lørdag den 3. december 2011

Eksplosion ved Irans atomanlæg - et uheld?

Israel nægter noget ansvar for eksplosionen i Isfahan

Rick Moran

Jeg tror vi officielt kan sige, at der er en slags krigstilstand mellem Iran og Israel. Iranerne benægter stadig at der skulle være sket noget ved deres unranberigelsesanlæg i Isfahan, mens israelerne endog ikke forsøger at skjule deres medvirken.

The Australian:
Satellitbilleder vi har set bekræfter en eksplosion der rystede Isfahan mandag og ramte uranberigelsesanlægget der, trods Teherans benægtelse.Billederne viste helt klart opstigende røg og ødelæggelse som modsiger iranernes påstand i går om at der ikke var indtruffet nogen eksplosion. Israelske efterretningsembedsmænd fortalte the Times, at der “udenfor enhver tvivl” havde været en eksplosion der ramte atomfaciliteterne i Isfahan og at det ikke var “et uheld.”[...]

Mandag rapporterede indbyggere i Isfahan, om en eksplosion der rystede bygninger i byen kl. cirka 02.40, og man kunne se en røgsky stige op over atomfaciliteten i byens udkant.
“Denne forårsagede skade på faciliteterne i Isfahan, især de elementer vi mener er benyttet i oplagringen af råmaterialer,” sagde en kilde fra militærets efterretningstjeneste.

Han ville ikke bekræfte eller benægte Israels indblanding i eksplosione, men siger i stedet, at der var “mange forskellige parter der har øje for sabotage, for at standse eller tvinge Iran til at holde inde med sit atomvåbenprogram.”


Iran benægtede på det allerkraftigste i går da nyhederne om eksplosionen i Isfahan dukkede op. Alireza Zaker-Isfahani, byens guvernør hævde at eksplosione havde sin årsag i en militærøvelse i området, men de statsejede nyhedsbureauer fjernede snart efter denne historie og udsendte en regeringsbenægtelse om at der skulle have været nogen eksplosion.

Mandag sagde Dan Meridor, Israels minister for Efterretningstjenesten: “Der er lande der indfører økonomiske sanktioner og der er lande der handler på andre måder i spørgsmålet om truslen fra Irans atomprogram.”

Lokker Israel Iran til at angribe dem? Ovennævnte kan ikke klassificeres som en benægtelse, selv med den bedste vilje. De er faktisk med til at give ild til spekulationen om at de er ansvarlige.

Måske ønsker Israel bare ikke byrden ved at angribe først. Eller premierminister Netahnayhu har problemer med at få samlet en konsensus om at angribe Iran i sit kabinet og ønsker at tvinge problemet tilbage til iranerne.

Under alle omstændigheder synes dette at være den kurs der er udstukket af den israelske regeing - at disse eksplosioner ikke er uheld, og at der ikke vil være nogen benægtelser, hverken diplomatiske eller på anden vis:

Generalmajor Giora Eiland, tidligere leder at Israels nationale sikkerhed, fortalte Israels Hærs radio at Isfahan eksplosionen ikke var noget uheld. “Der er ikke mange tilfældigheder og når der er så mange tilfælde er der sandsyunligvis en form for ‘ledende hånd’ skønt det måske er Guds hånd.” sagde han.

En tidligere israelsk efterretningsmand er citeret ved mindst to andre eksplosioner for at de har være “neutraliserende med succes” på Irans baser der er knyttet til Shabab 3 missilerne der er beregnet til at fremføre et atomvåben.” Dette er noget enhver i Vesten ønskede skulle ske,” tilføjede han.

Iran kan ikke sige at disse ekplosioner er bevidste angreb, fordi om de gjorde da ville de være tvunget, på grund af deres tidligere retorik, til at gøre noget ved det - nemlig angribe Israel. Trods alt deres storslåede sludder ved iranerne, at de ville tabe en krig med den jødiske stat.

Om Israel er ved at lokke Iran til en krig kan ikke vides på nuværende tidspunkt, men det er tydeligt at israelerne har fundet en metode til at sinke det iranske atomprogram uden at skulle benytte sig at en risikofyldt bombekampagne.

Read more: http://www.americanthinker.com/blog/2011/12/israel_refuses_to_deny_responsibility_for_isfahan_blast.html#ixzz1fHO3Rfag

Denne artikel kan anbefales:

http://synopsis-olsen.blogspot.com/2011/11/krigen-mod-mullaherne-i-iran-er-begyndt.html

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Ligegyldigt hvad der var årsag til eksplosionen har Israel min fulde opbakning til at angribe iran, et hvilket som helst sted og med hvilket som helst middel de måtte ønske til hver en tid.

Santor/ der nynner "lets drop the big one now"

Related Posts with Thumbnails