søndag den 17. februar 2013

Reddet af et vindstød

Reddet af et vindstød

                                                                                                           
Her følger en barsk vittighed:

En mand er til et middagsselskab på 40. etage. Han siger til selskabet, “I ved godt at vinden udenfor er så kraftig, at hvis jeg sprang ud af vinduet så ville jeg blive blæst rundt om bygning og komme tilbage hertil!?” De andre gæster griner af den absurde påstand, men manden bliver ved: “Så vil jeg bevise det!” Han springer ud af vinduet og jovist kommer han svævende tilbage og ind af det selvsamme vindue han sprang ud af. En anden af gæsterne kunne virkelig godt tænke sig den oplevelse og springer ud af vinduet før nogen kunne hindre ham - falder til jorden som en sten - død.
Bartenderen peger så på den første gæst: “Hvor kan du altså være en skiderik, når du er fuld Superman!”

Nuvel det er en vits. Men den 2. december 1979 påviste Elvita Adams at undertiden så kan selv helt normale mennesker være en lille smule ‘super.’
 

Den aften besluttede Adams, 29 fra Bronx, at tage sit eget liv. Årsagen er uklar, men hun led sandsynligvis af en alvorlig depression og havde kæmpet med sin husvært om at undgå at blive smidt ud af sin bolig. Hun gik in i Empire State Building på Manhattan op til observatoriet på 86. etage. Hun forcerede et hegn på 2 meter (med stålspidser) og sprang.

Det er i og for sig ikke noget bemærkelsesværdigt for et dusin mennesker er sprunget ud i døden fra Empire State Building. Den første før bygningen endog var færdig, da en afskediget arbejder begik selvmord på den facon. I 1947 sprang en 23 årig ud og efterlod sig en selvmordsseddel om, hvordan en unavngiven mand ville “klare sig langt bedre uden hende” og at hun ikke ville have været en god hustru. Hendes lig blev fundet på en limousines tag, og LIFE Magazine havde et billede af hendes lig. Nogle få år senere sprang en 54 årig kvinde fra Manhattan ud på lignende vis.

Men Adams gjorde noget ingen af de andre kan påstå at have gjort. Hun overlevede. En vindpust - et meget kraftigt et, helt sikkert - greb hende og blæste hende tilbage mod bygningen, dog en etage nedenunder. Hun landede på en afsats på 85. etage i live, hvor en sikkerhedsvagt fandt og greb hende før hun kunne foretage endnu et forsøg. Den eneste skade. En forslået hofte.

Adams blev bragt til et psykiatrisk hospital for at komme sig, både mentalt som fysisk. Hvor hun nu befinder sig vides ikke.

Bonus fakta Hvis Adams er Superwoman er Jeb Corliis ikke hendes super alter-ego. Den 27. april 2006, forsøgte Corliss - der på det tidspunkt var vært på Discovery Channel’s Stunt Junkies - at flyve i faldskærm fra Empire State bygningens observatorium på 86. etage. Det lykkedes ikke. Det lykkedes ham at komme ud fra observatoriet (iført et stort jakkesæt for at skjule faldskærmen) men da han begyndte at klatre op ad hegnet lagde vagterne mærke til ham og søgte at hindre ham. Corliss fik klatret over, men før han kunne springe, fik vagterne fat i ham og holdt ham indtil andre kunne hale ham ind.Corliis blev arresteret og anklaget for hensynsløs opførsel og afskediget som vært på Stunt Junkies, men Corliss anlagde sag mod byen og krævede tilladelse til at springe. Han tabte. Og derpå tabte han igen: Corliss blev senere sagsøgt for 12 millioner dollars af bygningskomplekset; man indgik forlig. Og endelig tabte han en tredje gang. I 2012 sprang han ud af et fly iført flyveegern-udstyr i det sydlige Afrika, men ramlede ind i et bjerg og brækkede begge ben.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails