onsdag den 14. december 2011

Kun muslimer må besøge Tempelbjerget

Kristne, jøder har forbud mod at besøge Tempelbjerget i Jerusalem

‘Det kunne se ud til at religionsfrihed kun gælder for muslimer’

Aaron Klein

JERUSALEM – Den israelske regering har nu for tiden forbudt alle ikke-muslimer adgang til Tempelbjerget, der betrages son det helligste sted for judaismen.

"Det synes som om, at religionsfriheden i Israel kun gælder muslimer og ikke for kristne og jøder,” sagde Danny Danon​, vicetalsmand for Knesset til WND idet han omtalte de nye restriktioner.

Jerusalem Police talsmanden Shmulik Ben Ruby bekræftede overfor WND at jøder og kristne ikke får lov til at komme ind til Tempelbjerget på grund af bekymringer over sikkerheden ved hovedindgangen for ikke-muslimer kendt som Mughrabi Broen.


*
Temple Mount​ in Jerusalem


I går beordrede Jerusalems borgmester Nir Barkat officielt at broen skal være endeligt lukket på grund af anmodninger fra byens myndighed for Oldtidsmindesmærker der gør opmærksom på farerne for, at den svækkede trækontruktion kan bryde sammen eller gå i brand.

Der er 15 adgangsveje til Tempelbjerg området. 10 af dem er i brug, men udelukkende for muslimer.
.
Mughrabi Porten, der befinder sig ved plaza ved Vestmuren er den eneste adgang for ikke-muslimer til steder, hvilket betyder at lukningen nu forhindrer jøder, kristne og alle turister i at besøge stedet indtil der er bygget en erstatning.

Ben Ruby sagde der ikke er nogen øjeblikelige planer om at åbne nogen af de 10 andre adgangsveje til Bjerget for ikke muslimer af hensyn til, og bekymring for sikkerheden.

En bro som erstatning kunne tage adskillige måneder at bygge. Arabiske lande advarer allerede om at enhver konstruktion i det følsomme område kunne føre til vold, og hævder at den jødiske stat benytter brorenoveringen for at true Al-Aqsa der befinder sig på bjerget.

"Dette er et alvorligt skridt der viser Zionisternes plan for agression mod Al Aqsa Moskeen,” fortalte Hamas talsmanden Fawzi Barhum Agence France-Presse​.

Knesset speakeren Reuven Rivlin sagde den israelske regering modtog advarsler om brorekonstruktionen fra de egyptiske og jordanske regeringer.
" Det Muslimske Broderskab lægger pres på dem” sagde han om Egypten.

Jordans udenrigsminister Nasser Judeh, føjede sig til listen ved at fortælle det arabisk-sprogede Al-Rai netværk, “Jordan forkaster ethvert israelsk forsøg på at øve indflydelse på de hellige steder i Jerusalem, og karakteren og arven i byen.”

Mughrabi Broen trænger virkelig til reparation, Den var planlagt til at blive revet ned og erstattet af en mere solid struktur, men premierminister Nethanyahu instruerede for to uger siden Jerusalems bystyre om at udsætte nedrivningen på grund af det følsomme emne og advarslerne fra Egypten og Jordan.


Den skrøbelige Mughrabi adgangsbro

Danon, fra Netanyahu's Likud party, fortalte WND, at han talte med premierministeren i går om at finde en løsning der passer såvel jøder som kristne besøgende.

“Jeg tror vi i den nære fremtid vil se ikke-muslimer få lov til at gå tilbage til Tempelbjerget,” sagde han.

Samtidig protesterer nationalistiske politikere og Tempelbjerg aktivistgrupper mod de nye restriktioner.

Knesset medlemmet Uri Ariel sagde, “Lukningen af Mughrabi Broen kan ikke være en undskyldning for, hvorfor jøder der drager til Tempelbjerget bliver forsinket i blot et minut.” "Der er imidlertid en påtrængende grund til at bygge en erstatningsbro,” tilføjede han.

Yehuda Glick, formand for Temple Mount Heritage Foundation, fortalte WND om de nye restriktioner: “Den israelske regering ved ikke hvordan man skal forholde sig sin egen uafhængighed. Når det drejer sig om Tempelbjerget bliver de bange for deres egen skygge.”

Rabbi Chaim Richman, den internationale direktør for Temple Institute fortalte WND, “Dette er endnu en indikation af den politiske, moralske og åndelige fallit hos den israelske regering. Dette problem er ikke kun om en bro. Det handler om hvilken retning vi som folk skal gå. Bekymrer vi os om vor egen arv?”

Richman kritiserede også de internationale nyhedsmedier for “kun at rapportere om Hamas truslerne over broen. Den helt store historie er afspærring af ikke-muslimer af den jødiske regering.”

Templets historie

Det Første Tempel blev bygget af Kong Salomon i det 10. århundrede før Kristus. Det blev ødelagt af babylonierne i år 586. Det Andet Tempel blev genopbygget i 515 efter Jerusalem var blevet befriet fra babylonisk fangenskab. Det tempel blev ødelagt af Det Romerske Imperium i år 70 e.v.t.
Hvert tempel havde en levetid på cirka 400 år.


Salomons Tempel og det genopbyggede Tempel


Ifølge Talmud blev verden skabt ud fra grundstene af Tempelbjerget. Man tror det er det bibelske Moriah Bjerg, det sted hvor Abraham indfriede Guds prøve for at se om han var villig til at ofre sin søn Isak.

Tempelbjerget er forblevet et samlingspunkt for jødisk gudsdyrkelse i tusinder af år. Bønner om at vende tilbage til Jerusalem og genopbygningen af Templet er blevet fremført af jøderne siden Det Andet Tempel blev ødelagt, ifølge den jødiske tradition.

Al-Aqsa Moskeen blev bygget cirka år 709 e.v.t. for at tjene som en helligdom ved siden at endnu en helligdom Klippemoskeen der blev bygget af en islamisk kalif. Al-Aqsa skulle markere det som muslimerne kom til at tro var stedet hvor Muhammad, Islams grundlægger steg til himlen for at modtage åbenbaringer fra Allah.

 

Jerusalem er ikke nævnt i Koranen. Den er nævnt i den hebraiske Bibel 656 gange. Islamisk tradition fastslår at Muhammad drog på en rejse en enkelt nat på hesteryg fra “en hellig moske” - som man mente var i Mekka i det sydlige Saudiarabien - til “den moske der lå længst borte” og fra en klippe steg til himmels. Den længstliggende moske blev knyttet til Jerusalem for cirka 120 år siden.

Ifølge en forskning af den israelske forfatter Shmuel Berkovits forkastede Islam historisk set Jerusalem som værende hellig. Berkovits påpeget i sin bog “How dreadful is This Place!” at Muhammad, efter hvad der fortælles, forhånede Jerusalem og hvad den stod for. Han skrev at han gik op i at eliminere hedenske gudsdyrkelsesteder og kun helliggjorde et sted - Kaaba’en i Mekka - som symbol på Guds enhed.

Så sent som det 14. århundrede fik den islamiske lærde Taqi al-Din Ibn Taymiyya, hvis skriverier fik indflydelse på Wahhabi bevægelsen i Arabien, bestemt at hellige islamiske steder kun kan være på Den Arabiske Halvø, og at “i Jerusalem, er der ikke et sted der kan kaldes helligt, og det samme gælder for gravene ved Hebron.”

En rejsevejleder til Tempelbjerget af Det Øverste Muslimske Råd i Jerusalem, udgivet i 1925, sætter bjerget på som jødisk, og som stedet for Salomons tempel. Tempel Institute fik fat i en kopi af den officielle “Guide Book to Al-Haram Al-Sharif” fra 1925 der fastslår på side 4, “Dens identitet med stedet for Salomons tempel kan ikke diskuteres. Også dette er stedet, ifølge unversel tro, hvorpå David byggede et alter til Herren.”

Ingen bønne zone

Tempelbjerget blev åbnet for den store offentlighed i september 2000, da palæstinenserne påbegyndte deres Intifada eller “oprør” ved at kaste sten mod jødiske gudsdyrkere efter at daværende kandidat som premierminister Ariel Sharon besøgte stedet.

Som følge af den øgede vold lukkede den nye Sharon regering Bjerget for ikke-muslimer, ved at benytte kontrolposter for at kontrollere al gående trafik af frygt for yderligere sammenstød med palæstinenserne.

Tempelbjerget blev genåbnet for ikke-muslimer i august 2003. Indtil lukningen i denne uge, var Bjerget åbent for ikke-muslimer kun fra søndag til torsdag fra kl. 7.30 til 10.00 og 12.30 til 13.30, og ikke på nogen kristen, jødisk eller muslimske helligdag eller andre dage der kan betragtes som værende “følsomme” af Waqf, Bjergets islamiske kustoder.

På “åbningsdage” får jøder og kristne lov til at bestige Bjerget, sædvanligvis gennem organiserede ture og kun hvis de overholder nogle strenge retningslinjer der omfatter krav om at de ikke beder eller medbrigner nogen “hellige objekter” til stedet. Besøgende har forbud mod at komme ind i moskeerne uden forudgående direkte Waqf tilladelse. Reglerne håndhæves af Waqf agenter, der overvåger turene tæt og opmærksomt isralesk politi i nærhedne skal forhindre at retninglinjerne brydes.    

Aaron Klein is WorldNetDaily's senior staff reporter and Jerusalem bureau chief. He also hosts "Aaron Klein Investigative Radio" on New York's WABC Radio. His latest book is the N.Y. Times best-selling, "The Manchurian President: Barack Obama's Ties to Communists, Socialists and Other Anti-American Extremists." Follow Klein on Twitter. Follow Klein on Facebook.

Read more: Christians, Jews banned from Temple Mount in Jerusalem http://www.wnd.com/?pageId=376925#ixzz1gQIo7Pwx

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails