torsdag den 15. december 2011

Seksuelt misbrug - et moderne fænomen og epidemi?

Seksuelt misbrug en nutidig epidemi?                           

Dr. Laina Farhat-Holzman

Den moderne verden synes at være oversvømmet af seksuelt misbrug og dårlig opførsel. I løbet af det sidste tiår har vi set voksne mænd (trænere og præster, velansete i samfundet) der ikke har kunnet modstå seksuelt at misbruge børn; de er de værste af slagsen. Men andre krænkere er de liderlige der ikke kan holde sig fra at begramse kvinder, tilbyde jobs for sex, eller som holder unge kvinder fangen i årevis for en seksuel udnyttelse. Er vi ved at miste vore værdier, eller er dette slet ikke en epidemi, men den sidste udstilling af elendig menneskelig opførsel, som man ellers aldrig har kaldt elendig.

Kendsgerningen at vi synes at disse væremåder (sammen med hustru- og børnemishandling, tvungen ægteskaber og “æres” drab) er uacceptabel i vort samfund indikerer at vi er kommet ganske så langt fra, hvordan tingene er foregået i de sidste 5000 år.  

Det er vanskeligt at vide, hvordan vore primitive forfædre behandlede børn, men vi kan få et glimt at det i nutidens primitive samfund på New Guinea eller Afghanistan, for eksempel. De børn blev tidligt voksne - lige så snart de var kønsmodne - og vi ved de begyndte at få børn som teenagere. Jeg erindrer, for årtier siden, beretningen om en 5 årig pige fra Peru, der blev gjort gravid af sin onkel. I betragtning af barnets alder troede vi alle at det var en fuldstændig skør hændelse - men desværre ikke.

           

En Bacha Bazi, (dreng der danser, ofte benyttesd til sex af ældre Pashtun mænd i Afghanistan) fotograferet mellem1905 and 1915.

Joel Brinkley, “Foreign Matters” klummeskribent for San Francisco Chronicle skrev fornylig om “Afghanske Børn: Grum Statistik og få Rettigheder.” Den afghanske regering (der koster os blod og skattemidler i forsøg på at redde den) har netop skæret ned på budgettet for menneskerettigheder med halvdelen. Dette er ikke et problem for dem, der jo er domineret med de kulturelle værdier af den største stamme Pashtun.

Brinkley opsummerer følgende kendsgerninger:  

  • Taliban benyttede som det er så velkendt børn som menneskeskjolde og børnesoldater.
  • Afghanske forældre kan, og benytter sig af det, overdrage pigebørn når retssager skal afgøres. Den forulempede part kan gøre med barnet som de ønsker og gør det så. Små piger bliver slået, voldtaget og holdes som slaver af deres nye herrer og disses mandlige slægtninge. Mange pigebørn gives også som en “gave” således af forældrene kan spare en medgift.
  • Piger der overdrages til ægteskab (som unge purunge) har ingen beskyttelse mod misbrug af deres ægtemand eller dennes familie. De som er dristige nok til at løbe bort bliver eftersøgt og myrdet. I en berømt sag, havde Time Magazine et billede på forsiden af en ung kvinde, hvis næse var blevet skåret af, og hun var overladt til at bløde til døde. Amerikanske soldater fandt hende og reddede hende.
  • Børn bliver bevidst lemlæstet og derpå sendt ud for at tigge, arbejde i stenbrud, i miner eller for at høste opium. At gå i skole er helt udelukket for de fleste.
Og de åh-så mandige afganske krigsherrer er pæderaster. Det er en almindelig praksis at købe “smukke” små drenge fra ludfattige familer og optræne dem til at “underholde” med sang, dans leg, spille på musikinstrumenter, for at more i selskaber bestående udelukkende af mænd. (se denne artikel på synopsis).

Voksne mænd dyrker ‘romantik’ med deres smukke drengeelskere som de smider ud når de begynder at få overskæg. Det kunne se ud som om at Pashtunske mænd slet ikke bryder sig om kvinder. Det gjorde de gamle grækere heller ikke, de som muligvis har introduceret denne kultur til afghanerne gennem Alexander d. Store.  

Disse krænkelser og mange flere er dokumenteret af menneskerettighedsarbejdere, publikationer i Vesten, dokumentarfilm og UNICEF. Spørg enhver veteran fra krigen i Afghanistan og han kan fortælle dig meget mere. Landet er barbarisk, og gennemsnitslevealderen med et elendigt liv er 44 år (meget mindre for kvinder).

Den forkastelige seksuelle væremåde hos afghanerne er kulturelt betinget; den moderne vestlige for mænd (herunder lidenskab efter pornografi) er ikke normen, og  omfatter tilsyneladende en hjerneblokering. Vi kan blot håbe på at vore store fremskridt i hjerneforskning en dag vil gøre det muligt at kunne identificere og forhindre disse rester af seksuel udnyttelse og misbrug.

Det tjener til vor ære at vi synes det er afskyeligt. Håbet for os nu er at få fængslet overtræderne og ikke få videreført praksis til ofrene.

FamilySecurityMatters.org Contributing Editor Dr. Laina Farhat-Holzman is an historian, lecturer, and author of How Do You Know That?She  also writes for the Santa Cruz Sentinel. You may contact her at Lfarhat102@aol.com or http://www.globalthink.net.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails