tirsdag den 5. februar 2013

Sex forbrydelser: Del af krigen mod kvinder

Sex forbrydelser: Del af krigen mod kvinder og modernitet


DR. LAINA FARHAT-HOLZMAN
                                                                       
Fænomenet at krænke kvinder er ligeså gammelt som menneskeheden. Tilstedeværelsen af incest tabuer i så mange kulturer er et bevis på problemet, og at endog indenfor familien, kan små piger være bytte for fædre, onkler og brødre.

Selv i religioner uden familierelateret incest tabu (såsom Islam), får de fromme at vide at det er en synd at tillade at datteren af huset har sin første menstruation mens hun bor hjemme. Hun skal giftes bort før hun bliver en “fristelse” for mandfolkene.

o Voldtægt i oldtiden: Oldtidens krigsførelse omfattede den totale udslettelse af mændene, og at kvinder voldtoges og solgtes som slaver. Dette var som det er kendt tilfældet med Den Trojanske krig, hvori alle kvinder, herunder de royale, blev ført i slaveriet som konkubiner. Alle oldtidens magter kæmpede på den måde. Krig handlede  i det store og hele om det total folkedrab.

Voldtægt var dagligdagen i de store harems i den muslimske verden i Islams første århundreder. Araberne indgik handler med Vikingerne for at de kunne skaffe dem fanger, kvinder til harems, og mandlige slaver til saltminerne. De drog også i handelstogter i det sydlige Italien og mod den sicilianske adel, hvilket næsten affolkede den region, for at sælge de ‘overflødige’ bønder til de muslimske slaveejere, for en god pris. Dette er ondskab i en nærmest ubegribelig størrelse. 
 

o Vestens Verden: De mest avancerede lande i Vesten har undergået en af de mest bemærkelsesværdige revolutioner i historien: Kvindernes frigørelse, engang om det at eje ejendom. Skønt voldtægt stadig eksisterer, er det ikke kulturelt accepteret og bliver straffet..

o Voldtægt i moderne krigsførelse: Det er chokerende for os i dag, at se hvordan voldtægt er blevet benyttet som et våben i krig. Formålet er ikke liderlighed, men en kulturel straf og den skinbarlige hævn. Da Sovjet Hæren nåede Berlin, voldtog de enhver kvinde fra småpige til bedstemor som straf for de tyske mænds krigsindsats. Da Bangladesh blev befriet fra Pakistan, voldtog hærene på begge sider igen kvinderne for at demoralisere fjenden. De voldtagne kvinder blev afvist af deres familier, hvilket betød en voldsom stigning i antallet af selvmord. Serberne opførte helt bevidst voldtægtslejre for at besvangre deres bosniske fjenders kvinder. Og så selvfølgelig i Central Afrika er “soldaterne” nogle af de voldsommeste og mest rædselsvækkende voldtægtsudøvere af enhver kvinde de får øje på.
 

o Indien og den muslimske verden:  Det er trist at disse to kulturer der er hinandens fjender har den samme skrækkelige kultur når det drejer sig om kvinder. Her fornylig gruppevoldtog seks mænd i Indien en kvinde og benyttede et stålrør til at smadre hendes indre dele, hvorved hun døde. Hvad var deres motiv? Den unge kvinde, lægestuderende, var med en offentlig bus med sin forlovede, de havde set en film sammen. Hendes “synder” var at hun var kvinde, at hun vovede at være i det offentlige rum, at hun tilhørte middelklassen, hvor gerningsmændene var landsbyens udskud. Værre endnu, er Indiens selvpåførte rate af kvinder så det svarer til 8 kvinder til 10 mænd. Med den udbredte abort af pigefostre er Indien overladt til ulvekobler som disse voldtægtsudøvere. Landet er fyldt med dem, og de hærger nu Indiens byer, og politiet ignorerer det. (læs denne om Indiens abortpolitik)Cairo oplever lignende situationer. Kvinder bliver helt rutinemæssigt generet på gaden og under dække af demonstrationer for “frihed” gruppevoldtaget. Traditionen er i krig med moderne værdier, immigranter fra landet og arbejdsløse udskud mod moderne kvinder.

Europa der er ‘vært’ for immigranter fra traditionelle afrikanske landsbyer oplever voldtægter i en hidtil uset grad siden 2. Verdenskrig. Norge, Sverige, Finland, Danmark, Holland, UK og Frankrig står alle over for behovet for at genuddanne eller udvise disse krænkere. Voldtægtsudøverne mener de har ret til at udnytte Vestens kvinder der “opfører og klæder sig ubeskedent,” det er altså deres ret.

Flugten fra landsbyer til byer, en overgang der svarer til overgangen fra den mørke Middelalder til Moderniteten har skabt uhyrer så som endnu syv indiske voldtægsudøvere der denne uge luftede deres had mod en uskyldig ung kvinde. Det gjorde de fordi de kunne. Det kan slutte når de alle bliver hængt, en drakonisk, men nødvendig løsning.
 
FamilySecurityMatters.org Contributing Editor Dr. Laina Farhat-Holzman is a historian, lecturer, and author of How Do You Know That? You may contact her at Lfarhat102@aol.com or www.globalthink.net.

http://www.familysecuritymatters.org/publications/detail/sex-crimes-part-of-war-against-women-modernity?

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails