onsdag den 21. december 2011

Definition af 'fairness'!

Definér 'fairness,' Mr. President

Walter Williams

Det mest fremtrædende tema i præsident Barack Obamas tale den 6. december i Osawatomie, Kansas var om behovet for en større “fairness.”

Skønt præsidenten faktisk ikke definerede udtrykket “fair(ness)” så benyttede han det 15 gange.


Idet han forklarede om sin nye helt Teddy Roosevelt sagde Obama: “Men Roosevelt vidste også at det frie marked aldrig har været en gavebod, hvor man kunne tage det man kan fra hvem man kan. Han forstod at det frie marked kun fungerer når der er regler på vejen for at sikre at konkurrencen er fair, åben og ærlig.” Hvad fair konkurrence er, er noget der er subjektivt, men lad mig give nogle få eksempler på hvad der helt sikkert ikke er fair.

Lad os formode at en person ønsker at være taxiejer. Han har kørekortet, bilen og en ulykkes/ansvarsforsikring. Er det så fair, at han i New York City først skal købe sig en taxilicens, der i oktober solgtes for 1. million dollars? Taxilicenser i Chicago sælges for 56000 dollars. I Boston er det 285000 og i Philadelphia 75000 dollars. Er det fair konkurrence?
I nogle byer skal man for at eje en taxi erhverve sig en certifikat om “offentlig egnethed og nødvendighed.” Ved en høring for Public Utility Commission dukkede valgte taxiejere op med deres advokater for at protestere over, at der ikke var brug for endnu et taxisselskab, og ansøgningen blev derpå nægtet. Se nu ville jeg jo gerne have Obama - eller nogen anden - til at fortælle os om det er fair konkurrence.  

The Davis-Bacon Act fra 1931 er en lov med sin oprindelse i racisme, og med en bred støtte fra Kongressen. I løbet af 1931 lovgivningsdebatten om Davis-Bacon-Act, der giver mandat til en minimums (for det meste fagforeningsbestemt) løn til forbunds finansierede eller medstøttede byggeprojekter, der var de racemæssige intentioner helt tydelige. Medlem af Repræsentanternes Hus John Cochran, Demokrat-Montane, støttede loven, idet han sagde han havde “modtaget adskillige klager ...om entreprenører fra Syden der havde lavtlønnede farvede mekanikere ansat, og de medbragte ansatte fra Syden.” Clayton Allgood, Demokrat-Alabama klagede: “Man har henvist til en entreprenør fra Alabama der drog til New York med ulovligt arbejde....Den entreprenør har ansat billige farvede arbejdere som han transporterer, og han placerer dem i hytter, og det er arbejde der er i konkurrence med de hvides arbejder over hele landet. Medlem af Repræsentanternes Hus William Upshaw, Demokrat-Georgia talte om “super overfloden eller den store ophobning af Neger arbejdere.” American Federation of Labor præsidenten William Green sagde, “Farvede arbejdere benyttes til at nedbryde lønningernes niveau.” Davis-Bacon er stadig lov. Den moderne retorik til støtte for den har ændret sig, men virkningerne af den har ikke.

Der er fortsat diskrimination mod ikke-fagforenings byggearbejdere. De fleste sorte byggearbejdere er ikke i en fagforening. Tragisk nok har både præsident Obama og næsten alle sorte kongresmedlemmer, der stemmer for deres allierede i fagforeningerne, stemt imod enhver lempelse der ville modificere eller helt fjerne restriktionerne Davis-Bacon loven. Mon præsident Obama ville anse denne lov som fair konkurrence?

Muligvis er det allermest uretfærdige der hænder for de fleste sorte de, i det store og hele, elendige skoler de går i. Ofte udstedes der bedrageriske high-school diplomer der siger de kan læse, skrive og benytte computer på 12. klasse niveau, når de faktisk ikke kan mere end 7. eller 8. klassesniveau. Præsident Obamas administration er stærkt imod uddannelseslegater, selv så lille som D.C. Opportunity Scholarship Program med hans Budgetkontor der siger: “Legater til private skoler er ikke en effektiv måde at forbedre elevernes resultater. Administrationen er stærkt imod udvidelsen af programmet og åbne det for nye studerende.” Præsidenten er imod det frie skolevalg for lavindkomstforældre mens hans egen børn går på Sidwell Friends, en af de mest prestigefylde private skoler i D.C.

Mange medlemmer af Kongressen holder deres egne børn ude af de offentlige skoler i D.C.; 44% af senatoreren og 36% af medlemmerne af Repræsentanternes Hus gør det sammen, og det indbefatter 35% af Congressional Black Caucus medlemmerne, der stemmer imod det frie skolevalg. Deres handlinger er dikteret af hvad der gavner National Education Association og ikke de sorte børn fra lavindkomsterne. Synes du det er fair?

Forresten er børn af lærere på offentlige skoler mere end dobbelt så tilbøjelige, i forhold til andre forældre, at sende deres egne børn til privatskoler. Det er vist rigeligt til at fortælle os et og andet.Walter E. Williams, Ph.D., is the John M. Olin Distinguished Professor of Economics at George Mason University in Fairfax, Va.

http://www.wnd.com/index.php?fa=PAGE.view&pageId=377093

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Hvordan finner du alle disse rasistiske og diskriminerende artiklene? Jeg forstår hvorfor disse ikke har blitt publisert; fordi folk kan bli fornærmet. Noe du tydeligvis ikke forstår.

Related Posts with Thumbnails