onsdag den 5. august 2009

Internettet et lys i en mørk tid

Trøst i en mørk tid

James Lewis

Tro det eller lad være - men internettet redder den vestlige civilisation. Redder os fra den kurs der var tiltænkt som undervisning af unge - om deres oprindelse- om Sokrates, Bibelen, Renæassancen, Mozart, Shakespeare og alt det andet. De venstreorienterede forkælede besluttede i deres egomaniske arrogance at forkaste den vestlige civilisation ved at undlade at undervise i fortidens skatte og i stedet fremhæve Alt Det Vi Har Gjort Forkert - altså anti-vesten.

Så unge (som B.H. Obama) kom altså ud fra højere uddannelser overbevist om, at de måtte frelse Planeten fra Den Onde Vestlige Civilisations hvide mænd. Den mest udbredte amerikanske historiebog der undervises i nu, er Howard Zinn's 'A People's History of The United States' der er fyldt med en spydig smædende ånd og som nedgører århundreders ofre, mod og fremskridt. Amerikanerne havde engang en slags overmættende "70 Basuners" patriotisme; idag forgifter vi den yngre generations sind og retter dem mod vort eget land. Det er derfor præsident O er en sådan gennemført overfladisk, arrogant og dum person.

Så kommer internettet. For lidt under en dollar kan du få en første klasses opførelse af Mozarts Ave Verum Corpus. Eller Mormon Tabernakelkoret der synger Battle Hymn of the Republic. Eller en Shakespeare sonnet så smukt reciteret af en stor skuespiller. Eller Jan Peerce der synger en jødisk liturgi. På YouTube behøver du ikke bruge en dollar. Du kan finde Borodins strengekvintet nummer 2, den langsomme sats. Eller Beethovens 9. opført af Leipzig Gewandhaus Orkestret. Det Sixtinske Kapel på Wikipedia; og med et par klik mere kan du lære hvad den franske renæssance komponist Josquin lærte i Det Sixtinske kapel i 1494.

Hvem siger Den Vestlige ivilisation er død?

Dette er hidtid uset. Idag kan de fleste af os lettere end nogensinde få adgang til det bedste af 20 århundreders Vestlig Civilisation - altså det ægte, ikke universitetskursen - selvfølgelig. Mennesker følger disse spor over hele kloden - ligesom de gør med det sædvanlige bras der kaldes pop-musik nu om stunder (Det får mig til at undre mig over, hvorfor pop-musik er så rædselfuld idag? Vi havde engang pragtfuld, spændende medlevende pop-musik for ikke så længe siden - hallo det er altsammen på nettet.) Betragt blot Det Bedste af Vestens Civilisations Kunstværker eller filosofi siden Renæassancen og læg mærke til, hvor mange mennesker der søger det på nettet.

Eller hvis din tilbøjelighed fører dig til oldgamle civilisationer så kan du undersøge skattene fra Kina eller Kambodia. Hvis du holder af indisk klassisk musik, eller afro/cubanske rytmer eller den elegante japanske teceremoni, ja det lægger lige for dine fingerspidser. Hvis du altid har ønsket at forstå Newton eller andre teorier om astronomi eller Aristarkus af Hippo, det der der altså. Du behøver ikke at sidde i et indelukket studielokale og lytte til en professor der gennemgår den samme lektion endnu engang som han har gjort det 20 år i træk.

Det bliver endog stadig bedre. Geografi er blevet morsomt med Google Earth, du kan flyve over turiststeder som du ellers aldrig vil besøge. Hvis du er omhyggelig med at undgå løgnene fra propagandamedierne kan du endog finde ud af, hvad politik drejer sig om idag - forudsat du ikke har let til kvalme.

Propagandamedierne mæsker sig ved at sige at kapitalismen er slut nu om stunder, samtidig med at de selv går fallit. Det kunne man næsten ønske ville ske blot for at betragte disse slibrigheder forsvinde. Selvfølgelig lever kapitalismen og har det godt -- ok, ikke så godt under det verdensomspændende piratangreb af poltik, men dog stadig utrolig levedygtig - det kan du se på nettet. Så selvfølgelig er nettet det rene produkt af kapitalistisk foretagsomhed og iderigdom. Google har måske næsten et monopol nu om stunder, men for ti år siden var det blot en tanke hos nogle knægte på Stanford. Idag skummer masser af mennesker over med nye ideer og måder at udnytte de hidtil usete velsingelser af Moores lov, samtidig med at man skaber mere og mere produktivitet gennem mindre og mindre investeringer i tid og midler. Den der 300 dollars laptop du påtænker at købe er beviset.

Jo, politik forekommer endnu mere slibrigt og ulækkert. Politikere som O ser grådigere ud, og spytlsikkerne ser ud til at blive flere og flere selvom kilderne til viden er klar til rigtig mange, som aldrig før. Milton Friedman og Grundlæggerne af den Amerikanske Republik kan man finde på nettet i lige så mange eksemplarer du har brug for.

Samtidig med at politikerne ramler ind i muren bygget op af egen dumhed, og de begynder at få blodige næser, famlende sig ind og ud af fælder og labyrinter som de har lagt ud for de dumme, vil folket igen vende sig mod John Locke, Thomas Jefferson. Sådan er det, det kommer og går, især når mennesker opdager de har brug for noget visdom i deres liv.

Civilisationen er ikke en luksus, men et nødvendigt behov i mørke tider. Civilisation er svaret på barbariet, selvom dette hersker til overmål. Mennesker har altid vendt sig til "klassikerne" kilderne til visdom og trøst -- når de mest arrogante egotrippere har været på banen. Læn dig blot tilbage og se det ske.

Andre artikler af James Lewis ved klik

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails