fredag den 28. august 2009

Ted Kennedy afklædt og afsløret

Ted Kennedy lektioner

Roger Kimball

Jeg er yderst taknemmlig for det bidrag som Ted Kennedy, der jo døde forleden nat, gav til min dannelse. Indtil Kennedy affyrede sin følelesesladede tirade mod Robert Bork's udnævnelse til Høejsteretsdommer i sommeren 1987 havde jeg ikke vidst, at en US senator kunne lyve så frækt overfor sin kolleger og det amerikanske folk, og endda slippe godt fra det. Nu taler jeg ikke om små fortalelser, eller brudte løfter, eller private uheldige formuleringer; det opfatter jeg alt sammen som en standard procedure i en halvrådden verden. Nej, Ted Kennedy hævede - det vil snarere sige, på dramatisk sænkede - hele standarden ved at stå i Senatet og udgyde den ene løgn efter den anden rettet mod en af de bedste jura kyndige som Amerika nogensinde har frembragt. Han sagde om "Robert Bork's Amerika."

..er et land, hvor kvinder bliver tvunget til at få foretage aborter i skumle sidegader, sorte skal sidde ved separate frokostborde, brutale politibetjente kan bryde ind i borgernes hjem i natlige radis, skolebørn kan ikke få undervisning i udviklingslæren, forfattere og kunstnere er under censur af regeringen og dørene til Forbundsdomstolen bliver smækket i for fingrene af millioner af borgere for hvem hele lovsystemet ofte er en meget dårlig beskytter af individets rettigheder, de rttigheder der er hjertet i demokratiet.

En helt utrolig samling af falske påstande der, hvis de ikke var beskyttet af de privilegier som senatorerne besidder ville indtage en hædersplads i annalerne om ondsindet sladder og karakterdrab.

I The Tempting of Amerika erindrer dommer Bork, hvordan han var dybt forundret over dette udslag af ondskabsfulde frembringelser. "Det havde aldrig nogen sinde faldet mig ind at nogen kunne misrepræsentere min karriere og mine holdninger som Kennedy gjorde." På den tid, bemærker han, mente mange at Kennedy havde trådt i nælderne ved at udgyde så overdrevene og helt overdimensionerede usandheder i et angreb. Der tog de fejl. Hans "kalkulerede personlige angreb, ....mere voldsom end hidtil set rettet mod en juridisk udnævnelse i landets historie," lykkedes (med lidt hjælp af Joe Biden og Arlen Specter).

Ikke kun var Kennedy et redskab i at forhindre at en fremragende jurist kunne være Højesteretsdommer han bidrog også i ufatteligt grad til en billiggørelse af kursen i den amerikanske politik. Den kendsgerning at ordet "bork" (1)(at forhindre nogen i at opnå et embede de ellers er kvalificerede til af politiske grunde synopsis kommentar) er kommet ind i sproget som et verbum er, efter min mening, en dyb uretfærdighed. Faktisk burde verbet i stedet være navnet "Kennedy." Der er mindre svung over det, indrømmer jeg, men i dette scenarie var uretfærdigheden praktiseret, ikke af Robert Bork, men af Edvard Kennedy og hans medkumpaner.

Kennedy var faktisk en veritabel kilde til 'oplysning.' Han var et levende skræmmende eksempel for argumentet om, at politikere kun skal være med i begænsede perioder. Han viste verden hvordan, du forudsat du kommer fra en rig og skurpelløs familie, ja, så kan man snyde til spansk eksamen på Harvard og alligevel bestå nogle år senere. Men selvfølgelig er Ted kennedys mest bemærkelsesværdige eksempel til hele verden det med Mary Jo Kopechne, sekretæren han lod drukne i 1969 da han kørte sin bil ud over en bro ved Chappaquiddick sent om natten efter en fest.

Kennedy sagde han forsøgte at redde pigen, forgæves, Måske! Men det vi ved er, at han kontaktede adskillige hjælpere for at 'fremstille' historien. Han ventede og lod politiet finde bilen og Kopechne's lig den næste morgen før han fotalte politiet om hændelsen. Han fik en 2 måneders betinget dom for at have forladt et ulykkessted efter at være skyld i at nogen blev såret. Wikipedia forklarer og bemærker, at "Spørgsmål om Kennedys færden ved begivenhederne den nat, om hans handlinger efter ulykken, og kvaliteten af undersøgelsen og om der blev taget officielt særligt hensyn til en magtfuld politiker og familie, står tilbage." Tror du, at der er nogen sandsynlighed for at der blev taget særligt hensyn til Ted Kennedy?

Ted Kennedy familien har givet en mindeudtalelse om senior senatoren fra Massachusetts død. Jeg formoder det er rigtigt og rimeligt, men jeg kan ikke lade være med at skyde igen på opremsningerne: "Edward M. Kennedy - ægtemand, far, bedstefar broder og onkel som vi elskede så højt - døde sent tirsdag nat i sit hjem i Hyannis Port."

"Edward M. Kennedy," jeg kan høre ekkoet bag disse ord. "Løgner, bedrager, drukkenbolt, horekarl, og - lad os ikke glemme - uagtsom manddraber."

Tsunamien af sentimentalt pladder om Kennedy er allerede i omdrejninger, og udgydes, medvirkende til at offentligheden vil få kvalme over det usande eventyr om "Senatets Løve." Det burde være "Senatets Løgner." Kennedy blev 77 da han drog afsted forleden nat. Mary Jo Kopechne var lige blevet 29, da Kennedys bil styrtede ud over broen ved Chappaquiddick og det lykkedes ham at komme ud og svømme mod kysten efterladende den unge kvinde fastlåst i bilen overladt til druknedøden.

**** Opdatering: Som svar på nyheden om Ted kennedys død, har en af mine venner gjort noget 'gravearbejde' om de love som Kennedys har været ophav til, og konkluderet at "Der er ikke nogen som helst han har foreslået der omhandler det at hjælpe mennesker der virkelig arbejder for føden, eller driver en forretning, eller til at fremme af kapitalismen. Det er en gennemført opremsning af ødelæggende socialisme. Han er den alleværste."

Author PhotoRoger Kimball

http://pajamasmedia.com/rogerkimball/2009/08/26/some-important-lessons-from-ted-kennedy/

(1) Ang: verbet "bork" fra wikipedia: Perhaps the best known use of the verb to bork occurred in July 1991 at a conference of the National Organization for WomenNew York City. Feminist Florynce Kennedy addressed the conference on the importance of defeating the nomination of Clarence Thomas to the U.S. Supreme Court. She said, "We're going to bork him. We're going to kill him politically. . . . This little creep, where did he come from?" Thomas was subsequently confirmed after one of the most divisive confirmation fights in Supreme Court history.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails