jøderne ude af Palæstina. Under FN mandat oprettede jøderne staten Israel, trods arabiske indvendinger og britisk forræderi.

I FN dokumenter der gav autorisation til skabelsen af staten Israel, anslog en araber/britisk/afrikansk klausul befolkningstallet som værende i arabernes favør. I 1948 var den arabiske befolkning i høj grad svingende. Denne paragraf identificerede enhver araber der havde været i Palæstina i to år som en fastboende indbygger.

Giver vi tilfældige mexikanske arbejdere statsborgerskab efter to år i USA?

I 1948 angreb arabiske lande den spæde jødiske nation. Jødiske borgersoldater besejrede med beslutsomhed de kombinerede professionelle hære bestående af fem arabiske nationer.

I 1948 flygtede 850000 arabiske indbyggere ud af Israel eller blev udvist. Der er vidnesbyrd om at arabiske indbyggere blev opmuntret af de arabiske invasionsstyrker til at flygte for at give invasionstyrkerne en friere handlefrihed.

Kun Jordan tilbød flygtningene borgerskab. I alle andre muslimske lande er palæstinenserne forblevet i lejre i over 60 år derefter....manipuleret af anti-israelsk propaganda. 

I månederne efter 1948 krigen flygtede 850000 sefardiske/Mizrahi jøder, eller blev udvist, til Israel fra de arabiske lande der havde tabt krigen. Vi kender ikke tallet på, hvor mange jøder der flygtede til andre lande. Vi ved ikke hvor mange jøder der blev dræbt. De arabiske nationer siger de ikke kender til denne flugt/udvisning.

Sefardiske jøder har været i Mellemøsten siden 1492, Mizrahi jøderne siden Abrahams dage.

Hvis palæstinenserne virkelig ønskede deres eget land, da ville de indkalde til en konvent for at lave en forfatning .. skrive en regeringserklæring...udnævne en nation. Der er præcedens for en sådan handlemåde.

Siden krigen i 1967 er disse arabere blevet kaldt palæstinensere. Palæstinenserne er arabisktalende... ikke arabere. Palæstinenserne er sandsynligvis tyrkiske hititter der kom til Palæstina via Kreta og Cypern. Palæstinensernes oprindelse er uklar.

Palæstinenserne er Bibelens filistre...havets folk. Det som nu er Gaza var Filisterland. Gaza er deres...medmindre Gaza tilhører de kanaanitiske folkeslag som palæstinenserne erstattede....mennesker som havde været i landet sidens tidens begyndelse.

Romerne kaldte provinsen Palæstina for at fornærme de oprørske jøder. Osmannerne beholdt navnet.

Hvis palæstinenserne havde boet i fred sammen med jøderne i det demokratiske Israel ville palæstinenserne eje Israel. Med forskellen i fødselstallet kunne palæstinenserne havde overtaget Israel med deres valgstemmer.

Det moderne Israel og Palæstinas historie er ikke den du får fortalt.

Den palæstinensiske leder Musa Alami sagde i 1948, "Foket har i alvorlig grad behov for en myte for at fylde deres forestillinger og bevidsthed."

Kongen af Jordan nægtede også udskiftningen af arabere med jødiske bosættelser. Kongen sagde, "Araberne er ligeså ødsle til at sælge deres land som de er til ...at jamre over det."

Den populære historie om Palæstina er en myte. 


Hvis du vil besøge  Marcus Henderson Wilder's Website klik her.

http://plancksconstant.org/blog1/2009/05/naieve_abroad_israel_palestine.html

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails