tirsdag den 18. oktober 2016

Wikileaks: John Kerry pressede Ecuador til at lukke for Julian Assanges internetadgang

Wikileaks: John Kerry pressede Ecuador til at lukke for Julian Assanges internetadgang


Organisationen Wikileaks hævder at U.S. udenrigsminister John Kerry personligt pressede Ecuadors regering til at hindre Wikileaks grundlægger Julian Assange i at have adgang til internettet for at hindre at der kommer yderlige informationer om private emails fra Clinton kampagnens formand John Podesta.
AP Photo
Tirsdag anklagede Wikileaks Twitter account Kerry for at benytte sin stilling som udenrigsminister til at kræve, at den venstreorienterede sydamerikanske regering afskærer Assange fra at have internetadgang.
Assange har levet i Ecuadors ambassade i London i fire år. Hvis det er sandt er Kerrys myndighed til at kræve noget sådant meget tvivlsomt,  da de hackede emails der er tale om jo ikke er regeringskorrespondance, men private emails fra medlemmer af en politisk kampagne.
Ifølge Wikileaks, Kerry mødtes Kerry med “Ecuadors” – siddende præsident Rafael Correa – i september og krævede, at de lukkede ned for Assanges aktiviteter.
BREAKING: Multiple US sources tell us John Kerry asked Ecuador to stop Assange from publishing Clinton docs during FARC peace negotiations.
BREAKING: Multiple US sources tell us John Kerry asked Ecuador to stop Assange from publishing Clinton docs during FARC peace negotiations.
The John Kerry private meeting with Ecuador was made on the sidelines of the negotiations which took place pricipally on Sep 26 in Colombia.
The New York Times rapporterer at Ecuadors regering svarede på forespørgsler vedrørende anklagen med “en høflig henvisning til  missionen’s website og til en kortfattet udtalelse.”
Autoplay: On | Off
“I lyset af de seneste spekulationer genbekræfter Ecuadors regering gyldigheden af Julian Assanges asyl gennem fire.” nævnte udtalelsen til the Times. “Vi ratificerer også den beskyttelse som gives af Ecuador og den vil fortsætte mens omstændighederne der førte til asyl består.”
The Times bemærker at Correa offentligt har slået fast, at hvis han var i stand til at stemme ved 2016 præsidentvalget i USA ville han vælge Hillary Clinton.
Wikileaks meddelte mandag, at Assange har mistet adgang til internettet, men har siden offentliggjort yderligere to emails fra Podestas konto.
Kerry var i Cartagena, Colombia den 26. september for at overvære den symbolske underskrivelse af en fredsaftale mellem regeringen og FARC, en terroristgruppe.
Terrorist “freds” aftalen ville medføre at FARC kan bruge sine penge fra salg af kokain til at oprette et politisk parti, og ville have gjort, at de fleste af deres medlemmer undgik at komme i fængsel. Ifølge Colombias forfatning krævede en sådan aftale en folkeafstemning. Colombianerne forkastede fredsaftalen, efterladende FARC i en limbotilstand, men forhindrende terrorgruppen i at oprette en Hezbollah-lignende politisk afdeling i Colombias kongres.
I Cartagena, fortalte Kerry journalister at United States ville overveje at fjerne FARC fra Udenrigsministeriets liste over udenlandske terroristorganisationer hvis aftalen blev indgået. FARC konflikten har slået anslået 200.000 ihjel, og endnu 100.000 andre savnes.
Kerry skulle også være mødtes med andre autoritære venstreorienterede i den påståede samtale med Correa under sit besøg: Venezuela’s Nicolás Maduro, hvis regering beskrev mødet med Kerry som “respekfuldt.”
Julian Assange har boet på Ecuadors ambassade siden 2013, efter at være anklaget for seksuelle forbrydelser i Sverige, herunder at hun skulle have tvunget sig ind på adskillige kvinder og ikke taget hensyn til deres krav om beskyttelse. Assange vil blive udleveret til Sverige dersom han træder udenfor ambassade, der lovligt betragtes som Ecuadors, og ikke på britisk jord.
http://www.breitbart.com/national-security/2016/10/18/wikileaks-john-kerry-pressured-ecuador-taking-julian-assanges-internet-away/

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails