søndag den 23. oktober 2016

Forsøg på valgsnyd i USA - eksemplet med Gerald Ford

Forsøg på at snyde ved valg - eksemplet med Gerald FordI onsdagens debat nægtede Trump at svare på et ledende spørgsmål fra moderator Chris Wallace der krævede at vide om Trump ville acceptere et ikke gunstigt valgresultat.

Trump der forstår, at alt bliver forsøgt for at ‘stjæle’ dette valg, fastslog klogeligt at han ville overveje problemet efter valget. Medierne der igen, igen lider af en af deres hyppige hukommelsessvigt, glemte meget behændigt Al Gore i år 2000 og de mange Demokrater der hævdede at Bush ‘stjal’ valget i 2004. Det kan kun være en panikreaktion fra mediernes side når man hævder at aldrig før i historien har en præsidentkandidat nægtet at acceptere et valgresultat. (Måske de også burde tænke tilbage på  Tilden v. Hayes)

De kræver at Trump accepterer sin skæbne som Richard Nixon gjorde i 1960, hvilket skånede landet for pinslen ved et udfordret valg (skønt Nixons tidligere boss Dwight Eisenhower opfordrede ham til at søge efterforskning af valgafgivelsen i Illinois og andre stater, hvor Demokraternes valgmaskine syntes at have foretaget ikke helt ‘regulære’ ting.)
Billedresultat for nixon wins 1960 election

Trump har al mulig grund til at være ængstelig - hackede emails viser, at Clintons maskine arbejder meget dygtigt med at forplumre valget. Hillary og Det Demokratiske Parti samarbejdede for at snyde  Bernie Sanders ud af nomineringen, og en Project Veritas forskning viste hvordan der er planer i gang om at stjæle stemmer i det store valg. Hillary har forresten med stor sandsynlighed fået de spørgsmål der blev stillet i den anden debatrunde på forhånd, ifølge Wikileaks.

Hillary er kendt for at storlyve og ikke spille med åbne kort. Hun blev fyret fra the Watergate Committee på grund af det.

Dette bringer erindringer om endnu et eksempel på, hvordan den ‘hellige’ valgproces har været spoleret, og hvordan det at acceptere folkets vilje ikke altid har den højeste prioritet som medierne så gerne vil have os til at tro. .

Min bror Brian Birdnow  er professor ved American History og forfatter til bogen Gerald R. Ford, The All-American President. Han minder os om denne lille pastiche i amerikansk historie:
"Demokrater som Bella Abzug argumenterede for ikke at bekræfte Gerald Ford som vicepræsident, og Tom Eagleton stemte imod Ford i december 1973, således af Carl Albert,  House Speaker fra Oklahoma, ville blive præsident når de nu fik smidt Nixon ud.”
Og mens Ford blev bekræftet med blot tre Nej stemmer, var det ikke så tæt som den endelige optælling vil have os til at tro. Der var en fraktion af venstreorienterede Demokrater der ønskede et blodløst kup mod Nixon, og de lagde ganske så meget pres på Albert for at hindre at Ford blev indsat. I the New York Times argumenterede Abzug for at:
"...Vi har allerede en embedsmand der er beregnet på at erstatte præsidenten i fraværet af en vicepræsident....”
Den embedsmand var Demokrat.

(Thomas Eagleton havde været George McGovern’s medkandidat indtil han blev tvunget til at trække sig af psykologiske årsager i det forrige valg i 1972)

The New York Times fordømte ikke dette træk fra nogle Demokrater for at få lavet om på resultaterne i et valg. De er dog på besynderlig vis meget bekymrede over Mr. Trumps benægtelse af at ville finde sig i at hans valg  ‘stjæles.’

I går havde jeg den fornøjelse at drage til DMV. Nogle få etager nede var der oprettet et tidligt afstemningssted, og det var fyldt med mennesker. De fleste var yngre. Jeg var foruroliget for det stod mig klart at disse mennesker ingen grund havde til at stemme tidligt. De har planer om at stemme igen ved deres eget afstemningssted til november. Vi kan meget vel opleve et hidtil uset stort antal tilfælde af snyd med stemmer i år, og Donald Trump ville virkelig gøre Amerika en bjørnetjeneste hvis han blot ‘rullede rundt’ for landets skyld.

At stjæle et valg er ikke godt for et land på nogen måde, og hvis man føjer sig på det felt fører det blot endnu mere af det samme med sig.

Trump vil i det mindste gøre landet en stor tjeneste


Lidt fra en Trump tale om uregelmæssiger i vælgerregistreringer:

Se med fra 1.39.30.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails