lørdag den 17. november 2012

Europæiske arbejdere er idioter!

Europæiske arbejdere er idioter

Bernie Planck

Forestil dig for et øjeblik om landmænd begyndte at lave optøjer, plyndre, og krævede at deres regering skaffede mere regn. Helt absurdt, ikke sandt?

Nuvel, hundredtusinder af europæiske arbejdede krævede noget lige så absurd: De krævede at deres regering skabte flere arbejdspladser:
                           
En betjent affyrer tåregas mod demonstranter der protesterer mod nedskæringer hos regeringen i Torino, Italien, onsdag. Der var sammenstød med politiet i Rom, Milano, Torino, Padua og Brescia.Photo Credit: Associated Press

Hundredtusinder af Europas plagede borgere gik i strejke eller myldrede ud på gaderne i adskillige hovedstæder onsdag, til tider kom det til sammenstød med uropolitiet, da de demonstrerende forlangte, at regeringerne ophører med budgetnedskæringer og skaber flere arbejdspladser. De protesterende blev mødt med tåregas i Italien og Spanien, dog var det i det store og hele begrænset til de lande der er hårdest ramt af nedskæringer der som formål har at bringe regeringsforbruget i overensstemmelse med indtægterne.

I mere velstående nationer, som Tyskland, Holland og Danmark har der kun være små sløve demonstrationer.

Regeringerne der står bag den strenge tilbageholdenhed lod sig ikke mærke af magtdemonstrationen.

“Vi skal ikke desto mindre gøre det som er nødvendigt: Lade det fastlåste arbejdsmarked åbne op, give flere mennesker en chance for at arbejde, blive mere fleksibel på mange områder,” sagde Tysklands kansler Angela Merkel. “Vi vil selvfølgelig gøre dette helt klart, igen og igen, i samtaler med fagforeningerne.”  

Dette er hvad Merkel mener. Problemet er ikke at regeringer ikke skaber jobs, problemet er i stedet at fagforeningerne har hæmmet arbejdsmarkedet således at jobvæksten og foretagsomheden i den privat sektor nærmest er umuliggjort.

Nogle af mine læsere husker måske optøjerne i Frankrig i 2006, da den franske regering ville ændre loven således at arbejdsgivere lettere kunne afskedige og dermed ansætte de under 26. Dette ville have den øjeblikkelige virkning at titusinder af unge mennesker ville kunne få jobs, se min artikel For en gangs skyld er jeg enig med den franske regering. Arbejdsgiverne er helt åbenbart tilbageholdende med at ansætte nye medarbejdere, hvis de aldrig kan afskedige dem igen, men europæerne er idioter.

Nogle af mine europæiske læsere kan muligvis klage og sige at amerikanerne også er idioter - og det vil jeg ikke argumentere imod, trods alt blev Obama genvalgt med et flertal af stemmerne og jeg tvivler ikke på at de fleste af dem også tror at regeringen kan skabe arbejdspladser.

Vort land bruger næsten 11000 dollars per elev om året, og alligevel stemte 62 milllioner på Obama. Her følger så mit forslag til at skære underskuddet bort samtidig med at intelligenskvotienten kan øges hos gennemsnitsamerikanere: Hold inde med den offentlige uddannelse. Uanset hvad vi gør nu - ja så har det ikke fungeret og det har skabt mindst 62 millioner idioter der vandrer rundt på vore gader.

Note

Uddannelserne: Uddannelsesudgifter per land.
I 2008, var udgifterne per elev i USA $10,995 ved den kombinerede grundskole og mellemskole, hvilket var 35% højere end gennemsnittet på $8,169 for OECD medlemslande ifølge rapportens data.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails